Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-18-08, 02:35 PM   #1
KasuCode
Wiley
 
KasuCode's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sarasota, FL
Posts: 1,878
Send a message via AIM to KasuCode
Default GTX280 signal keeps going out with my HDTV

Problem: Display flashes on and off on my 47" 1080P LCD every 1-2-3 seconds it flashes for about 1 second and shows no signal when it goes black.


1: never has issues with any previous video card: (3850 3870x2 and i just removed a temp 7900gs.)

2: Installed latest drivers on nvidias site.

3: Tried changing the reso, refresh rate, and from P to I. still same issue.

4: Tried switching monitors around same thing. It only effects the 47"

5: Put my 7900gs back in no issues again.

6: the more I move my mouse the more the screen blanks out.

7: checked cable. Im using a DVI to HDMI cable.

Anyone have any ideas?

Edit: works fine with my 24" monitor. no issues at all and works well. Just dosnt like my LCD tv and all my other cards work 100% fine with it.
__________________

Check Out
~CrossWater~
KasuCode is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 03:43 PM   #2
Monolyth
Meow Mix Kills
 
Monolyth's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: END OF DAYS
Posts: 1,228
Default Re: GTX280 signal keeps going out with my HDTV

Quote:
Originally Posted by slaWter View Post
That doesn't sound good, I'm worried now because I'm also using a LCD TV as my main display.
I'll report back tomorrow.
I also use an LCD TV as my main, I'll be picking up my card tonight from FedEx, and will also report any findings, however my LCD has a DVI in so I don't require a DVI-HDMI cable. I will be looking to replace this LCD in a little while with one of the newer Sammies at which point I will need to ensure DVI-HDMI works.

Anyways I'll report my findings tonight, here's hoping it's nothing major.
__________________
Gaming 5.0
Asus R4 Extreme | Core i7 3930K @ 4.8Ghz Corsair H100 | 16GB G.Skill@1866Mhz | EVGA GTX TITAN Superclocked | Sammy 40" LCD
Asus Essence One | OCZ Revo 3 120GB, Revo 3 X2 240GB | HSPC Tech Station | Corsair HX1200 | Windows 8.1 Pro


Storage 2.0
Gigabyte Z68XP-UD3-iSSD | Core i7 2600K @ 4.5Ghz NH-D14 | 16GB G.Skill@1600Mhz | Areca 1880ix-16 RAID HBA
Temp Storage - 1.8TB (4x450GB Hitachi 15k RPM SAS) | 18TB (12x3TB Hitachi RAID10) | HSPC Tech Station | Corsair HX620 | Windows 7 x64
Monolyth is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 04:05 PM   #3
KasuCode
Wiley
 
KasuCode's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sarasota, FL
Posts: 1,878
Send a message via AIM to KasuCode
Default Re: GTX280 signal keeps going out with my HDTV

Well I was told it might be my cables compliancy. The cable I have (which I got from walmart) may not be what the GTx280 uses. I called EVGA and they said they will send me out one of the new DVI to HDMI adapters they got in with these cards. He said I should have it within 5-7 days. Hope that fixes it. Untell then Ill just game on my 24".
__________________

Check Out
~CrossWater~
KasuCode is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 04:23 PM   #4
jAkUp
eat. sleep. overclock.
 
jAkUp's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Chino, California
Posts: 17,744
Default Re: GTX280 signal keeps going out with my HDTV

It's probably the DVI to HDMI cable, some work, some don't:

http://www.evga.com/articles/417.asp
__________________
965xe || evga x58 classified || 3x evga gtx 480 || 6gb g.skill || win7 x64
jAkUp is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 08:53 PM   #5
KasuCode
Wiley
 
KasuCode's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sarasota, FL
Posts: 1,878
Send a message via AIM to KasuCode
Default Re: GTX280 signal keeps going out with my HDTV

Quote:
Originally Posted by jAkUp View Post
It's probably the DVI to HDMI cable, some work, some don't:

http://www.evga.com/articles/417.asp
Yea im very sure thats what it is. I already have one on its way from EVGA. Thanks for that link too. I wonder why almost none of the cards have the adapter in the box. Now. Is there a certain HDMI cable im going to need or can I use one of the 4 or 5 cables I already have.
__________________

Check Out
~CrossWater~
KasuCode is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 09:01 PM   #6
XxDeadlyxX
STALKER!!!!!!!!
 
XxDeadlyxX's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: NSW, Australia
Posts: 1,455
Default Re: GTX280 signal keeps going out with my HDTV

Could be a driver issue for 1920x1080? Wouldn't suprise me.
__________________
Main PC [Core i7 980X @ 4.3GHz] [Gigabyte X58A-UD7] [7TB of HDDs] [2x Inno3D GTX 480 SLI @ stock] [12GB Team Xtreem 7-7-7-24 @ 1500mhz] [Antec 1200] [Alienware AW2310 (general use/3D Vision) and Samsung 46B650 @ 1080p24] [X-Fi Forte] [Pioneer Blu-ray BDC-S02] [Silverstone Strider 1500W] [Creative Gigaworks S750 7.1] [Windows 7 x64] 3DMark Vantage - 38010
XxDeadlyxX is offline   Reply With Quote
Old 06-18-08, 09:37 PM   #7
Monolyth
Meow Mix Kills
 
Monolyth's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: END OF DAYS
Posts: 1,228
Default Re: GTX280 signal keeps going out with my HDTV

Running straight DVI everything is fine, however something odd I noticed is that it actually didn't detect my native res on my second monitor (1920x1200), I had to add this to the resolutions on my Sammy 244T in the nVidia control panel.
__________________
Gaming 5.0
Asus R4 Extreme | Core i7 3930K @ 4.8Ghz Corsair H100 | 16GB G.Skill@1866Mhz | EVGA GTX TITAN Superclocked | Sammy 40" LCD
Asus Essence One | OCZ Revo 3 120GB, Revo 3 X2 240GB | HSPC Tech Station | Corsair HX1200 | Windows 8.1 Pro


Storage 2.0
Gigabyte Z68XP-UD3-iSSD | Core i7 2600K @ 4.5Ghz NH-D14 | 16GB G.Skill@1600Mhz | Areca 1880ix-16 RAID HBA
Temp Storage - 1.8TB (4x450GB Hitachi 15k RPM SAS) | 18TB (12x3TB Hitachi RAID10) | HSPC Tech Station | Corsair HX620 | Windows 7 x64
Monolyth is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
$409.99 - ViewSonic 32" Class (31.5" Diag.) 720p LED-LCD HDTV VT3205LED News Archived News Items 0 06-27-12 02:20 AM
Blu-ray 3D Movie Playback With PC on a 3D HDTV Using HDMI 1.4 News Archived News Items 0 05-16-12 03:30 AM
HDTV support - computer to HDTV set porksoda NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 10 10-27-05 06:30 PM
No monitor signal with new GeForce4 Ti 4400 Pontius NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 25 10-21-02 03:34 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.