Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-01-08, 01:09 PM   #13
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Artifacts with GTX280 in Crysis

fan can be adjusted in that tool that replaced ntune. but i wouldn't recommend it.

Use rivatuner to adjust the fan.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 02:18 PM   #14
miragedarksun
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 22
Default Re: Artifacts with GTX280 in Crysis

OK, I've done some more tests. Turns out the fan does spin dinamically if no profile is loaded in nvidia's System Tools (former nTune). However, if the fan is left on its own, it doesn't spin fast enough to prevent 80C, in fact it seems to consider it a fair temperature (as I would, considering it's GTX280). But unfortunately, that temp is enough to cause my problematic crysis artifacts.

BTW, FurMark does raise the fan to 100% and still the temp climbs to 89C. No artifacts or any problems whatsoever. Only crysis seems to be affected as soon as it hits 80C.

Is anyone from nvidia reading this thread? Is this situation normal? Please help.

EDIT: I've re-run crysis with dynamic fan and this time it went to 100% and kept temps at about 75C, preventing the artifacts but ruining my mind with the noise... Upon a fresh reboot though, the fan stays at about 60% and takes a long time to go beyond that (running furmark beforehand helps, like I did before
miragedarksun is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 02:58 PM   #15
Greasy
1337 Noob
 
Greasy's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Charlotte, NC
Posts: 372
Default Re: Artifacts with GTX280 in Crysis

I would RMA that bad boy. It shouldn't artifact at those temps by any means. Sucks to be without your card for a few days, but maybe they offer an advanced RMA.
Greasy is offline   Reply With Quote
Old 07-01-08, 03:48 PM   #16
wollyka
From the Land of Cedars
 
wollyka's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Beirut-Lebanon
Posts: 449
Default Re: Artifacts with GTX280 in Crysis

Quote:
Originally Posted by Greasy View Post
I would RMA that bad boy. It shouldn't artifact at those temps by any means. Sucks to be without your card for a few days, but maybe they offer an advanced RMA.
+1 at 80C, artifacts shouldn't appeared
__________________
System:
-Intel Core i7 2600 @4.2 Ghz
-ASUS P8Z68-V PRO GEN3
-G.SKILL SNIPER SERIES / 1600MHz
-evga Geforce 680GTX
-X-fi Fat1ality FPS
-Thermaltake Toughpower 1200W PSU
-LG LED E2380
wollyka is offline   Reply With Quote
Old 07-13-08, 03:58 PM   #17
miragedarksun
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 22
Default Re: Artifacts with GTX280 in Crysis

For the record, at least one other person is having pretty much the same problem, but with an EVGA GTX280 FTW.

http://www.evga.com/forums/tm.asp?m=451101

As for me, I've sent the card to RMA and I'm still waiting for a reply.
miragedarksun is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Crysis 2 Maximum Edition Back on Steam mojoman0 Crysis 2 06-13-12 12:37 AM
(Kotaku) Once Crysis 3 is Done, Crytek will be Working on Nothing but Free-to-Play Ga News Archived News Items 0 06-10-12 06:50 AM
Crysis 3 E3 trailer features Psycho, Prophet, slow-mo nano bow News Archived News Items 0 06-05-12 07:00 AM
Now Available - Crysis 2 Maximum Edition News Archived News Items 0 05-29-12 05:30 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.