Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-06-08, 10:55 AM   #1
bleakwind
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
Default NVIDIA GeForce 7100 / nForce 630i, have an error...

My motherboard is
http://www.supox.com.tw/product/prod...rd_name=AGF73P
http://www.supox.com.cn/product/prod...rd_name=AGF73P

NVIDIA GeForce 7100 / nForce 630i



bleakwind# uname -a
FreeBSD bleakwind.phptribe.com 7.0-RELEASE FreeBSD 7.0-RELEASE #0: Fri Jul 4 13:04:20 CST 2008 root@bleakwind.phptribe.com:/usr/obj/usr/src/sys/MYKERNEL i386



bleakwind# cd /dev/
bleakwind# ls
acd0 ad4s3h dcons klog nfs4 stdout ttyv5 urandom
ad4 ad4s5 devctl kmem nfslock sysmouse ttyv6 usb
ad4s1 ad4s6 devstat log null ttyd0 ttyv7 usb0
ad4s2 ata dgdb lpt0 nvidia0 ttyd0.init ttyv8 usb1
ad4s3 atkbd0 dumpdev lpt0.ctl nvidiactl ttyd0.lock ttyv9 xpt0
ad4s3a audit fd mdctl pci ttyp0 ttyva zero
ad4s3b console fido mem ppi0 ttyp1 ttyvb
ad4s3c consolectl geom.ctl net ptyp0 ttyv0 ttyvc
ad4s3d ctty io net1 ptyp1 ttyv1 ttyvd
ad4s3e cuad0 kbd0 net2 random ttyv2 ttyve
ad4s3f cuad0.init kbd1 net3 stderr ttyv3 ttyvf
ad4s3g cuad0.lock kbdmux0 network stdin ttyv4 ums0
bleakwind#



Copyright (c) 1992-2008 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD is a registered trademark of The FreeBSD Foundation.
FreeBSD 7.0-RELEASE #0: Sun Feb 24 19:59:52 UTC 2008
root@logan.cse.buffalo.edu:/usr/obj/usr/src/sys/GENERIC
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2000.02-MHz 686-class CPU)
Origin = "GenuineIntel" Id = 0x6fd Stepping = 13
Features=0xbfebfbff<FPU>
Features2=0xe39d<SSE3>
AMD Features=0x20100000<NX>
AMD Features2=0x1<LAHF>
Cores per package: 2
real memory = 2145386496 (2046 MB)
avail memory = 1951473664 (1861 MB)
MPTable: <OEM00000>
FreeBSD/SMP: Multiprocessor System Detected: 2 CPUs
cpu0 (BSP): APIC ID: 0
cpu1 (AP): APIC ID: 1
ioapic0: Changing APIC ID to 4
ioapic0: Assuming intbase of 0
ioapic0 <Version> irqs 0-23 on motherboard
kbd1 at kbdmux0
ath_hal: 0.9.20.3 (AR5210, AR5211, AR5212, RF5111, RF5112, RF2413, RF5413)
hptrr: HPT RocketRAID controller driver v1.1 (Feb 24 2008 19:59:27)
cpu0 on motherboard
est0: <Enhanced> on cpu0
est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
est: cpu_vendor GenuineIntel, msr a280a2806000a28
device_attach: est0 attach returned 6
p4tcc0: <CPU> on cpu0
cpu1 on motherboard
est1: <Enhanced> on cpu1
est: CPU supports Enhanced Speedstep, but is not recognized.
est: cpu_vendor GenuineIntel, msr a280a2806000a28
device_attach: est1 attach returned 6
p4tcc1: <CPU> on cpu1
pcib0: <MPTable> pcibus 0 on motherboard
pci0: <PCI> on pcib0
pci0: <memory> at device 0.1 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 1.0 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 1.1 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 1.2 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 1.3 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 1.4 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 1.5 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 1.6 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 2.0 (no driver attached)
isab0: <PCI> at device 3.0 on pci0
isa0: <ISA> on isab0
pci0: <serial> at device 3.1 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 3.2 (no driver attached)
pci0: <memory> at device 3.4 (no driver attached)
ohci0: <OHCI> mem 0xeffff000-0xefffffff irq 10 at device 4.0 on pci0
ohci0: [GIANT-LOCKED]
ohci0: [ITHREAD]
usb0: OHCI version 1.0, legacy support
usb0: SMM does not respond, resetting
usb0: <OHCI> on ohci0
usb0: USB revision 1.0
uhub0: <nVidia> on usb0
uhub0: 8 ports with 8 removable, self powered
ehci0: <EHCI> mem 0xefffe000-0xefffe0ff irq 11 at device 4.1 on pci0
ehci0: [GIANT-LOCKED]
ehci0: [ITHREAD]
usb1: waiting for BIOS to give up control
usb1: EHCI version 1.0
usb1: companion controller, 10 ports each: usb0
usb1: <EHCI> on ehci0
usb1: USB revision 2.0
uhub1: <nVidia> on usb1
uhub1: 8 ports with 8 removable, self powered
atapci0: <nVidia> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xfc00-0xfc0f at device 8.0 on pci0
ata0: <ATA> on atapci0
ata0: [ITHREAD]
ata1: <ATA> on atapci0
ata1: [ITHREAD]
pci0: <multimedia> at device 9.0 (no driver attached)
pcib1: <MPTable> at device 10.0 on pci0
pci1: <PCI> on pcib1
re0: <RealTek> port 0xce00-0xceff mem 0xefbff000-0xefbff0ff irq 10 at device 5.0 on pci1
miibus0: <MII> on re0
rgephy0: <RTL8169S> PHY 1 on miibus0
rgephy0: 10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, 1000baseT, 1000baseT-FDX, auto
re0: Ethernet address: 00:e0:4c:b5:fb:bc
re0: [FILTER]
pcib2: <PCI> at device 11.0 on pci0
pci2: <PCI> on pcib2
pcib3: <PCI> at device 12.0 on pci0
pci3: <PCI> on pcib3
pcib4: <PCI> at device 13.0 on pci0
pci4: <PCI> on pcib4
atapci1: <nVidia> port 0x9f0-0x9f7,0xbf0-0xbf3,0x970-0x977,0xb70-0xb73,0xf700-0xf70f mem 0xefff8000-0xefff9fff irq 11 at device 14.0 on pci0
atapci1: [ITHREAD]
ata2: <ATA> on atapci1
ata2: [ITHREAD]
ata3: <ATA> on atapci1
ata3: [ITHREAD]
nvidia0: <Unknown> mem 0xed000000-0xedffffff,0xd0000000-0xdfffffff,0xee000000-0xeeffffff irq 7 at device 16.0 on pci0
nvidia0: [GIANT-LOCKED]
nvidia0: [ITHREAD]
pmtimer0 on isa0
orm0: <ISA> at iomem 0xd0000-0xd3fff pnpid ORM0000 on isa0
atkbdc0: <Keyboard> at port 0x60,0x64 on isa0
atkbd0: <AT> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
atkbd0: [GIANT-LOCKED]
atkbd0: [ITHREAD]
fdc0: <Enhanced> at port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on isa0
fdc0: [FILTER]
ppc0: <Parallel> at port 0x378-0x37f irq 7 on isa0
ppc0: Generic chipset (NIBBLE-only) in COMPATIBLE mode
ppbus0: <Parallel> on ppc0
ppbus0: [ITHREAD]
plip0: <PLIP> on ppbus0
lpt0: <Printer> on ppbus0
lpt0: Interrupt-driven port
ppi0: <Parallel> on ppbus0
ppc0: [GIANT-LOCKED]
ppc0: [ITHREAD]
sc0: <System> at flags 0x100 on isa0
sc0: VGA <16>
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
sio0: type 16550A
sio0: [FILTER]
sio1: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
vga0: <Generic> at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa0
unknown: <PNP0303> can't assign resources (port)
unknown: <PNP0c01> can't assign resources (memory)
unknown: <PNP0c02> can't assign resources (memory)
unknown: <PNP0501> can't assign resources (port)
unknown: <PNP0700> can't assign resources (port)
unknown: <PNP0400> can't assign resources (port)
ums0: <PIXART> on uhub0
ums0: 3 buttons and Z dir.
Timecounters tick every 1.000 msec
hptrr: no controller detected.
acd0: DMA limited to UDMA33, device found non-ATA66 cable
acd0: DVDROM <PIONEER> at ata0-master UDMA33
ad4: 152627MB <WDC> at ata2-master UDMA33
SMP: AP CPU #1 Launched!
Trying to mount root from ufs:/dev/ad4s3a
re0: link state changed to UP
nvidia0: NVRM: rm_init_adapter() failed!
nvidia0: NVRM: rm_init_adapter() failed!
pid 30929 (conftest), uid 0: exited on signal 12 (core dumped)



I already colse acpi in bios, but still error...
"nvidia0: NVRM: rm_init_adapter() failed!"
bleakwind is offline   Reply With Quote
Old 07-09-08, 12:26 PM   #2
bleakwind
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 7
Default Re: NVIDIA GeForce 7100 / nForce 630i, have an error...

any body help me?
bleakwind is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regression with 295.33 and GeForce GT 240 maro NVIDIA Linux 16 06-29-12 06:47 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 01:50 PM
NVIDIA GeForce GTX 670 brings Kepler on a $399 budget (SlashGear) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM
Mandrake 9 and nVidia drivers HunterA3 NVIDIA Linux 9 10-09-02 02:54 AM
Mandrake 8.2 Nvidia src.rpm problems Mr_Malcontent NVIDIA Linux 8 09-11-02 09:53 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.