Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > CPUs, Motherboards And Memory

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-11-08, 08:31 PM   #13
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: new build problems - extremely slow

nvm
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-08, 08:51 PM   #14
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: new build problems - extremely slow

ok vista 64 is finally up


i just let it go...it took about an hour to install...but so far things are better once it is installed...just hoping never having to reinstall

no clue why it did that

now i finally get to play and test
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 07-12-08, 02:12 AM   #15
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: new build problems - extremely slow

Quote:
Originally Posted by Ghosthunter View Post
ok vista 64 is finally up


i just let it go...it took about an hour to install...but so far things are better once it is installed...just hoping never having to reinstall

no clue why it did that

now i finally get to play and test
Cool.

Glad you got it up and running.

Let us know how your games run.
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 07-12-08, 04:34 AM   #16
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: new build problems - extremely slow

Glad you got it running - nice rig GH!

What version bios is on that? The website shows 3 updates since June, all of which could impact system performance pretty severely.
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2844

Might be worth looking into, my friend.
  Reply With Quote
Old 07-12-08, 07:13 AM   #17
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: new build problems - extremely slow

THanks CapntKill and Grey

I checked Bios latest version, already has bios 6. When I installed Age of Conan from dvd, it installed just as fast as on the Dell, so i think hardware it ok now, it must have something to do with Vista install only

I ran 3dmark206 and it scored 13718 with dirvers 177.41

in age of conan, I am in connail valley I thinnk it called I am level 21, near cimmeria and in that main town area, with every setting on, 16xAA, 1680x1050, i get 30fps, all shadows on and bloom on

i could not do that with my dell

if i go outside of the town it jumps from 40-50fps

i still need to install crysis and Call of Duty 4 that came with the XFX
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 07-12-08, 10:19 AM   #18
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: new build problems - extremely slow

btw here is a picture all together


for one, the gtx260 is blocking one of the fanheaders?

thanks

http://s284.photobucket.com/albums/l...t=DSC00528.jpg


http://s284.photobucket.com/albums/l...t=DSC00523.jpg
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 07-12-08, 01:11 PM   #19
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: new build problems - extremely slow

oh crap i just realized....i had plugged both the 3 pin into the mobo and the 4 pin molex at the same time

it been so long since i built a machine...i forgot what i was doing...

did i do damage to the mobo?
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Old 07-12-08, 02:13 PM   #20
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: new build problems - extremely slow

Nice job GH..I'm a little envious of your gfx card

regarding the 3 and 4 pin, if everything still works fine then nothing was damaged, no problem there.

Fans - you can use whatever you wish to power them. I have 3 (cpu, front and rear 120s) off the mobo headers, others off a PSU lead.

Good going, you got yourself a pretty sweet rig
  Reply With Quote

Old 07-12-08, 04:23 PM   #21
Ghosthunter
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: New York
Posts: 885
Default Re: new build problems - extremely slow

thanks grey


wow i just played the first level of COD4

holy crap that was exciting and looked awesome!!!!
Ghosthunter is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Diablo 3 Wizard build guide News Archived News Items 0 05-30-12 02:40 PM
Gnome3 with composite is very slow on Geforce FX 5200 with 173.14.31 driver Artox NVIDIA Linux 0 05-26-12 10:33 AM
Any problems with this build? Zeta CPUs, Motherboards And Memory 8 05-15-12 10:52 PM
Diablo 3 build guide: Barbarian, Demon Hunter, Monk, Witch Doctor and Wizard News Archived News Items 0 05-12-12 12:00 PM
My source RPM won't build right! z28Power NVIDIA Linux 5 09-18-02 11:55 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.