Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-13-03, 10:00 AM   #1
kindel
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 2
Default Driver 1.0-4363 Problem

I think nVidia did a great job in the new automatic driver installer.
Unfortunately, this driver isn't work with my new GeForce4 video card.

After installing the driver and changing XFree86-4 as indicated, I receive the following error message when trying start X server:

"(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!"

Even compiling the drivers I get the same error.

XFree86.0.log indicates that nvidia_drv.o module was succesfully loaded:

----
(II) LoadModule: "nvidia"
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nvidia_drv.o
(II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
compiled for 4.0.2, module version = 1.0.4363
Module class: XFree86 Video Driver
----

but connot be initialized and the it is unloaded:

----
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA kernel module!
(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
(II) UnloadModule: "nvidia"
(II) UnloadModule: "vgahw"
(II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a
(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

Fatal server error:
no screens found
-----

Follow the details about my configuration:
Video Card: GeForce4 MX440SE $MB DDR TV-out AGP VGA (PV-T17L-QTFB)
Driver Version: 1.0-4363
Distribution: RedHat 8.0 (kernel 2.4.18-14)
Video Bios Revision: 4.17.00.63.42
Processor: Pentium4 1.7GHz
Motherboard model: ECS P4VMM2

As indicated, follows in attach my XF86Config-4 and XFree86.0.log files.
Any help would be very appreciated.

Marcus Kindel
kindel@uol.com.br
Attached Files
File Type: zip config.zip (4.7 KB, 166 views)
kindel is offline   Reply With Quote
Old 05-13-03, 10:28 AM   #2
alien999999999
Registered User
 
alien999999999's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Belgium
Posts: 218
Send a message via ICQ to alien999999999
Default

try insmod nvidia before starting x
__________________
Alien is my name and headbiting is my game.
alien999999999 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-03, 12:49 PM   #3
kindel
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 2
Default

Thanks,

Loading manually nvidia module (insmod nvidia) works fine.
So I have to figure out why the module isn't loaded automatically.

Best regards,

Marcus Kindel
kindel@uol.com.br
kindel is offline   Reply With Quote
Old 05-13-03, 08:31 PM   #4
slackr
slackrFX
 
Join Date: May 2003
Posts: 15
Default

To get your nvidia kernel module to load when X starts you might have to add:

alias char-major-195 nvidia

to your /etc/modules.conf file.....

Try that....
slackr is offline   Reply With Quote
Old 05-14-03, 08:16 AM   #5
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Or, since RH8 uses devfs (... at least, I'm pretty sure it does...), add alias /dev/nvidia* nvidia to modules.conf. If in doubt, you should be able to add both of them, actually...
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-16-12 07:35 AM
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-13-12 07:58 AM
Driver problem cOoL_Ti NVIDIA Linux 2 10-12-02 08:16 AM
Problem with Ethernet (nvnet) driver for RH 7.3 bernz NVIDIA Linux 4 08-05-02 10:18 AM
download problem with linux NVIDIA driver packages Timo NVIDIA Linux 7 07-31-02 09:22 AM

All times are GMT -5. The time now is 04:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.