Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-16-03, 11:36 AM   #1
schotty
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Milwaukee
Posts: 8
Send a message via ICQ to schotty Send a message via AIM to schotty Send a message via Yahoo to schotty
Default Difficulites in making my Geforce 2 GTS display a cloned screen

Hello I am using RH9 and drivers 4349. I have the desire to clone my output to my television screen. I currently have the following issue :

When I laod up X, I get the following error message :

Code:
(WW) NVIDIA(0): 2 display devices connected, but only 1 supported;
(WW) NVIDIA(0):      adjusting...
And here is my X config. I can run X on my CRT just fine. But no output (after the initial flicker) gets sent out to the television. :

Code:
Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
	Screen		0 "Screen0" 0 0
	InputDevice	"Mouse0" "CorePointer"
	InputDevice	"Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
	RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
	FontPath     "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
	Load  "dbe"
	Load  "extmod"
	Load  "fbdevhw"
	Load  "glx"
	Load  "record"
	Load  "freetype"
	Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "keyboard"
	Option	    "XkbRules" "xfree86"
	Option	    "XkbModel" "pc105"
	Option	    "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option	    "Protocol" "IMPS/2"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5"
	Option	    "Emulate3Buttons" "no"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor0"
	VendorName   "Monitor Vendor"
	ModelName    "IBM P70"
	HorizSync    29.0 - 82.0
	VertRefresh  50.0 - 120.0
	Option	    "dpms"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"Videocard0"
	Driver		"nvidia"
	VendorName	"Videocard vendor"
	BoardName	"NVIDIA GeForce 2 GTS (generic)"
	BusID		"PCI:1:0:0"
	Screen		0
	

	##################################################
	# Advice from alien999999999 to clone the screen #
	##################################################

	Option "TwinView" "on"
	Option "TwinViewOrientation" "Clone"
	Option "TVStandard" "NTSC-M" 
	Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
	Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
	Option "ConnectedMonitor" "CRT, TV"
	Option "TVOutFormat" "SVIDEO"
	Option "MetaModes" "1280x1024, 800x600"
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device     "Videocard0"
	Monitor    "Monitor0"
	DefaultDepth     16
	SubSection "Display"
		Depth     24
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     16
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     15
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     8
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     4
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
EndSection
Any ideas? According to alien, I should be able to clone. However the X log says otherwise. I *DO* plan on upgrading my driver to the latest soon, but just havent had the time. IIf that has ALOT to do with it, I can upgrade then report back.

Thanks much!
Andrew
schotty is offline   Reply With Quote
Old 05-16-03, 03:45 PM   #2
schotty
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Milwaukee
Posts: 8
Send a message via ICQ to schotty Send a message via AIM to schotty Send a message via Yahoo to schotty
Default X and TV-Out

It has been brought to my attention that my firware doesnt allow for 2 outputs of any kind at the same time. So in that case I would like to use a second card. That makes one Geforce and one TNT to do my bidding ... or not.

I added in the info I gatherd from my release notes PDF from nVIDIA. What is odd though is that even though I plug in my values needed for the PCI bus, X doesnt pick up correctly my PCI stuff. Here is my lspci output, my XF warnings and errors (dont think there are any errors though) and my XF86Config.

Any ideas on what I am apparently missing?

lspci info:
Code:
[schotty@drunkenmaster schotty]$ lspci
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133] (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133 AGP]
00:07.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super South] (rev 40)
00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586/B/686A/B PIPC Bus Master
IDE (rev 06)
00:07.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 16)
00:07.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 16)
00:07.4 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI] (rev 40)
00:0d.0 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
00:0d.1 USB Controller: NEC Corporation USB (rev 41)
00:0d.2 USB Controller: NEC Corporation USB 2.0 (rev 02)
00:11.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 08)
00:11.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! MIDI/Game Port (rev 08)
00:12.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV4 [RIVA TNT] (rev 03)
00:14.0 Ethernet controller: Lite-On Communications Inc LNE100TX (rev 20)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV15DDR [GeForce2 Ti] (rev a4)
[schotty@drunkenmaster schotty]$
XLog
Code:
(--) PCI: (0:18:0) nVidia Corporation NV4 [RIVA TNT] rev 3, Mem @ 0xe2000000/24, 0xe3000000/24
(--) PCI:*(1:0:0) nVidia Corporation NV15DDR [GeForce2 Ti] rev 164, Mem @ 0xe0000000/24, 0xd8000000/27

...snipitty snip...

(WW) NVIDIA: No matching Device section for instance (BusID PCI:0:18:0) found

XF86Config
Code:
Section "ServerLayout"
	Identifier	"Default Layout"
	Screen		0 "Screen0" 0 0
	InputDevice	"Mouse0" "CorePointer"
	InputDevice	"Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
	RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
	FontPath     "unix/:7100"
EndSection

Section "Module"
	Load  "dbe"
	Load  "extmod"
	Load  "fbdevhw"
	Load  "glx"
	Load  "record"
	Load  "freetype"
	Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Keyboard0"
	Driver      "keyboard"
	Option	    "XkbRules" "xfree86"
	Option	    "XkbModel" "pc105"
	Option	    "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
	Identifier  "Mouse0"
	Driver      "mouse"
	Option	    "Protocol" "IMPS/2"
	Option	    "Device" "/dev/input/mice"
	Option	    "ZAxisMapping" "4 5"
	Option	    "Emulate3Buttons" "no"
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier   "Monitor0"
	VendorName   "Monitor Vendor"
	ModelName    "IBM P70"
	HorizSync    29.0 - 82.0
	VertRefresh  50.0 - 120.0
	Option	    "dpms"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"Videocard0"
	Driver		"nvidia"
	VendorName	"Videocard vendor"
	BoardName	"NVIDIA GeForce 2 GTS (generic)"
	BusID		"PCI:1:0:0"
	Screen		0
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen0"
	Device     "Videocard0"
	Monitor    "Monitor0"
	DefaultDepth     16
	SubSection "Display"
		Depth     24
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     16
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     15
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     8
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
	SubSection "Display"
		Depth     4
		Modes    "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
EndSection

Section "Monitor"
	Identifier	"Monitor1"
	VendorName	"Philips"
	ModelName 	"25PS40"
	HorizSync	30 - 50
	VertRefresh	60
	Option		"TVOutFormat"	"Composite"
	Option		"TVStandard"	"NTSC-M"
EndSection

Section "Device"
	Identifier	"Videocard1"
	Driver		"nvidia"
	VendorName	"Diamond"
	BoardName	"Viper v550"
	BusID		"PCI:0:12:0"
	Screen		1
EndSection

Section "Screen"
	Identifier "Screen1"
	Device     "Videocard1"
	Monitor    "Monitor1"
	DefaultDepth     16
	SubSection "Display"
		Depth     16
		Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
	EndSubSection
EndSection
schotty is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 10:12 PM
Enhance Max Payne 3, Diablo III with GeForce R300 Drivers News Latest Tech And Game Headlines 0 05-22-12 06:30 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Latest Tech And Game Headlines 0 05-10-12 09:28 AM
302.07 (beta) for Linux x86/x86_64 released AaronP NVIDIA Linux 0 05-02-12 09:55 AM
Glx mrbig1344 NVIDIA Linux 7 09-30-02 06:45 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.