Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-09-08, 02:55 AM   #13
bob saget
 
Join Date: Dec 2006
Location: Vancouver, originally Russia
Posts: 23,134
Send a message via MSN to bob saget Send a message via Yahoo to bob saget
Default Re: DX10 vs DX9 effects

Quote:
Originally Posted by sammy sung View Post
TIMMEH !!!!
nice
bob saget is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 03:04 AM   #14
Revs
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: UK
Posts: 6,365
Default Re: DX10 vs DX9 effects

J-Jimmeh?
Revs is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 03:11 AM   #15
jolle
Registered User
 
jolle's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 2,804
Default Re: DX10 vs DX9 effects

I think the problem with DX10 atm is that every game is built with DX9, and then devs toy around a bit with a DX10 implementation.
Ive heard that this usually means that the time needed isnt spent, and the code is still doing all the drawcalls instead of doing alot less that is one of the benefits with DX10.

There is prolly alot of potential that there is just no time to tap into today.
A few generations in, the games will prolly use it better, and for things that noone really thought of the first time around.
Right now you cant really do anything critical, as the games are DX9 mainly, and you cant really have a big delta between the DX9 and DX10 path, certainly nothing affecting gameplay.
So we get the trivial stuff, like they showed with hellgate, a rather fugly DX9 game that used DX10 to do some fluid simulations on smoke, texture arrays for rain splashes when it hits objects and to "light" the particles that pass through the cone of a streetlight.. etc.

My guess is nice potential hampered by the need to stay backwards compatible and make DX9 games first, with some added fluff done rather quickly on the side.
__________________
Q6700, Abit X38 QuadGT, 8Gb (4x 2GB) OCZ Reaper DDR2 1066MHz, Gainward GTX 285 1Gb, X-Fi XtremeMusic
jolle is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 04:35 AM   #16
SLippe
R.I.P. Babe Thread
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,387
Default Re: DX10 vs DX9 effects

Yeah, stick with XP for now. I really liked Vista when I ran it, but not for gaming, at least not DX10 titles. Bioshock didn't run all that smooth on my system in Vista. Noticable difference in performance. I plan on going with Vista, again, in the future, maybe.
SLippe is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 06:11 AM   #17
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: DX10 vs DX9 effects

you do know just because you have the option to run DX10, doesn't mean you have to?

no one is forcing you to run it under dx10.
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 11:38 AM   #18
Zeus666
Registered User
 
Zeus666's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 382
Default Re: DX10 vs DX9 effects

Quote:
Originally Posted by Vanzagar View Post

I found an old link comparing DX9 vs. DX10 visuals but am rather skeptical of the pics, do you find this link fairly representative or exaggerated? Although AOC I hardly see any difference, little crisper textures?

DX10 vs DX9 Visuals

Thanks,

Vanz

oh man that link is a blasphemy, stay away it could damage our brain ..... think about if it was contagious ... omg
Zeus666 is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 12:50 PM   #19
Mr Bigman
Strongest Man On Earth
 
Mr Bigman's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Chicago IL
Posts: 4,961
Send a message via AIM to Mr Bigman Send a message via MSN to Mr Bigman Send a message via Yahoo to Mr Bigman
Default Re: DX10 vs DX9 effects

This is bad for those who bought hardware and for those who was hoping for games.

I think we should move foward and focus more on whats out now, not whats out in 2002.

When DX9 came out it showed . DX 8.1 was ok but didn't do what dx 9 gave us.

Devs really need to tap the abilities of DX10 and soon 11.

Move foward not backwards.
__________________
EVGA X58 Tri SLI
Core I 7 3.7Ghz
12 gb corsair DDR3 1600
Three EVGA 285 SLI
Antec 1200
Corsiar 1000 HX Power Supply
2 OCZ SSD Hard Drives
4 wd black edition raid 2 setups for 4TB


_____________________________
having good looks and a good body is hard work.
Mr Bigman is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 12:57 PM   #20
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: DX10 vs DX9 effects

Quote:
Originally Posted by SLippe View Post
Yeah, stick with XP for now. I really liked Vista when I ran it, but not for gaming, at least not DX10 titles. Bioshock didn't run all that smooth on my system in Vista. Noticable difference in performance. I plan on going with Vista, again, in the future, maybe.
like nekro said, run them in DX9
ViN86 is offline   Reply With Quote

Old 09-09-08, 01:04 PM   #21
asd
Registered User
 
asd's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 196
Default Re: DX10 vs DX9 effects

I hope my new system can run most DX10 games smoothly, waiting the new i7 cpu and one 4870x2, with 6GB of DDR3 memory, games like CoH, HGL and stalker:CS should at least give me 35~40FPS. ( If the driver do the right job for me)
asd is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 02:15 PM   #22
FastRedPonyCar
Resident Tire Destroyer
 
FastRedPonyCar's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Montgomery, AL
Posts: 3,012
Send a message via AIM to FastRedPonyCar
Default Re: DX10 vs DX9 effects

I switched to vista just so I could have 64 bit to play cinematic mod 8 for HL2. I've done back to back benchmarks with crysis using the rygel textures and mster quality config and it benchmarks 5~8 fps faster when running in DX9 compatibility mode.

I do use DX10 for bioshock as the smoke and water ripples/splashes and shadows are noticably better though really don't equate to much in terms of overall game experience improvement.

My favorite DX9/10 comparison was those crysis screenshots (which I can't find any more haha) that had several scenes, one of which was at full very high settings and another at what appeared to be very low or low settings as even the medium and high effects and visuals weren't there.
__________________
- Desktop -
4770k @ 4.45 ghz - ASUS Gryphon Mobo - 16 gigs Corsair Vengeance Pro 1866 RAM - XSPC Rasa 750 RS240 H2o Cooling - EVGA GTX 680 @1325mhz - 128 gig Crucial RealSSD C300 - 150 gig Velociraptor +2.75 Terrabytes of WD Sata 3.0 storage - 910 watt PC P&C PSU - Corsair Obsidian 650D case

- Server -
Core I7 D0 revision 920 @ 3.75 ghz - ASUS P6T Deluxe - 12 Gigs Mushkin DDR3 1600 - Corsair HX 620 PSU - Noctua NH-U9B cooler - Coolermaster WaveMaster Case

- Laptop -
MSI 16F2-012
- i7 2630QM - GTX570m @ 750Mhz - 8 gigs HyperX 1866 - 120 gig OCZ Vertex 3 SSD- 750 gig Scorpio Black - BluRay - 95% Gamut Screen - IC Diamond goop
FastRedPonyCar is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 03:12 PM   #23
Soetdjuret
Teh lazy swede
 
Soetdjuret's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Svea
Posts: 1,982
Default Re: DX10 vs DX9 effects

Quote:
Originally Posted by FastRedPonyCar View Post
I do use DX10 for bioshock as the smoke and water ripples/splashes and shadows are noticably better though really don't equate to much in terms of overall game experience improvement.
Fact that AA works in dx9 overrides all of those u mention above. IMO! But the shadows u can tweak to get same in dx9 as 10. All u miss out is water ripples and soft particles, witch isn't much different from the dx9 ones. I prefer AA over those tbh.
Soetdjuret is offline   Reply With Quote
Old 09-09-08, 03:56 PM   #24
FastRedPonyCar
Resident Tire Destroyer
 
FastRedPonyCar's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Montgomery, AL
Posts: 3,012
Send a message via AIM to FastRedPonyCar
Default Re: DX10 vs DX9 effects

Quote:
Originally Posted by Soetdjuret View Post
Fact that AA works in dx9 overrides all of those u mention above. IMO! But the shadows u can tweak to get same in dx9 as 10. All u miss out is water ripples and soft particles, witch isn't much different from the dx9 ones. I prefer AA over those tbh.
At 1680X1050, I don't notice a lack of AA. Nvidia Nhancer can override game settings and apply AA in DX10 though.
__________________
- Desktop -
4770k @ 4.45 ghz - ASUS Gryphon Mobo - 16 gigs Corsair Vengeance Pro 1866 RAM - XSPC Rasa 750 RS240 H2o Cooling - EVGA GTX 680 @1325mhz - 128 gig Crucial RealSSD C300 - 150 gig Velociraptor +2.75 Terrabytes of WD Sata 3.0 storage - 910 watt PC P&C PSU - Corsair Obsidian 650D case

- Server -
Core I7 D0 revision 920 @ 3.75 ghz - ASUS P6T Deluxe - 12 Gigs Mushkin DDR3 1600 - Corsair HX 620 PSU - Noctua NH-U9B cooler - Coolermaster WaveMaster Case

- Laptop -
MSI 16F2-012
- i7 2630QM - GTX570m @ 750Mhz - 8 gigs HyperX 1866 - 120 gig OCZ Vertex 3 SSD- 750 gig Scorpio Black - BluRay - 95% Gamut Screen - IC Diamond goop
FastRedPonyCar is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Maximus Fires Up Visual Effects In Men in Black 3 News Archived News Items 0 06-26-12 06:00 PM
Star Trek Developer Working Closely With NVIDIA To Integrate PhysX Effects & 3D Visio News Archived News Items 0 06-13-12 10:30 AM
CSS filter effects get GPU-accelerated in Chrome News Archived News Items 0 06-05-12 01:20 PM
Weird colour effects Stefan.W NVIDIA Linux 3 11-24-02 03:56 PM
ATI R300 & nVidia NV30 - Different visions Uttar Rumor Mill 6 09-06-02 11:19 AM

All times are GMT -5. The time now is 06:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.