Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-16-03, 09:15 PM   #1
JJacob
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 7
Send a message via AIM to JJacob
Default NVIDIA KERNEL Problem

Today is the first day I have ever used linux. Installed Mandrake 9.0 on my Dell 8200 which has a Geforce 4. However as everyone knows the video doesn't work. So I download the patch and execute. Selected Geforce4 and 1024x16bit in XFdrake, closed, then typed startx. It opens and everything is great. I then reboot and get an error that says:

failed to initialize the nvidia kernel module!
Screens found but none have a usable config
Fatal error no screens found
XIO Fatal io 104 connection reset by peer on X server...

So I have no idea what I am doing, I got it to work again by reinstalling, but once i reboot, it stopped working again. What do I need to do? Thanks in advance. IM me if you know how to fix this JJacob983

Josh
JJacob is offline   Reply With Quote
Old 05-17-03, 01:55 AM   #2
DrOzz
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Sydney, Nova Scotia
Posts: 70
Default

post your xf86config file and xfree86.0.log file and we'll see if we can troubleshoot whats going on..
DrOzz is offline   Reply With Quote
Old 05-17-03, 09:06 AM   #3
bwkaz
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 2,262
Default

Did you run the installer in failsafe mode?

If so, don't do that. Oh, and then do the following.

But even if that's not how you installed it, the following should still fix it for you:

Add a line to /etc/modules.conf reading alias /dev/nvidia* nvidia, save and exit, and run /sbin/depmod -ae as root.

Next time you reboot, the error shouldn't come back.
__________________
Registered Linux User #219692
bwkaz is offline   Reply With Quote
Old 05-18-03, 12:48 PM   #4
JJacob
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 7
Send a message via AIM to JJacob
Default

ok so I tried bwkazs suggestions of changing the file actually seem to of happened before i did them... So I am attaching the 2 files here to help someone try and figure this out. Thanks.
Attached Files
File Type: log xfree86.9.log (16.6 KB, 150 views)
JJacob is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corrupted display - 302.17 - Dell Precision T3500 (G98 [Quadro NVS 295]) gbailey NVIDIA Linux 1 06-27-12 10:24 AM
UEFI+Nvidia - NVRM: Your system is not currently configured to drive a VGA console... interzoneuk NVIDIA Linux 0 06-26-12 04:51 AM
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
Crash when logout from X TGL NVIDIA Linux 10 09-13-02 08:22 PM
NVIDIA kernel not loading on boot-up, but insmod loads it Kyle NVIDIA Linux 3 09-10-02 12:01 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.