Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-20-08, 01:18 PM   #73
Burnt_Ram
Registered User
 
Burnt_Ram's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Kelowna, B.C.
Posts: 2,092
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

i'm trying to run this game on XP32 gamer settings @ 1280x1024 with 2xAA like i did with Crysis, but it dosn't run nearly as good? well it does untill the game auto saves or goes to the next level then my fps plummit. memory leak? fun game though ...
Burnt_Ram is offline   Reply With Quote
Old 09-20-08, 02:52 PM   #74
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

need more ram
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-20-08, 03:07 PM   #75
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,723
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

Somebody bought Mario All Stars !! ,Dling NOW!!!

got to 93% and its decided to drop from 600k to 60!!!ggrrrrr

This is very important news that you must all be made aware of.
__________________
2500K 4.4ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 12gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 09-20-08, 03:30 PM   #76
Burnt_Ram
Registered User
 
Burnt_Ram's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Kelowna, B.C.
Posts: 2,092
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
need more ram
ya, you figure. even though i'm on on XP 32 bit?
Burnt_Ram is offline   Reply With Quote
Old 09-20-08, 04:10 PM   #77
glObalist
working as intended
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 935
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

XP32bit will see exactly 3,2GB of RAM if you have 4GB installed so it MIGHT help, BUT my warhead doesn't use more than 2GB (including all other running processes) so you're fine in this regard IMO... don't listen to Nekro's RAM mantra plx.
__________________
Intel E8400 C2D 3Ghz @ 3.6Ghz ---> ASUS P5Q Pro <--- 2x2GB PATRIOT DDR2 800Mhz
PALIT Sonic HD4850 1GB DDR3 <---> BENQ FP241W 24" LCD
M-AUDIO FireWire 410 <---> Logitech Z-5400 5.1 THX
Quote:
All MMO's are now baby-school weak. The only good MMO's make your eyes bleed and force you to eat glass. In my day we had to walk uphill in the snow 5 miles *JUST* to log in.
glObalist is offline   Reply With Quote
Old 09-20-08, 04:48 PM   #78
grey_1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

Quote:
Originally Posted by Burnt_Ram View Post
i'm trying to run this game on XP32 gamer settings @ 1280x1024 with 2xAA like i did with Crysis, but it dosn't run nearly as good? well it does untill the game auto saves or goes to the next level then my fps plummit. memory leak? fun game though ...
The "r_TexturesStreaming 0" in an autoexec file helps me on both Crysis games. Looks great and gives me back a few fps.

Other than that, this game is a good deal buggy imho.

Have to reset to fullscreen every time I start the game.

Falling through objects in many areas.

Very glitchy AI. I can walk right up to and past them at times.

Game will randomly go to menu, almost always during a heavy firefight.

Still had some fun with it, but the original is still best imho.
  Reply With Quote
Old 09-20-08, 06:11 PM   #79
Roliath
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

Just got it, enjoying it so far decent Performance in DX10/Enthusiasts/1680x1050 4xAA hiccups here and there.

Couldn't stand the default "red" hud so that promptly had to be changed, noticing a few bugs too. AI still isn't that sharp on Delta. And i'm not using a config yet, but its not as pretty as Crysis.
  Reply With Quote
Old 09-20-08, 06:42 PM   #80
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

picked up warhead and stalker clear skies today
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote

Old 09-21-08, 02:40 AM   #81
JH24
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: The Netherlands
Posts: 143
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

Just finished Warhead. A bit short. I already heard it was short, but still... It was a nice experience though but I can't shake the feeling that I enjoyed the original Crysis more, even if this game ran better. The ending was good although the boss could have been tougher IMHO.


Good game, now I feel the urge to play Crysis over again. And I still have Crysis Wars to try out.
JH24 is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 04:09 AM   #82
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

Wow. Just installed under XP and it's so much better. I can now run max settings just fine. Looks great. I'm still surprised how a modern game like Crysis can run so poorly under Vista, yes so well under XP.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 04:44 AM   #83
nutcrackr
Super Registered User
 
nutcrackr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Australia
Posts: 3,204
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

I ran it in dx9 mode, using steam I changed the gamespy comrade folder so it wouldn't ask for install, also changed the video folder (but that removes the intro vid etc) probably best to rename the trailer video files.

I just put a "System.cfg" file in my main directory

Code:
con_restricted=0
r_WaterReflectionsQuality = 4
e_water_ocean_fft = 1
e_view_dist_ratio_vegetation=38
e_vegetation_sprites_distance_ratio=1.2
r_depthoffield=0
r_sunshafts=1
r_MotionBlur=0
r_MotionBlurShutterSpeed=0.005
r_useedgeaa=2
r_hdrrendering=2
r_ssao=1

e_shadows_max_texture_size=512
e_view_dist_ratio_detail=20
e_shadows_cast_dist_ratio=0.45
e_particles_max_emitter_draw_Screen=6
e_terrain_oclcusion_culling_max_dist=100

r_TexAtlasSize=1024
g_ragdollDistance=100
g_ragdollMinTime=120
g_Battledust_enable=0
g_breakage_particles_limit=100
r_texturesstreaming=0
r_shadowblur=1
Had the game set to GAMER settings, then put this cfg file in, you guys could probably bump the vegey detail up. I'm only running a x2 5600+ and a 2900xt. It's far from max of course.
nutcrackr is offline   Reply With Quote
Old 09-21-08, 05:51 AM   #84
wysiwyg
Registered User
 
wysiwyg's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: London, England
Posts: 2,991
Default Re: Crysis Warhead Official Thread

vista is still a pile of crap
wysiwyg is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official Max Payne 3 Feedback Thread Ghosthunter Gaming Central 94 10-05-12 06:00 AM
Crysis 3 preview News Gaming Headlines 0 06-16-12 07:20 AM
Official detonator 40.71 feedback thread Crake NVIDIA Windows Graphics Drivers 88 10-01-02 11:38 AM
Detonator 30.30 feedback thread Matthyahuw NVIDIA Windows Graphics Drivers 26 07-31-02 09:14 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.