Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-23-03, 12:14 PM   #1
Arach
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 17
Post Performance Problems (redux?)

ok, once again I'm battling performance troubles, as many others here have been doing without any conclusive results.

Could someone direct me to things to test or that would work here, please?


glxgears performance (Default, 25bpp)
3588 frames in 5.0 seconds = 717.600 FPS
3581 frames in 5.0 seconds = 716.200 FPS
3593 frames in 5.0 seconds = 718.600 FPS
3597 frames in 5.0 seconds = 719.400 FPS



I'll try to be thorough here in my bugreporting.



Hardware details:
MSI GeForce4 MX440
Asus a7v8X-X: via kt400 chipset
Athlon T-bird 1400
Winbond DDR3200 Ram.

Software:
Gentoo Linux (1.4 base)
Xfree 4.3
glibc 2.3.2
nvidia : 4363
kernel :2.4.21-pre5-aa2 (this adds agp 2.0 support for kt400 boards)



Settings:
APIC (UP-APIC) is disabled in the kernel.


/proc/driver/nvidia/agp/status
Status: Enabled
Driver: AGPGART
AGP Rate: 4x
Fast Writes: Enabled
SBA: Disabled

/proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce4 MX 440
IRQ: 11
Video BIOS: 04.17.00.45.91
Card Type: AGP

bitdepth 24/32 bpp

installation:
ldd `which glxgears` |grep GL
libGL.so.1 => /usr/lib/libGL.so.1 (0x40028000)
libGLcore.so.1 => /usr/lib/libGLcore.so.1 (0x40314000)


lrwxrwxrwx 1 root root 48 2003-05-21 18:28 /usr/lib/libGLcore.so.1 -> /usr/lib/opengl/nvidia/lib/libGLcore.so.1.0.4363
lrwxrwxrwx 1 root root 44 2003-05-21 18:28 /usr/lib/libGL.so.1 -> /usr/lib/opengl/nvidia/lib/libGL.so.1.0.4363

Cut from lspci -vv :
00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8377 [KT400 AGP] Host Bridge
Subsystem: Asustek Computer, Inc.: Unknown device 807f
Control: I/O- Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort+ >SERR- <PERR-
Latency: 0
Region 0: Memory at f0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Capabilities: [a0] AGP version 2.0
Status: RQ=31 SBA+ 64bit- FW+ Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=31 SBA- AGP+ 64bit- FW+ Rate=x4
Capabilities: [c0] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-


01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV17 [GeForce4 MX 440] (rev a3) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Micro-Star International Co., Ltd.: Unknown device 8470
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 248 (1250ns min, 250ns max)
Interrupt: pin A routed to IRQ 11
Region 0: Memory at e6000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Region 1: Memory at e8000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Region 2: Memory at e7800000 (32-bit, prefetchable) [size=512K]
Expansion ROM at e77e0000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: [60] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI- D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [44] AGP version 2.0
Status: RQ=31 SBA- 64bit- FW+ Rate=x1,x2,x4
Command: RQ=31 SBA- AGP+ 64bit- FW+ Rate=x4

cat /proc/mtrr
reg00: base=0x00000000 ( 0MB), size= 512MB: write-back, count=1
reg01: base=0xe8000000 (3712MB), size= 128MB: write-combining, count=1
reg02: base=0xe7800000 (3704MB), size= 512KB: write-combining, count=1
reg07: base=0xf0000000 (3840MB), size= 128MB: write-combining, count=1


Snip from dmesg:
0: nvidia: loading NVIDIA Linux x86 nvidia.o Kernel Module 1.0-4363 Sat Apr 19 17:46:46 PDT 2003
Linux agpgart interface v0.99 (c) Jeff Hartmann
agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 439M
agpgart: Detected Via Apollo Pro KT400 chipset
agpgart: AGP aperture is 128M @ 0xf0000000
Arach is offline   Reply With Quote
Old 05-26-03, 09:21 AM   #2
how
Registered User
 
Join Date: Dec 2002
Location: Australia
Posts: 142
Default

I don't think we could do anything at this time.
if glxgears doesn't give resonable results then other programs will likely to give unresonable results as well. you could try running quake3 or UT2003. You should get over 100fps in q3 1024 24bit.
I done everything you could think of.
just got to wait for the driver to be fixed.
how is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unity 5.12 Fixes Ubuntu OpenGL Performance Problems News Archived News Items 0 06-11-12 01:20 PM
Boost Your Performance Goals 10x ' This Week on inside* Publications News Archived News Items 0 05-13-12 05:20 PM
NVIDIA Unleashes the GeForce GTX 670 Graphics Card ' Performance Perfected (WCCFTECH) News GeForce GTX 670 Reviews 0 05-10-12 08:40 AM
Rumor regarding lack of 680 availability ViN86 Rumor Mill 6 05-09-12 04:48 PM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.