Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-09-08, 02:52 PM   #1
XDanger
Whaaat?
 
XDanger's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 5,728
Default Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Does anyone do that to defrag the paging file in Vista?
__________________
2500K 4.7ghz,P8P67Pro,120gb Force3, 8gb Vengeance,R9290,TX850v2,W7HP,LaCie Blue 22" crt COMMODORE 64 Silver Label 1Mhz/128D 4Mhz(Z80)
XDanger is offline   Reply With Quote
Old 10-09-08, 07:43 PM   #2
npras42
Hi Everybody!
 
npras42's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Manchester, UK
Posts: 1,698
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Erm, I usually just switch off the page file, restart, defrag and then switch the page file back on. Its one of the first things I do after a fresh install. I also set the min and max size of the page file to a single value so Windows just leaves the page file as a single entity and doesn't try to "manage" it...
npras42 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-08, 08:59 PM   #3
ICE2K
AMAZON LUVA
 
ICE2K's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: BKLYN
Posts: 173
Send a message via AIM to ICE2K
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

hmmm neva tryed that....
__________________
WINS ICE XP V6 SP3
INTEL CORE I7 870 CPU
INTEL DP55KG OC 4.3GHZ
8GB RAM
EVGA GTX 560 TI 1GB
DUAL 17" MONITORS
320,2X 1.5 TB SATA HD'S
CORSAIR CARBIDE SERIES 300R
COOLER MASTER EXTREME 500W PSU

http://www.nvnews.net/vbulletin/picture.php?albumid=34&pictureid=342
ICE2K is offline   Reply With Quote
Old 11-01-08, 06:41 PM   #4
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Just say "NO" to paging files!
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-08, 11:31 PM   #5
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

and say hello to instability and the inability to troubleshoot crashes.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 11-02-08, 04:48 AM   #6
Wolfhound
Moving to new home
 
Wolfhound's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Spain
Posts: 1,358
Send a message via MSN to Wolfhound Send a message via Yahoo to Wolfhound
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Some programs need a pagefile is a bad idea to wipe completely, examples are photoshop needs a pagefile or it doesn´t start or crash.
__________________
Intel Quad Core Q6600 @ 3,4 | 4Gigs (2x2) OCZ Reaper PC-8500 | Gigabyte P35-DS3R | Western Digital 500G Caviar SE16 SATA2 NCQ | Seagate160 Gig 7200.9 SATA NCQ | Maxtor 300Gig SATA NCQ | Asus Geforce 260GTX | Samsung Syncmaster 930BF 19'' | BeQuiet Straight Power 700W | Cooler Master CM690 |Windows Vista x64 SP2 |Windows XP SP3 [Deceased PSU, no money for new one, stucked with laptop and XBOX 360]

Macbook Pro 13': 4gigs | Core2 Duo 2,53Mhz | 250Gigs HDD |geforce 9400M| aluminium unibody | Mac OS X 10.6.2 Snow Leopard |gentoo Linux 2.631 kernel


Wolfhound´s Brute: http://wolfhound77.mybrute.com
Wolfhound is offline   Reply With Quote
Old 11-02-08, 11:58 AM   #7
Q
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 7,808
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Quote:
Originally Posted by Wolfhound View Post
Some programs need a pagefile is a bad idea to wipe completely, examples are photoshop needs a pagefile or it doesn´t start or crash.
CS3 and CS4 have never given me a problem without a pagefile. Then again, I'm on XP64 with 8GB of ram.

::Shrugs::
Q is offline   Reply With Quote
Old 11-02-08, 02:17 PM   #8
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Quote:
Originally Posted by Wolfhound View Post
Some programs need a pagefile is a bad idea to wipe completely, examples are photoshop needs a pagefile or it doesn´t start or crash.
CS3 and CS4 work fine without a page file for me. In fact CS4 works fine using 6 GB of my RAM in 64-bit.
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote

Old 11-02-08, 04:02 PM   #9
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

::Shrugs::
crainger is offline   Reply With Quote
Old 11-02-08, 05:29 PM   #10
Bman212121
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 6,726
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Quote:
Originally Posted by npras42 View Post
Erm, I usually just switch off the page file, restart, defrag and then switch the page file back on.
What he said.

Quote:
Originally Posted by crainger View Post
and say hello to instability and the inability to troubleshoot crashes.
I've ran into issues as well with the pagefile off. I just leave mine to let windows decide.
Bman212121 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-08, 06:03 PM   #11
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

Quote:
Originally Posted by Bman212121 View Post
What he said.



I've ran into issues as well with the pagefile off. I just leave mine to let windows decide.
Windows is stupid. It wants to use a 16GB paging file because I have 8GB or RAM.

What issues have you run into?
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-08, 11:49 AM   #12
SLippe
R.I.P. Babe Thread
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,387
Default Re: Move pagefile.sys to a defraged partition/drive ,restart, defrag then replace...?

I have my pagefile set to an unused partition...all alone...by itself...managed by Windows, of course. I'm on XP Pro 32bit.
SLippe is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.