Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-19-03, 10:31 PM   #1
benk
Geforce 4
 
benk's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 8
Default ./configure make errors

i trying to instlal xine firts i did ./configure and its ok work it but when i decided to run make to copile i get some errors messages like


-I../..4 -falign-loops=4 -falign-jumps=4 -mpreferred-stack-boundary=2 -fexpensive-optimizations -fschedule-insns2 -fno-strict-aliasing -ffast-math -funroll-loops -finline-functions -mcpu=pentiumpro -I/usr/include/kde/artsc -DSIMPLE_IDCT -DHAVE_AV_CONFIG_H -c svq1.c
gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I. -I../../.. -I../../.. -I../../.. -I../../../src -I../../../src -I../../../src/xine-engine -I../../../src/xine-engine -I../../../src/xine-utils -I../../../src/xine-utils -g -O2 -Wall -D_REENTRANT -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -DXINE_COMPILE -O3 -pipe -fomit-frame-pointer -falign-functions=4 -falign-loops=4 -falign-jumps=4 -mpreferred-stack-boundary=2 -fexpensive-optimizations -fschedule-insns2 -fno-strict-aliasing -ffast-math -funroll-loops -finline-functions -mcpu=pentiumpro -I/usr/include/kde/artsc -DSIMPLE_IDCT -DHAVE_AV_CONFIG_H -c svq1.c -DPIC -o svq1.lo
svq1.c: In function `svq1_decode_block_non_intra':
svq1.c:2231: Internal error: Segmentation fault.
Please submit a full bug report.
See <URL:http://bugzilla.redhat.com/bugzilla/> for instructions.
make[5]: *** [svq1.lo] Error 1
make[5]: Saliendo directorio `/usr/src/xine-lib-0.9.13/src/libffmpeg/libavcodec'make[4]: *** [all-recursive] Error 1
make[4]: Saliendo directorio `/usr/src/xine-lib-0.9.13/src/libffmpeg/libavcodec'make[3]: *** [all-recursive] Error 1
make[3]: Saliendo directorio `/usr/src/xine-lib-0.9.13/src/libffmpeg'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Saliendo directorio `/usr/src/xine-lib-0.9.13/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Saliendo directorio `/usr/src/xine-lib-0.9.13'


is that message i get at all version of xine and others software to try copile is something wrong in my pc or at linux??
__________________
geforce4
benk is offline   Reply With Quote
Old 05-20-03, 06:19 PM   #2
erwos
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 78
Default

Try using an RPM from FreshRPMs.net

-Erwos
erwos is offline   Reply With Quote
Old 05-24-03, 05:27 AM   #3
jay_gentoo
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 14
Default

Try to compile it with less aggressive flags, ie. try -O2 instead, and make sure that you haver the right -march settings for your processor type.
jay_gentoo is offline   Reply With Quote
Old 05-24-03, 07:26 PM   #4
benk
Geforce 4
 
benk's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 8
Default

eh , how i can do that? aggressive flags, O2 instead??

and how to especific my procesor type.

all thats at ./configure script or............??? how can ?
__________________
geforce4
benk is offline   Reply With Quote
Old 05-27-03, 01:15 PM   #5
jay_gentoo
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 14
Default

Some of those settings are system wide, especially the architecture flag. For example in Gentoo Linux those settings reside in /etc/make.conf. You are compiling with the -mcpu=pentiumpro flag. If you however have a different processor, let's say an AMD K6-III then it is likely to fail.

From what I can see, your system breaks in the svq1.c file, this is the sorenson video codec 1 (quicktime). Can you compile xine without quicktime support?

Another question: Do you compile with gcc 2.95 or gcc 3.02 ? This could also be a possible reason for failing to make the build.
jay_gentoo is offline   Reply With Quote
Old 05-27-03, 03:22 PM   #6
benk
Geforce 4
 
benk's Avatar
 
Join Date: May 2003
Posts: 8
Default

gcc version 2.96 "some bug or what"?
__________________
geforce4

Last edited by benk; 05-27-03 at 08:12 PM.
benk is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Graphic errors and hangs after standby reini122 NVIDIA Linux 4 05-07-12 03:37 AM
Graphical errors: broken card? lapino NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 0 05-03-12 01:20 PM
Major WineX prob... I think it has to do with the vidcard... Linewbie NVIDIA Linux 20 10-09-02 09:58 PM
Compiling Errors In Debian Scorched NVIDIA Linux 14 09-26-02 11:02 AM

All times are GMT -5. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.