Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-17-08, 12:17 PM   #1
Vanzagar
Bring me Amberlamps
 
Vanzagar's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,167
Default Ack, OVerclocking problems...

Just got my two GTX260's hooked up in SLI last week and started playing around with overclocking them last night, btw I'm a novice at this.... Before I started overclocking I got a score of 16,300 in 3dMark2006, these are stock cards no FTW version:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814130370

So I gave it a try a 640Mhz/1350 (Clock Core/Shader Clock), kept Memory clock at default 999, people on this forums and others stated they overclocked stock clocks easily to 700+ Mhz or near FTW versions. So I though ah 640 no problem, when running 3dmark2006 there was no stuttering or artifcats, everything looked and ran smooth, temps maxed out at around 66/67C, the problem is my score went DOWN to 10,800 wtf?

So I changed the clocks back to stock and still scored around 10-11K, rebooted ran stocks again 10-11K *scratches head*... Could I have damaged the cards when they are running fine with no artifacting and temps around 66C?? Could maybe one card be damaged, although when I ran 3dmark06 with just one card I got a score of 14,200...

Suggestions on what to try next?

Thanks for any suggestions/advice... gonna try retesting tonight, make sure I've ran adaware and nothing is running in the background...

Vanz


Vanzagar is offline   Reply With Quote
Old 10-28-08, 01:03 PM   #2
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: Ack, OVerclocking problems...

I would take them out and put one in at a time and see what you get ,make sure to uninstall your drivers and then reinstall when you put one card back in and see what you get with just one card.If both cards do fine ,then put both back in and reinstall your drivers and see what you get.Plus what are your spec's and what kind of power supply do you have.Does it have 4 seprate 6pin PCIe plugs.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Old 10-28-08, 02:08 PM   #3
k0py
YAAY TRICK!!!
 
Join Date: Apr 2008
Location: Planet Earth
Posts: 41
Default Re: Ack, OVerclocking problems...

Have You checked to make sure sli is in fact enabled? Although your sli score seems low anyway. With my q6600 at 2.8 I get 15,200, and thats with 2 x 9800gtx.

P.S. Look at the result analyzer. It says your s.m.3 score is n/a. Thats weird.
__________________
__________"The Beast With Two Heads II"__________
Mobo: Asus P5N-E SLI 650i (Come on X-mas)
CPU: Intel Core 2 Quad CPU/Q6600 @ 2.8ghz 1250fsb/Zalman 9500
Memory: 2 X 2048MB Corsair XMS2 6400@625mhz 4-5-4-15-2t 1:1/Dominator Fan
GPU: 2 X GeForce 9800 GTX In SLI @ 715mhz c.c./1782mhz s.c./2.25ghz m.c.(1xBFGoc2 1xEVGA)
PPU: Geforce Physx Enabled
Hard Drive: 2 X 300GB Seagate Barracuda R.I.P. /120GB Maxtor P.A.T.A(crap)
Monitor: 28" Hanns G HG281 1920 x 1200/50" Phillips 720p
Sound Card: Creative X-fi Xtreme Gamer
Speakers/Headphones: Creative Inspire 5.1 Surround Sound
Operating System: Windows Vista™ Home Premium Service Pack 1
3Dmark03: 61,921
3Dmark06: 15,213
Vantage: 13,105
k0py is offline   Reply With Quote
Old 10-31-08, 07:46 AM   #4
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: Ack, OVerclocking problems...

I would reseat them and changeing the one I had in the secound slot to the first and then I would uninstall the drivers and then reinstall the drivers and make sure your Bios setting are correct and make sure you have SLI enable.I score 16,028 with my one BFG GTX 280 OCX at default and my Q6600 at 3240g.
__________________
Intel i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16gigs G.Skill PC1600DDR3+2-ASUS DirectCU II GTX-670 in SLI+Crucial 256g-SSD+1-3Gig Seagate+2- Samsung 1-TB+3-WesternDigtial 640g+LG-12x Blu-Ray Burner+850watt XFX+Antec-P280 case+50" Plasma PM6700+Logitech Mouse+Keyboard+Pioneer VSX-1020+Polk Audio Speakers
john19055 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems with drivers after 295.40 (OpenSuSE 12.1, GeFroce 7900 GS, Phenom II X4) alawa NVIDIA Linux 0 06-09-12 06:37 PM
Nvidia Problems in Slackware 8.1 xtreme NVIDIA Linux 3 10-01-02 12:03 PM
Leadtek Nforce problems druga runda CPUs, Motherboards And Memory 4 09-18-02 08:26 AM
DirectX 8 problems with GeForce4 Derwin NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 19 08-20-02 01:23 AM
P4 overclocking - how do you do it? saturnotaku CPUs, Motherboards And Memory 1 08-15-02 08:52 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.