Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA GeForce 200 Series

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-21-08, 05:45 AM   #1
Hybr1d
Registered User
 
Hybr1d's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 49
Default GTX260 Startup Issue

Recently bought a few new parts for my rig and built them all in. Mobo CPU and RAM were fine and work with my old gfx card, but when i put in my new gtx260, i just get that bios warning bep, 1 long beep followed by 3 shorter beeps.

Do both 6 pin power plugs have to be in for it to function at all, i'd heard somewhere it would still work with just 1 plugged in but not to full capacity.

Also if it does need two, can they be from adaptors, ie 2 4-pin molex connections to 1 6-pin, or should i buy a new psu, since mine doesnt have a single 6-pin on it at all
Hybr1d is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 07:28 AM   #2
scubes
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 173
Smile Re: GTX260 Startup Issue

i had a similar issue ry and swap yur ram into different slots that work for me mate good luck....
scubes is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 08:01 AM   #3
Hybr1d
Registered User
 
Hybr1d's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 49
Default Re: GTX260 Startup Issue

hmm, wierd.

Cheers for the tip, ill give it a try when i get home and let you know how it goes.
Hybr1d is offline   Reply With Quote
Old 10-25-08, 12:23 AM   #4
intercede007
American
 
intercede007's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Destin, Florida
Posts: 331
Send a message via ICQ to intercede007 Send a message via AIM to intercede007 Send a message via MSN to intercede007 Send a message via Yahoo to intercede007
Default Re: GTX260 Startup Issue

Quote:
Originally Posted by Hybr1d View Post
Recently bought a few new parts for my rig and built them all in. Mobo CPU and RAM were fine and work with my old gfx card, but when i put in my new gtx260, i just get that bios warning bep, 1 long beep followed by 3 shorter beeps.

Do both 6 pin power plugs have to be in for it to function at all, i'd heard somewhere it would still work with just 1 plugged in but not to full capacity.

Also if it does need two, can they be from adaptors, ie 2 4-pin molex connections to 1 6-pin, or should i buy a new psu, since mine doesnt have a single 6-pin on it at all
You need both plugs. I tried it with only one on my BFG, and the box would POST but no video would be output.

BFG provided me with an adapter to make two Molex plugs into the other necessary PCI-E 16 connectors. It's been working like a charm.
intercede007 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
NVIDIA Responds to Reports of Kepler V-Sync Stuttering Issue Rieper NVIDIA GeForce 600 Series 13 03-03-13 11:56 PM
Facial detection startup changes privacy policy after Friday launch News Archived News Items 0 05-20-12 06:30 PM
Intel's Ivy Bridge Core i7 3770K Overheating Issue Detailed News Archived News Items 0 05-16-12 11:40 AM
Very slow X startup Jeremy NVIDIA Linux 96 05-23-03 11:11 AM
Slow XP startup after upgrade.... Ramshambo2001 Microsoft Windows XP And Vista 10 10-10-02 02:35 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.