Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Windows Graphics Drivers

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-21-08, 05:34 PM   #37
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

can't enable nvidia fixed aspect scaling


btw few profile changes

Crysis: Predefined Profile

AACompatDX10: 5000000 (predefined)
SLI: AFR-4W [0x02506405] (predefined)
DX10-SLI: AFR-4W [0x000240F5] (predefined)
HybridSLI: 9 (predefined)
HybridSLIDX10: 9 (predefined)

Crysis: Warhead: Predefined Profile

AA:EnhanceOnly
AACompatDX10: 5000000 (predefined)
SLI: AFR-4W [0x02506405] (predefined)
DX10-SLI: AFR-4W [0x000240F5] (predefined)
HybridSLI: 9 (predefined)
HybridSLIDX10: 9 (predefined)


S.T.A.L.K.E.R - Clear Sky.: Predefined Profile

AACompat: f0c1 (predefined)
AACompatDX10: 1000000 (predefined)
SLI: AFR-4W [0x14400005] (predefined)
DX10-SLI: AFR-4W [0x000000F5] (predefined)
HybridSLI: 1 (predefined)
HybridSLIDX10: 1 (predefined)


Space Siege: Predefined Profile

AACompat: 44 (predefined)
SLI: AFR-4W [0x00400005] (predefined)
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 05:46 PM   #38
SLippe
R.I.P. Babe Thread
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,387
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Quote:
Originally Posted by xavier2k5 View Post
@ Slippe,
Check out this guide with pics.
http://forums.sapphiretech.com/showthread.php?p=124850
Thanks for that, but it doesn't help me as I don't have the Fan tab or even the option for Low-level overclocking like it starts out at. In other words, I can't do Step 2 or Step 3.
SLippe is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 06:04 PM   #39
XxDeadlyxX
STALKER!!!!!!!!
 
XxDeadlyxX's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: NSW, Australia
Posts: 1,455
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Arg... these cause PowerDVD8 to randomly crash/freeze when playing Blu-rays, just like 180.10.. anyone else have this problem?
__________________
Main PC [Core i7 980X @ 4.3GHz] [Gigabyte X58A-UD7] [7TB of HDDs] [2x Inno3D GTX 480 SLI @ stock] [12GB Team Xtreem 7-7-7-24 @ 1500mhz] [Antec 1200] [Alienware AW2310 (general use/3D Vision) and Samsung 46B650 @ 1080p24] [X-Fi Forte] [Pioneer Blu-ray BDC-S02] [Silverstone Strider 1500W] [Creative Gigaworks S750 7.1] [Windows 7 x64] 3DMark Vantage - 38010
XxDeadlyxX is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 06:06 PM   #40
Libertysyclone
I Lie about MPG
 
Libertysyclone's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: SL,UT
Posts: 531
Send a message via MSN to Libertysyclone
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Quote:
Originally Posted by Bman212121 View Post
Do these have the SLI multimonitor support as well?
Quote:
Originally Posted by Bman212121 View Post
Do these have the SLI multimonitor support as well?
I would like to know as well
__________________
System=
Q6600@3.8Ghz/ EVGA 790i Ultra/ EVGA 9800GX2/ and some H20
Libertysyclone is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 06:28 PM   #41
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Quote:
Originally Posted by Libertysyclone View Post
I would like to know as well
yes, it is new feature in 180 series
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 06:52 PM   #42
aceflier
Bringer of teh Welt
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 197
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

CRYSIS WARHEAD



ENTHUSIAST SETTINGS (1680x1050)

Frost


178.24

!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 38.38s, Average FPS: 49.03
Min FPS: 15.77 at frame 62, Max FPS: 59.46 at frame 180
Average Tri/Sec: 28846766, Tri/Frame: 588349
Recorded/Played Tris ratio: -0.32
TimeDemo Play Ended, (1 Run Performed)



ENTHUSIAST SETTINGS (1680X1050)

Frost



180.42


!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 37.54s, Average FPS: 50.13
Min FPS: 22.94 at frame 1640, Max FPS: 63.98 at frame 1540
Average Tri/Sec: 28703044, Tri/Frame: 572565
Recorded/Played Tris ratio: -0.33
TimeDemo Play Ended, (1 Run Performed)


3DMARK VANTAGE

178.24=P20471
180.42=P20939 (new best)


CONCLUSION

Nice little bump for SLI
__________________
2600K 4.9ghz 1.38v
2X Palit gtx560ti 2gb 1000/2000
8gb 1600mhz Kingston HyperX
128gb Crusial Real SSD
750gb WD Black
Buggy wife RMA next week
Vantage P43697 3DMarks
3D Mark 11 P10008
aceflier is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 07:31 PM   #43
shilk
Registered User
 
shilk's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: California
Posts: 913
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Scaling works perfectly fine here. It was greyed out, but I chose Manage Custom Resolutions > Force HD Resolutions, and it was fine when I went back to the Change Flat Panel Scaling option.
shilk is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 08:04 PM   #44
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Quote:
Originally Posted by shilk View Post
Scaling works perfectly fine here. It was greyed out, but I chose Manage Custom Resolutions > Force HD Resolutions, and it was fine when I went back to the Change Flat Panel Scaling option.
weird, will try that
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote

Old 10-21-08, 08:40 PM   #45
SLippe
R.I.P. Babe Thread
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 12,387
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Quote:
Originally Posted by shilk View Post
Scaling works perfectly fine here. It was greyed out, but I chose Manage Custom Resolutions > Force HD Resolutions, and it was fine when I went back to the Change Flat Panel Scaling option.
Mine was already checked and I still don't have scaling, but then again, I never have on this monitor for some reason. No big deal to me, but I would use it if available. Used to work fine on my Sceptre LCD.
SLippe is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 08:50 PM   #46
shilk
Registered User
 
shilk's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: California
Posts: 913
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

Also want to add that they did the same exact thing with me in the .24 drivers. I kind of found this by a fluke. When I had the same "bug" in these and the .20 drivers, I just did the same thing I mentioned earlier, and it was fixed. Hopefully they address it in the finalized version.

Ran Mass Effect and The Witcher and it's pretty smooth. Going to keep them for now.
shilk is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 09:28 PM   #47
Simple User
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 12
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

If anyone is curious, the Battlefield 2142 black out problem when taking damage due to AA being enabled still exists with this beta. Sucks…I am guessing this will not be resolved till a few revisions later?
Simple User is offline   Reply With Quote
Old 10-21-08, 11:34 PM   #48
Sycario
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: St. Louis, MO
Posts: 363
Send a message via AIM to Sycario
Default Re: Forceware 180.42 All OS's

These drivers make the clocks drop really low for no reason at all in the middle of playing WoW. I didn't try any other games. I switched back to the 178s.
__________________

Comp Specs:
Intel Q9650 @ 3.95Ghz
Asus Rampage Extreme
2x2GB Mushkin DDR3-1600 @ 6-6-6-17
eVGA GTX 280 SSC
BFG ES-800 PSU
Sycario is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nVidia Detonator 31.40 WHQL Drivers for All OS's sh*tshot NVIDIA Windows Graphics Drivers 12 10-13-02 03:06 PM

All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.