Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-21-08, 03:35 PM   #133
Civilus
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Moscow
Posts: 39
Send a message via ICQ to Civilus
Default Re: mplayer vdpau

jyavenard
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...&postcount=129
It's easy to port them anyway. Around 30mins of stupid work...
__________________
OS: Gentoo Linux, ~amd64. VideoCard: GeForce GTX 470. ASUS P8P67 Deluxe, 2x4GB DDR3-1600 CL9, Core i7 2600k.
Civilus is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 03:57 PM   #134
Vla
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 26
Default Re: mplayer vdpau

I wonder why the 8800 GTS 512 is supported and the 8800 GTS 320 not?
Vla is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 04:05 PM   #135
Civilus
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Moscow
Posts: 39
Send a message via ICQ to Civilus
Default Re: mplayer vdpau

Vla
8800GTS 512 - G92 wich have PureVideo HD 2, and 8800 GTS 320 is G80, which doesn't support PV HD2.
__________________
OS: Gentoo Linux, ~amd64. VideoCard: GeForce GTX 470. ASUS P8P67 Deluxe, 2x4GB DDR3-1600 CL9, Core i7 2600k.
Civilus is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 05:03 PM   #136
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by Civilus View Post
jyavenard
http://www.nvnews.net/vbulletin/show...&postcount=129
It's easy to port them anyway. Around 30mins of stupid work...
I got a "This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times."

can you post it somewhere else?
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 05:21 PM   #137
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by DeiF View Post
Try with "-xineramascreen number-of-the-screen".
Xinerama isn't currently supported by VDPAU.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 05:22 PM   #138
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by jyavenard View Post
Has anyone adapted the patch to work against mplayer trunk ?
The next version of the MPlayer patches we release should be against a much newer version.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 06:28 PM   #139
AM1
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1
Default Re: mplayer vdpau

Testing with my new 8500GT card.
Compiling and running patched mplayer works fine, but I only get flicker on screen.
Any ideas what I may have done wrong, I've seen one positve message from someone using a 8500GT card.
Thanx.

# cat /proc/driver/nvidia/cards/0
Model: GeForce 8500 GT
IRQ: 11
Video BIOS: 60.86.5b.00.00
Card Type: PCI-E
DMA Size: 40 bits
DMA Mask: 0xffffffffff
Bus Location: 01.00.0

# ./mplayer -vo vdpau -vc ffmpeg12vdpau MPEGIO3MBPS30sec.mpg
MPlayer dev-SVN-r27408-4.3 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 6)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Playing MPEGIO3MBPS30sec.mpg.
MPEG-PS file format detected.
VIDEO: MPEG2 704x576 (aspect 2) 25.000 fps 3000.0 kbps (375.0 kbyte/s)
================================================== ========================
Forced video codec: ffmpeg12vdpau
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
[VD_FFMPEG] VDPAU accelerated codec.
Selected video codec: [ffmpeg12vdpau] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-1/2 (VDPAU))
================================================== ========================
================================================== ========================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
================================================== ========================
AO: [oss] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
[VD_FFMPEG] Trying pixfmt=0.
VDec: vo config request - 704 x 576 (preferred colorspace: MPEG2 MAIN VDPAU acceleration)
VDec: using MPEG2 MAIN VDPAU acceleration as output csp (no 2)
Movie-Aspect is 1.30:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 704x576 => 750x576 MPEG2 MAIN VDPAU acceleration
A: 20.0 V: 20.0 A-V: 0.000 ct: 0.040 495/495 4% 0% 0.9% 3 0
AM1 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-08, 11:50 PM   #140
Civilus
Registered User
 
Join Date: Apr 2008
Location: Russia, Moscow
Posts: 39
Send a message via ICQ to Civilus
Default Re: mplayer vdpau

jyavenard
http://uploaded.to/?id=vjdgsf
__________________
OS: Gentoo Linux, ~amd64. VideoCard: GeForce GTX 470. ASUS P8P67 Deluxe, 2x4GB DDR3-1600 CL9, Core i7 2600k.
Civilus is offline   Reply With Quote

Old 11-22-08, 12:16 AM   #141
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

Thanks..

I'm compiling some Ubuntu packages, including newer version of x264
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 11-22-08, 06:21 AM   #142
mikerussellnz
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Default Re: mplayer vdpau

Hi

Just tested with some DVB-T H264 in 1080i and 720p, both .ts files 1080i containing AC-3 audio and the 720p HE-AAC.

1080i clip played about 50% normal speed (A-V sync got further and further out) with some artifacts every so often. Mplayer claimed "Too many video packets in the buffer".

720p clips played normal speed but with jumping/twitching where any motion was, static titles on screen were fine, but anything moving cause jumping and twitching?

Grey.ts seems to also have audio / video sync issues, i.e. not playing at right speed.

Card is a 8600GT.

I can upload some test files if that would help, If only someone could tell me how to cut .ts files?
mikerussellnz is offline   Reply With Quote
Old 11-22-08, 06:35 AM   #143
mikerussellnz
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 4
Default Re: mplayer vdpau

Hi

Also just tried a MKV, didn't work as suspected. Tried extracting the video out of the MKV to a raw H264, still didnt play. Just get:

Error at libvo/vo_vdpau.c:826% 0 0
mikerussellnz is offline   Reply With Quote
Old 11-22-08, 06:43 AM   #144
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

For people running ubuntu..

I've put the 32 bits package there of mplayer from svn trunk (latest version) ; you'll also need to install the newer x264 packages
Available there:
http://www.avenard.org/files/ubuntu/

You must have installed nvidia driver 180.06 or 180.08 ; those packages do not check if the drivers have been installed , it assumes they are

64 bits packages will be available later today...
jyavenard is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 12:04 PM
NVIDIA VDPAU Reference Benchmarks News Archived News Items 0 06-11-12 06:30 AM
VDPAU and KDE 4.8 compositing = slow Pie-rate NVIDIA Linux 30 05-23-12 08:07 AM
VDPAU testing tool crisalide NVIDIA Linux 392 04-29-12 07:01 PM
mplayer & xmms problems! replys2me NVIDIA Linux 5 09-06-02 03:34 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.