Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-14-08, 03:29 PM   #13
jcornwall
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Austin, TX
Posts: 120
Default Re: mplayer vdpau

Ah well, I'll buy a newer card and slave the 8800 GTX for offline CUDA work. I was getting bored having to kill X every time one of my CUDA programs failed, else risking the entire system freezing seconds after.

(I don't have a desperate need to accelerate decoding but I am keen to integrate the technology into my streaming TV application, so I'll need a card to work on.)
jcornwall is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 04:01 PM   #14
txf
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 272
Default Re: mplayer vdpau

Am I correct in assuming that things like subtitles will not work? The readme states that osd /picture comoposites don't work. Will this (osd/subtitles) have to be adapted to use the internal Vdp objects?
txf is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 07:05 PM   #15
DeiF
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 114
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by Plagman View Post
Your GPUs don't support VC-1/WMV3 playback; from the sticky:
Quote:
VC-1 support in NVIDIA's VDPAU implementation currently requires GeForce
9300 GS, GeForce 9200M GS, GeForce 9300M GS, or GeForce 9300M GS.
Does "currently" imply that more cards will be supported later?

I have a 8400 GS and a 8400M GS. Will these cards be supported some day?
DeiF is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 07:42 PM   #16
philipl
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 116
Default Re: mplayer vdpau

I also got the assert at line 637 when attempting to play any content, including the samples.

This line indicates failure at the call to vdp_decoder_create and the status code is 25 - the catch all error, so no help there.

My hardware is an 8800GT
__________________
--phil
philipl is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 08:07 PM   #17
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by philipl View Post
I also got the assert at line 637 when attempting to play any content, including the samples.

This line indicates failure at the call to vdp_decoder_create and the status code is 25 - the catch all error, so no help there.

My hardware is an 8800GT
Quoting from zander:

Unfortunately, the original (G80 based) GeForce 8800 GTX does not have the necessary video hardware.

Is this your problem?
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 08:08 PM   #18
philipl
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 116
Default Re: mplayer vdpau

No. I have an 8800GT which uses a G92 chip.
__________________
--phil
philipl is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 08:11 PM   #19
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by philipl View Post
No. I have an 8800GT which uses a G92 chip.
OK. G92 should work. Does this happen on all the samples; did you try MPEG and H.264?

VC-1 isn't supported on G92.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 08:14 PM   #20
philipl
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 116
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by Stephen Warren View Post
OK. G92 should work. Does this happen on all the samples; did you try MPEG and H.264?

VC-1 isn't supported on G92.
Yes, I read that and didn't try any VC-1 content. I tried multiple mpeg and h.264 files including samples, as I mentioned. All returned the same error.

I also wrote a little test app that makes a few basic vdp calls and queries the decoder limits. That runs and returns meaningful results.
__________________
--phil
philipl is offline   Reply With Quote

Old 11-14-08, 08:21 PM   #21
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by philipl View Post
Yes, I read that and didn't try any VC-1 content. I tried multiple mpeg and h.264 files including samples, as I mentioned. All returned the same error.
Can you do this:

export VDPAU_TRACE=1

re-run a test, and post the results somewhere?
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 08:32 PM   #22
philipl
Registered User
 
Join Date: May 2003
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 116
Default Re: mplayer vdpau

vdp_imp_device_create_x11()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_get_proc_address()
vdp_presentation_queue_target_create_x11()
vdp_presentation_queue_create()
vdp_decoder_create()
Error at libvo/vo_vdpau.c:637
__________________
--phil
philipl is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 08:57 PM   #23
rapsure
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 47
Default Re: mplayer vdpau

What version of libx264 does the SVN snapshot that the script pull require? When I when to compile it I got the following error:

Code:
cc -DHAVE_AV_CONFIG_H -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGEFILE_SOURCE -D_ISOC9X_SOURCE -I.. -I.. -Wdisabled-optimization -Wno-pointer-sign -Wdeclaration-after-statement -std=gnu99 -I. -Wall -Wno-switch -Wpointer-arith -Wredundant-decls -O4 -march=k8 -mtune=k8 -pipe -ffast-math -fomit-frame-pointer -D_REENTRANT -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGEFILE64_SOURCE -I/usr/X11R6/include  -I/usr/include/SDL  -D_REENTRANT    -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/dirac     -c -o libx264.o libx264.c
libx264.c: In function 'X264_init':
libx264.c:165: error: 'x264_param_t' has no member named 'b_bframe_adaptive'
libx264.c:230: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'b_bidir_me'
libx264.c:231: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'b_bframe_rdo'
libx264.c:256: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'psz_rc_eq'
make[1]: *** [libx264.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/brian/download/mplayer-vdpau-3076399/mplayer-vdpau/libavcodec'
make: *** [libavcodec/libavcodec.a] Error 2
rapsure is offline   Reply With Quote
Old 11-14-08, 10:44 PM   #24
anonobomber
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 7
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by rapsure View Post
What version of libx264 does the SVN snapshot that the script pull require? When I when to compile it I got the following error:

Code:
cc -DHAVE_AV_CONFIG_H -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGEFILE_SOURCE -D_ISOC9X_SOURCE -I.. -I.. -Wdisabled-optimization -Wno-pointer-sign -Wdeclaration-after-statement -std=gnu99 -I. -Wall -Wno-switch -Wpointer-arith -Wredundant-decls -O4 -march=k8 -mtune=k8 -pipe -ffast-math -fomit-frame-pointer -D_REENTRANT -D_LARGEFILE_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -D_LARGEFILE64_SOURCE -I/usr/X11R6/include  -I/usr/include/SDL  -D_REENTRANT    -I/usr/include/freetype2 -I/usr/include/dirac     -c -o libx264.o libx264.c
libx264.c: In function 'X264_init':
libx264.c:165: error: 'x264_param_t' has no member named 'b_bframe_adaptive'
libx264.c:230: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'b_bidir_me'
libx264.c:231: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'b_bframe_rdo'
libx264.c:256: error: 'struct <anonymous>' has no member named 'psz_rc_eq'
make[1]: *** [libx264.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/brian/download/mplayer-vdpau-3076399/mplayer-vdpau/libavcodec'
make: *** [libavcodec/libavcodec.a] Error 2
I'm getting the same thing. Running Debian Lenny amd64 here with all system packages updated. I tried gcc-3.4, gcc-4.1, gcc-4.2 and gcc-4.3 and all result in the same error.
anonobomber is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 12:04 PM
NVIDIA VDPAU Reference Benchmarks News Archived News Items 0 06-11-12 06:30 AM
VDPAU and KDE 4.8 compositing = slow Pie-rate NVIDIA Linux 30 05-23-12 08:07 AM
VDPAU testing tool crisalide NVIDIA Linux 392 04-29-12 07:01 PM
mplayer & xmms problems! replys2me NVIDIA Linux 5 09-06-02 03:34 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.