Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-28-09, 01:40 PM   #1153
Sky777
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 65
Default Re: mplayer vdpau

from Mplayer documentation

Quote:
4 - Motion adaptive temporal deinterlacing with edge-guided spatial interpolation. Needs fast video hardware.
does it possible to clarify - what's "fast video hardware" ? which GPU ?
__________________
PCI Sparkle GeForce 8400 GPU G98 A2 512 MB + AMD Sempron(tm) Processor 2800+ + svn Mplayer + xine-vdpau rev. 279 + vdr 1.7.9 & Nvidia 190.25 + XBMC
Sky777 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-09, 01:49 PM   #1154
sl1pkn07
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spanishtan
Posts: 103
Default Re: mplayer vdpau

MPlayer SVN-r29386-4.3.3 (vdpau, fullscreen, alsa and ass activated on mplayer.conf)



- mplayer -demuxer lavf -vc +ffh264 00000.m2ts

video working without vdpau acceleration. audio not works (no audio found)

- mplayer -demuxer lavf -vc ffh264 00000.m2ts

video not working (not found codec error 0x564D4448)

- mplayer -demuxer lavf -vc +ffh264vdpau 00000.m2ts

video working with vdpau acceleration. audio not works (audio not found)

- mplayer -demuxer lavf -vc ffh264vdpau 00000.m2ts

video not working (not found codec error 0x564D4448)

- mplayer -demuxer lavf -vc +ffh264vdpau -ac ffeac3,mlp, -ausid 0x72 00000.m2ts

video working but no sound (audio not found)

- mplayer -demuxer lavf -vc +ffh264vdpau -ac ffeac3,mlp, -ausid 0x76 00000.m2ts

video working but no sound (audio not found)

- mplayer -demuxer lavf -vc +ffh264vdpau -ac ffeac3,mlp, -ausid 0x78 00000.m2ts

video working but no sound (audio not found)



the parser -ac through lavfv need the symbol "+" in codec options?
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-09, 09:35 AM   #1155
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by Sky777 View Post
from Mplayer documentation
Code:
4 - Motion adaptive temporal deinterlacing with edge-guided spatial interpolation. Needs fast video hardware.
does it possible to clarify - what's "fast video hardware" ? which GPU ?
Don't you agree this is resolution (and frame-rate) depending?

However, a patch to clarify is certainly welcome, Carl Eugen
cehoyos is offline   Reply With Quote
Old 06-29-09, 09:39 AM   #1156
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by sl1pkn07 View Post
MPlayer SVN-r29386-4.3.3
This is certainly not latest svn. (And please do not forget that nV News Forums is not the right place to discuss audio problems with MPlayer - see mplayer-users and possibly http://ffmpeg.org/bugreports.html.)

Carl Eugen
cehoyos is offline   Reply With Quote
Old 06-29-09, 10:15 AM   #1157
sl1pkn07
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spanishtan
Posts: 103
Default Re: mplayer vdpau

MPlayer SVN-r29408-4.3.3 (C) 2000-2009 MPlayer Team

the results is identical
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-09, 04:41 PM   #1158
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by sl1pkn07 View Post
MPlayer SVN-r29408-4.3.3 (C) 2000-2009 MPlayer Team

the results is identical
Very hard to believe, but complete, uncut output of mplayer is still missing.

Carl Eugen

PS: I fixed the video playback problem with this commit: http://lists.mplayerhq.hu/pipermail/...ne/037242.html
cehoyos is offline   Reply With Quote
Old 06-29-09, 05:37 PM   #1159
sl1pkn07
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Location: Spanishtan
Posts: 103
Default Re: mplayer vdpau

i found a little error in the makefile. the codecs.conf and mplayer.conf not install automatically with "make install" parameter.

my build command:

./configure --enable-vdpau --prefix=/usr --language=es --enable-rpath --enable-menu --enable-faad-fixed --enable-largefiles --enable-xvmc --confdir=/etc/mplayer --enable-libdvdcss-internal

make install:

sl1pkn07@SpinFlo:~/aplicaciones/mplayer$ sudo make install
install -d /usr/bin /etc/mplayer /usr/lib
install -m 755 -s mencoder /usr/bin
install -d /usr/share/man/es/man1
install -m 644 DOCS/man/es/mplayer.1 /usr/share/man/es/man1/
cd /usr/share/man/es/man1 && ln -sf mplayer.1 mencoder.1
install -m 755 -s mplayer /usr/bin
sl1pkn07@SpinFlo:~/aplicaciones/mplayer$

sl1pkn07@SpinFlo:~/aplicaciones/mplayer$ ls -la /etc/mplayer*
-rw-r--r-- 1 root root 293 2008-10-13 20:48 /etc/mplayerplug-in.conf
-rw-r--r-- 1 root root 965 2008-10-13 20:48 /etc/mplayerplug-in.types

/etc/mplayer:
total 36
drwxr-xr-x 2 root root 4096 2009-06-30 01:02 .
drwxr-xr-x 206 root root 12288 2009-06-30 01:01 ..
-rw-r--r-- 1 root root 4514 2009-06-05 03:47 input.conf
-rw-r--r-- 1 root root 5840 2009-06-05 03:47 menu.conf
sl1pkn07@SpinFlo:~/aplicaciones/mplayer$



yes, the videos working with/out "+"
sl1pkn07 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-09, 02:18 AM   #1160
yeye69
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: mplayer vdpau

Carl, problems with mkv-files and latest mplayer:

MPlayer SVN-r29408-4.4.0

MPlayer interrupted by signal 11 in module: init_audio_codec
- MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.

but with option -demuxer lavf everithing is ok. What's wrong?
yeye69 is offline   Reply With Quote

Old 06-30-09, 02:39 AM   #1161
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by sl1pkn07 View Post
i found a little error in the makefile. the codecs.conf and mplayer.conf not install automatically with "make install" parameter.
Both would be very inconvenient, because it would mean "make install" overwrites your personal preferences.

Carl Eugen
cehoyos is offline   Reply With Quote
Old 06-30-09, 02:40 AM   #1162
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by yeye69 View Post
Code:
MPlayer interrupted by signal 11 in module: init_audio_codec
- MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
  Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
  disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
  It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
  gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
  DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
  won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
Actually reading bugreports.html and this thread would have told you:
"Please upload a sample to ftp://ffmpeg.org/MPlayer/incoming/ (write-only) and report the file-name."

Carl Eugen
cehoyos is offline   Reply With Quote
Old 06-30-09, 05:27 AM   #1163
yeye69
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: mplayer vdpau

I've just uploaded a sample "Cronos.1985.BluRay.1080p.x264.DTS-HDL.sample.mkv". Take a look, plz.

Problems only with a latest (29408) mplayer and any mkv-files, at the same time there is no problem with other containers like avi, ts, flv etc.
yeye69 is offline   Reply With Quote
Old 06-30-09, 12:09 PM   #1164
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by yeye69 View Post
I've just uploaded a sample "Cronos.1985.BluRay.1080p.x264.DTS-HDL.sample.mkv". Take a look, plz.
Did you mean "Chronos.1985.BluRay.1080p.x264.DTS-HDL.sample.mkv"? (There are a few hundred files in incoming.)

I tried most combinations of the following options:
-demuxer lavf / -demuxer mkv
-vc ffh264 / -vc ffh264vdpau
-ac dts / -ac ffdca / -aid 1(2) -ac a52 / -aid 1(2) -ac ffac3

No issues.
If -vc ffh264vdpau is not needed to trigger your problem, please move this discussion to mplayer-users, where it belongs.

Carl Eugen

Code:
$ mplayer Chronos.1985.BluRay.1080p.x264.DTS-HDL.sample.mkv
MPlayer SVN-r29404-4.3 (C) 2000-2009 MPlayer Team

Playing Chronos.1985.BluRay.1080p.x264.DTS-HDL.sample.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_DTS) "PID 4353", -aid 0, -alang und
[mkv] Track ID 3: audio (A_AC3) "PID 4354", -aid 1, -alang und
[mkv] Will play video track 1.
Matroska file format detected.
VIDEO:  [avc1]  1920x1080  24bpp  23.976 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [libdca] DTS decoding with libdca
Stream with high frequencies VQ coding
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 1536.0 kbit/100.00% (ratio: 192000->192000)
Selected audio codec: [dts] afm: libdca (DTS-libdca)
==========================================================================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1920 x 1080 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [vdpau] 1920x1080 => 1920x1080 Planar YV12
A:  54.9 V:  54.9 A-V:  0.000 ct:  0.068   0/  0 47%  7%  2.1% 5 0

Exiting... (End of file)
cehoyos is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
NVIDIA VDPAU Reference Benchmarks News Archived News Items 0 06-11-12 05:30 AM
VDPAU and KDE 4.8 compositing = slow Pie-rate NVIDIA Linux 30 05-23-12 07:07 AM
VDPAU testing tool crisalide NVIDIA Linux 392 04-29-12 06:01 PM
mplayer & xmms problems! replys2me NVIDIA Linux 5 09-06-02 02:34 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.