Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-01-09, 08:23 AM   #1165
yeye69
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: mplayer vdpau

ok, thanks. It is a gcc-4.4's problem
yeye69 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-09, 02:13 AM   #1166
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

tested with mplayer svn# 29501.

http://www.avenard.org/files/media/videotest/hdtest.mpg

This file makes mythtv hangs after 3s when using vdpau, plays fine with software decoding.

mplayer doesn't play any video at all, just sound..

TS_PARSE: COULDN'T SYNC
MPEG: FATAL: EOF while searching for sequence header.
Video: Cannot read properties.

This is from a cable recording someone in Germany sent me.
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 08-16-09, 04:14 AM   #1167
dk75
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 171
Default Re: mplayer vdpau

it's badly muxed
demux AVC stream with "xport", "MPEGA" and "AC-3" with "Project-X" ( if you're interested with "AC-3" only you could do it with "xport" - for some reason "Project-X" couldn't save remuxed TS ) and mux it again with "tsMuxeR".
You'll lose subtitles thought.

Code:
xport hdtest.mpg 1 1 2
__________________
  • Linux Debian Sid x86_64/ 3.2.0
  • Lenovo T61p
  • NVIDIA driver 295.33
  • Xorg/XServer 7.6+12/1.11.4
  • GNOME 3.2.2
dk75 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-09, 04:32 AM   #1168
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by dk75 View Post
it's badly muxed
demux AVC stream with "xport", "MPEGA" and "AC-3" with "Project-X" ( if you're interested with "AC-3" only you could do it with "xport" - for some reason "Project-X" couldn't save remuxed TS ) and mux it again with "tsMuxeR".
You'll lose subtitles thought.

Code:
xport hdtest.mpg 1 1 2
Not really something you can do on a live stream though ...
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 08-16-09, 04:56 AM   #1169
dk75
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 171
Default Re: mplayer vdpau

yes but it shows that it is demuxer problem not decoder thus not a VDPAU problem
__________________
  • Linux Debian Sid x86_64/ 3.2.0
  • Lenovo T61p
  • NVIDIA driver 295.33
  • Xorg/XServer 7.6+12/1.11.4
  • GNOME 3.2.2
dk75 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-09, 05:15 AM   #1170
jyavenard
MythTV developer
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 413
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by dk75 View Post
yes but it shows that it is demuxer problem not decoder thus not a VDPAU problem
Not a mplayer problem, but something else with vdpau is dodgy. It plays fine in mythtv with software decoding, not with VDPAU...
jyavenard is offline   Reply With Quote
Old 08-16-09, 05:39 AM   #1171
dk75
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 171
Default Re: mplayer vdpau

tell me, how this:
Code:
TS_PARSE: COULDN'T SYNC
MPEG: FATAL: EOF while searching for sequence header.
Video: Cannot read properties.
and MythTV playback problem have something in common with MPlayer VDPAU decoding?
For me it's obviously MPlayer demuxer problem and MythTV problem.
Maybe I am crazy but I think it's better suited for MythTV VDPAU thread and for MPlayer users mailinglist than here.
__________________
  • Linux Debian Sid x86_64/ 3.2.0
  • Lenovo T61p
  • NVIDIA driver 295.33
  • Xorg/XServer 7.6+12/1.11.4
  • GNOME 3.2.2
dk75 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-09, 06:31 AM   #1172
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by jyavenard View Post
The transport stream is corrupt because it is missing PAT. Without it, it is difficult to recognize what kind of video codec is hidden in the data stream (ffmpeg succeeds) and MPlayer defaults to MPEG2. Several patches were posted on mplayer-devel (see http://thread.gmane.org/gmane.comp.v...09/focus=60911), but they do not work correctly for all cases and were therefore rejected.
The simple solution is to add the stream ID of PAT to your channels.conf (iirc, the maintainers of scan reject patches that include this in scan's output).
A workaround is to search for
Code:
es->type    = VIDEO_MPEG2;
in libmpdemux/demux_ts.c and replace VIDEO_MPEG2 with VIDEO_H264 (you will not be able to play MPEG2 streams with this change).

Carl Eugen

PS: mplayer -demuxer lavf should work, but is currently totally broken (at least for me). You may have luck with an older svn version.
cehoyos is offline   Reply With Quote

Old 08-16-09, 06:37 AM   #1173
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by cehoyos View Post
The transport stream is corrupt because it is missing PAT. Without it, it is difficult to recognize what kind of video codec is hidden in the data stream (ffmpeg succeeds)
Another workaround is therefore
Code:
ffmpeg -i hdtest.mpg -map 0:0 -vcodec copy -map 0.1:0.1 -acodec copy test.mp4 -map 0.2:0.2 -acodec copy -newaudio
Carl Eugen
cehoyos is offline   Reply With Quote
Old 08-17-09, 11:18 AM   #1174
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: mplayer vdpau

Quote:
Originally Posted by jyavenard View Post
http://www.avenard.org/files/media/videotest/hdtest.mpg

This file makes mythtv hangs after 3s when using vdpau, plays fine with software decoding.
What kind of hang; complete system lockup, X server lockup, just the MythTV app internally hanging for some reason, without VDPAU in the call-stack, ...? Thanks.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 08-23-09, 02:33 PM   #1175
piotro
Registered User
 
Join Date: May 2007
Posts: 72
Default Blu-ray audio desync in 28900+ mplayer SVNs

Hi devs,

Sometime ago I started to use mplayer+vdapu for playback AnyDVD Blu-ray rips.

My sys is diskless myth frontend running on Nvidia IGP8200+latest Nvidia drivesrs (180.60/185.18.36)

I want to keep my system fresh so periodically (approx every 200-300 SVN commits) I'm recompiling mplayer+ffmpeg to latest SVN.

During some period of time my system was quite nicely playing almost all of my +20 BD rips.

All was OK till mplayer SVN around 28900. After this level some rips started to have slow audio-video desync (few sec after hour of playback).
I can't say which exact mplayer commit is breaking m2ts playback, but rough tests show me that 28900 is OK, but 29000 looks not.
Issue is also not ffmpeg SVN dependent as i.e 28900+19228 plays nicely.

I was counting that this is temporarily issue and after some time things will return to good state - but now it seems that it will not - as every never than 28900 has this issue.

I can catch issue only on some m2ts. AVI or MKV packed BD rips seems to play OK.

Also it looks like it is not: nvidia drv. dependent nor kernel nor xorg.

I can't do playback test without VDPAU as my CPU is simply too weak to decode +35Mb/s H264 streams.

Maybe there is some directions by which we will be able to nail this exact mplayer SVN commit breaking my BD playback and finally correct desync issue ?

br
piotro is offline   Reply With Quote
Old 08-23-09, 04:50 PM   #1176
cehoyos
FFmpeg developer
 
Join Date: Jan 2009
Location: Vienna, Austria
Posts: 467
Default Re: Blu-ray audio desync in 28900+ mplayer SVNs

Quote:
Originally Posted by piotro View Post
Hi devs,
At least on lists.mplayerhq, cross-posting is considered rude (http://thread.gmane.org/gmane.comp.v...yer.user/61120), additionally, the issue you describe has nothing to do with VDPAU.

Note that there is no MPlayer revision that broke -correct-pts for PAFF samples, but when PAFF was fixed (at least for many samples) in FFmpeg, the (seemingly) buggy time-stamp handling in MPlayer was revealed. Undoing the changes in FFmpeg might be difficult, I believe I posted the (two?) relevant revisions here once. To find the revision(s) yourself, you will have to use the date option of svn up.

I still recommend to use -mc 2 (and delay or "+"/"-"), Carl Eugen
cehoyos is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
xorg locks-up with newest nvidia drivers w/ vdpau. theroot NVIDIA Linux 1 06-24-12 11:04 AM
NVIDIA VDPAU Reference Benchmarks News Archived News Items 0 06-11-12 05:30 AM
VDPAU and KDE 4.8 compositing = slow Pie-rate NVIDIA Linux 30 05-23-12 07:07 AM
VDPAU testing tool crisalide NVIDIA Linux 392 04-29-12 06:01 PM
mplayer & xmms problems! replys2me NVIDIA Linux 5 09-06-02 02:34 PM

All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.