Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Home Theater A/V

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 11-24-08, 08:51 AM   #1
Tygerwoody
mega ultra God Tit Lord
 
Tygerwoody's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,934
Default Digital Converter box for HDTV

So.... I was over at a friends house over the weekend. He does not have satelitte or cable. He doesn't watch TV, just like me. However, he somehow had BETTER quality HD picture than most of my cable channels and he was doing it through an ANTENNA!

So I decided to get myself an antenna(actually i built it, works fantastic, but thats for another thread). I hooked the antenna up, and low and behold I get garbage. Not because of the antenna, but because my HDTV doesn't have a built in digital tuner.

No problem, I just went to the store and bought one. I plug it up, and all my channels that I am receiving full digital signal on(this antenna works great!), still are converted to standard definition resolution. After further research, i found that this converter box I bought converts the HD signal to standard def.


So on to my question. Is there a digital converter box that actually outputs the HD signal to an HDTV?
__________________
Quote:
Originally Posted by Roadhog View Post
if tygerwoody says its bad, its bad.
Tygerwoody is offline   Reply With Quote
Old 11-24-08, 08:58 AM   #2
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Digital Converter box for HDTV

Quote:
Originally Posted by Tygerwoody View Post
So.... I was over at a friends house over the weekend. He does not have satelitte or cable. He doesn't watch TV, just like me. However, he somehow had BETTER quality HD picture than most of my cable channels and he was doing it through an ANTENNA!

So I decided to get myself an antenna(actually i built it, works fantastic, but thats for another thread). I hooked the antenna up, and low and behold I get garbage. Not because of the antenna, but because my HDTV doesn't have a built in digital tuner.

No problem, I just went to the store and bought one. I plug it up, and all my channels that I am receiving full digital signal on(this antenna works great!), still are converted to standard definition resolution. After further research, i found that this converter box I bought converts the HD signal to standard def.


So on to my question. Is there a digital converter box that actually outputs the HD signal to an HDTV?
yea they exist. i need to get one for my tv too. let me see if i can find the link for one.
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-08, 09:00 AM   #3
|MaguS|
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Digital Converter box for HDTV

http://www.engadgethd.com/2006/01/30...d-demystified/
  Reply With Quote
Old 11-24-08, 09:04 AM   #4
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Digital Converter box for HDTV

this will do

http://www.amazon.com/Samsung-DTBH26.../dp/B000JV6TQY
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-08, 09:17 AM   #5
Tr1cK
not coming back
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 4,872
Default Re: Digital Converter box for HDTV

I got a $5 set of rabbit ears that pwns most HD cable quality.
Tr1cK is offline   Reply With Quote
Old 11-24-08, 09:18 AM   #6
Heinz68
Registered User
 
Heinz68's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Toronto-CAN, Hamburg-DE, Prague-CZ
Posts: 1,893
Default Re: Digital Converter box for HDTV

@Tygerwoody
You don't need a converter, all you need is "An ATSC tuner, often called an ATSC receiver or HDTV tuner"

My Westy also doesn't have a tuner so I use the ATI TV Wonder 650 PCIe which does both digital and analog signal over the air and even the clear cable digital channels.
__________________
Stop The Meter On Your Internet Use

------------------------------------------------------------
Core i7 980X EE @ 4316 MHz 1.35V - Corsair Hydro Series H50
ASUS Rampage II Extreme - Corsair Dominator 1600MHz 12GB Triple-Channel
Sapphire HD 6990 - ATI TV Wonder 650 PCIe
Intel X25-M 160GB 34nm G2 SSD - Seagate Barracuda 1TB 32mb
Cosmos S Case - Corsair HX1000W PSU
Pioner Blu-ray Burner 6X BD-R - Westinghouse LVM-37w3, 37inch 1080p
Logitech G25 Racing Wheel - Logitech Cordless RumblePad 2
Sennheiser RS 180 - Windows 7 64-bit Pro
Heinz68 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-08, 10:03 AM   #7
betterdan
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Digital Converter box for HDTV

Quote:
Originally Posted by Tygerwoody View Post
He doesn't watch TV, just like me.
I don't get it, if you don't watch tv then why do you care about getting an ATSC tuner?
  Reply With Quote
Old 11-24-08, 10:08 AM   #8
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Digital Converter box for HDTV

i think you want something like this Tyger:

SAMSUNG DTB-H260F DIGITAL HDTV RECEIVER
http://www.hdtvexpert.com/pages_b/h260f.html

it's a little pricey, but it has HDMI out and supports 1080i.

EDIT:

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
ditto...
ViN86 is offline   Reply With Quote

Old 11-24-08, 02:25 PM   #9
Tygerwoody
mega ultra God Tit Lord
 
Tygerwoody's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 8,934
Default Re: Digital Converter box for HDTV

I found some DirecT TV HDTV receivers on ebay going for pretty cheap. I wonder if they would work fine for what I want? All i need is the DirectTV card, which most of them include.

Sound good?
__________________
Quote:
Originally Posted by Roadhog View Post
if tygerwoody says its bad, its bad.
Tygerwoody is offline   Reply With Quote
Old 11-24-08, 02:38 PM   #10
betterdan
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Digital Converter box for HDTV

My Directv HR20 DVR has an ATSC tuner built in, 2 of them actually. The newer models leave the tuner out. I think you can run the tuner part without activating it with Directv but I'm not sure.
What are the models you are looking at on Ebay?
  Reply With Quote
Old 11-25-08, 11:40 PM   #11
ViN86
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 15,486
Default Re: Digital Converter box for HDTV

Quote:
Originally Posted by Tygerwoody View Post
I found some DirecT TV HDTV receivers on ebay going for pretty cheap. I wonder if they would work fine for what I want? All i need is the DirectTV card, which most of them include.

Sound good?
do you need to setup a dish?
ViN86 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-08, 08:42 PM   #12
evilchris
 
evilchris's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Diego, CA
Posts: 4,411
Default Re: Digital Converter box for HDTV

Cable/Sat "HD" is compressed garbage. OTA is the way to go but of course limited to whatever you can receive.
evilchris is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vizio's Co-Star: $99 Google TV box with OnLive gaming support News Archived News Items 0 06-26-12 12:40 PM
Future U: Rise of the digital humanities News Archived News Items 0 06-17-12 09:40 PM
How Starbucks is turning itself into a tech company News Archived News Items 0 06-12-12 08:30 AM
Ars Technica system guide: Bargain Box April 2012 News Archived News Items 0 05-10-12 11:30 PM
PC Games, CeleronII 566, CeleronA 300, BIOS Savior, Heatsinks, NES & Sega Items +pics TekViper For Sale/Trade 5 08-07-02 11:48 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.