Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 12-21-08, 01:20 PM   #1
ptero
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 1
Default Xorg 1.5.3 - VTs are broken while in X

I've got a strange bug on newly set up boxes (i tried Ubuntu and Gentoo). When i try to switch to a VT from X, I get a black screen with a blinking cursor. No matter, what VT and if switched with Ctrl+Alt+Fx or with chvt x. Before starting X or after killing it, i cann access all my VTs without a problem.
My setup: kernel-2.6.27-r6, xorg-server-1.5.3., xorg-x11-7.4, nvidia-drivers-177.82.
xorg.conf: http://pastebin.ch/740
Xorg.0.log: http://pastebin.ch/741

I tried different nvidia-drivers, Xorg and kernel versions, everything works fine with older Xorg-versions, all nvidia-drivers versions have that problem with the new Xorg. There are no problems with the nv-driver.

EDIT: I forgot the strangest thing: (I disabled the hardware autodetection in xorg.conf)
In Ubuntu VTs get completely messed up after killing X - the screen gets grey, at the positions where cursor "went" i get black vertical lines. Sometimes strange "psychedelic" ( ) symbols appear on the gray area. Anyway, I accidentally deleted my backup xorg.conf, so I had to copy one over from Gentoo. However, what I forgot, was that my mouse-id differs in Ubuntu and Gentoo by one character, so the mouse didn't work first. As I killed X, however, the VT was perfectly normal! After couple of tries I found out that even though VTs still stay black while mouse doesn't work, VTs only get messed up after killing X while mouse works.
ptero is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with 173.14.35 and xorg 1.12 joedoe NVIDIA Linux 4 07-09-12 02:11 PM
173.14.34 -- Xorg 1.12.1 & 1.11.4, glx module fails to load mereset NVIDIA Linux 17 06-10-12 01:24 AM
Xorg crash and system freeze l_r_mcglashan NVIDIA Linux 0 05-17-12 04:01 AM
Driver versions above 275.43 causing Xorg hangs with Quadro 130m ApeironTsuka NVIDIA Linux 2 05-13-12 03:42 PM
295.40 Drivers and Xorg 1:7.6+12 HIGH cpu usage norrland NVIDIA Linux 2 05-13-12 09:11 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.