Go Back   nV News Forums > Software Forums > Networking And Security

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-29-09, 01:25 PM   #1
fivefeet8
Ngemu Mod
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 1,886
Default IP routing over VPN connections.

Lets say I have several site to site IPsec VPN connections.

Site A: has a VPN to both Site B and Site C.
Site B: has a VPN to Site D
Site C: has a VPN to Site D

Site A can ping both Site B and C, but can not get to Site D. What's the problem and the solution?
__________________
[i7 2600k @4.4ghertz][2x4 GB DDR3 1600][EVGA GTX570 1.280GB SC][EVGA GTX460 physx][Asrock Extreme7 Gen3 Z68][2xSeagate 160 Gb SATA HD raid0][Seagate 250 GB SATA2 HD][Sony Bravia 40' 1080p LCD HDTV][NEC 3520a DVD+-DLw][Windows 7 Ultimate x64][Rosewill 1000w]
fivefeet8 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-09, 04:35 PM   #2
lduguay
Un-Ripped
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal, Canaduh!
Posts: 1,968
Default Re: IP routing over VPN connections.

For VPN routing, and assuming you are using Cisco MPLS, you would need to set the VPN routing and forwarding table (VRF).
Check here:
http://www.cisco.com/en/US/docs/net_...html#wp1018964
__________________

Evga X58|I7 965 3.8GHz|Ultra 120 Extreme|Evga GTX 480 SC|2 x Intel X25-M 80GB RAID 0|Intel 520 - 240 GB|WD Black Caviar 1TB|6GB Corsair XMS3 1600C8 |Corsair 1000W PSU|Antec Twelve-Hundred|DELL U3011|Logitech G500|Logitech G19
lduguay is offline   Reply With Quote
Old 01-29-09, 04:45 PM   #3
fivefeet8
Ngemu Mod
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fresno, CA
Posts: 1,886
Default Re: IP routing over VPN connections.

What if you're not using Cisco equipment with MPLS support? Could Site A communicate with Site D assuming Site A and Site D are on different networks.

Assume that Site B is addressed to a subnet of Site D. Site A however is not addressed to the same network, but can communicate with Site B with the VPN.
__________________
[i7 2600k @4.4ghertz][2x4 GB DDR3 1600][EVGA GTX570 1.280GB SC][EVGA GTX460 physx][Asrock Extreme7 Gen3 Z68][2xSeagate 160 Gb SATA HD raid0][Seagate 250 GB SATA2 HD][Sony Bravia 40' 1080p LCD HDTV][NEC 3520a DVD+-DLw][Windows 7 Ultimate x64][Rosewill 1000w]
fivefeet8 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-09, 04:51 PM   #4
lduguay
Un-Ripped
 
Join Date: Oct 2004
Location: Montreal, Canaduh!
Posts: 1,968
Default Re: IP routing over VPN connections.

It really depends on what equipment/software you are using. Sometimes VPN to VPN route propagation is not allowed
__________________

Evga X58|I7 965 3.8GHz|Ultra 120 Extreme|Evga GTX 480 SC|2 x Intel X25-M 80GB RAID 0|Intel 520 - 240 GB|WD Black Caviar 1TB|6GB Corsair XMS3 1600C8 |Corsair 1000W PSU|Antec Twelve-Hundred|DELL U3011|Logitech G500|Logitech G19
lduguay is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Get Your VPN for Free ' This Week on inside* Publications News Archived News Items 0 06-02-12 04:00 AM

All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.