Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 01-29-09, 10:23 AM   #1
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default PhysX in W7 not working right.

I guess this is the right place since this is a Windows 7 only issue. I'm running Windows build 7000 x64. Just yesterday picked up a 9600GT to use dedicated as PhysX GPU. However that doesn't even seem to be the issue. My problems so far are listed below. I'm sure there are more but I don't even want to test anymore PhysX in W7 at this point.

Only in W7 when testing PhysX features:

Fluidmark - shows black lines / boxes
Mirror's Edge - Black artifacts, really low PhysX performance.

Everything works fine in Vista. Also, a buddy of mine was the one that found the issues, I just installed ME and FluidMark to confirm and sadly I can. I tried Compatibility modes and Admin with no luck. Reported to MS already but just thought I'd post it here for anyone else looking for a solution or confirmation of the problem.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-09, 12:43 PM   #2
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: PhysX in W7 not working right.

Had a buddy with an ATI verify this too. Installed Physx software, ran FluidMark in PhysX software... same thing.

This has been reported.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-09, 08:50 PM   #3
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: PhysX in W7 not working right.

This is Windows 7 x64 only. Works fine in x86, to confirm I just reinstalled Windows 7 x86, working 100% physx.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-09, 04:40 PM   #4
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: PhysX in W7 not working right.

Still broken in Windows 7 x64 7057
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-09, 06:17 PM   #5
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: PhysX in W7 not working right.

If you use the Windows 7 drivers from NV it works.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-09, 06:46 PM   #6
mullet
 
mullet's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 8,062
Default Re: PhysX in W7 not working right.

You will need Vista.
__________________
• LIAN-LI PC-A70B • ASUS MAXIMUS V FORMULA (0701) • i7-3770k + NOCTUA|NH-D14 • Intel 520 240GB SSD • G.SKILL Ripjaws X Series 16GB DDR3 1600 •
• EVGA GeForce GTX 680 • PCP&C 750 Quad • ASUS BD-ROM • DELL U2711 H-IPS + DELL 2209WA e-IPS• Windows 7 Pro x64 SP1 • Logitech Z5500 5.1 •
mullet is offline   Reply With Quote
Old 03-13-09, 07:52 PM   #7
mailman2
Ducking & Dodging
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3,948
Default Re: PhysX in W7 not working right.

Nope, PhysX is working properly now in Windows 7 with the Win7 NVidia beta drivers.
__________________
i7-2600k @ 4.6Ghz, Zotac GTX 680 (1310/7000), 16GB DDR3 1600, 2 x 1TB Samsung F3 RAID 0, Windows 7 x64, CPU and GPU custom watercooled

Quote:
Originally Posted by General Lee View Post
Oh, if the whole world had only one neck for me to squeeze in my hands...
mailman2 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
680 GTX SLI + 560 Physx bench for those interested gerardfraser NVIDIA GeForce 600 Series 2 06-20-12 04:34 AM
More details on GPU PhysX support in Hawken News Archived News Items 0 06-13-12 10:30 AM
Star Trek Developer Working Closely With NVIDIA To Integrate PhysX Effects & 3D Visio News Archived News Items 0 06-13-12 10:30 AM
Passion Leads Army: DX 11 and GPU PhysX Benchmark News Archived News Items 0 05-28-12 08:00 PM
PhysX SDK 3.2: final version is available News Archived News Items 0 05-10-12 05:50 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.