Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-02-03, 11:01 AM   #1
DirkR
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4
Default GeForceFX Fan?

I get the feeling that the fan on the GeForce FX is only activated/deactivated whenever the X server starts. This results in a) the fan not running at all and the card crashing once the heavy graphics starts followed by b) the fan always running and hurting my ears until the next reboot. Lather, rinse, repeat.

Can anybody confirm that? Or does it work for you? Is there some trick that I can do, or some XFree configuration I have to change to activate it?

Thanks

Dirk

The system is a dual Athlon 1600 with a GFFX 5800 running Xfree 4.2.0 (Suse 8.0) and drivers 43.63.
DirkR is offline   Reply With Quote
Old 06-02-03, 01:42 PM   #2
jconides
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 4
Default

I have a 5800 Ultra with RedHat 9, and the only time the fan kicks on, aside from briefly when the machine starts up, is when a 3D app, such as glxgears is launched. Otherwise, in 2D, it never starts up.
jconides is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GPU fan always at 100%, can not change the thermal settings legluondunet NVIDIA Linux 26 05-04-13 05:56 AM
$21.99 - Antec BIGBOY200 200mm Case Fan News Newegg RSS Feed 0 06-26-12 03:00 AM
9800 GTX and Fan Speed Control HarryMan NVIDIA Linux 0 05-25-12 11:50 PM
in 307.11 don't read Fan speed with nvidia-settings sl1pkn07 NVIDIA Linux 2 05-21-12 10:08 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.