Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Windows Graphics Drivers

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-28-02, 04:46 PM   #1
Cloral
Guest
 
Posts: n/a
Default Problem with geforce2 mx 400 and the drivers

When I got my new computer about a year ago, I noticed that no dos programs wanted to run. Even the dos prompt wouldn't work in full-screen. This seemed like a display issue, so I got a older version of the driver pack from my roommate and installed that - lo and behold, dos programs would now work again.
However, I began to notice display artifacts in my 3d games. Most notibly, texture alpha blending didn't seem to be working right, so that textured objects had very hard edges. So when I saw that there was a newer version of the drivers available, I downloaded and installed them. Unfortunately, this brought back the dos problem.
So I tried to uninstall the drivers and go back to the older ones again. I first tried this by removing the mx 400 from the device manager, but Windows just automatically reinstalled it each time. Then I figured out that you have to remove it via the add/remove programs dialog (which might I add is incredibly unorthodox). However, when I installed the older ones again, I got an error that Windows (wich btw is Windows 98 SE) couldn't detect them and it made me reinstall the newer ones again! Help!

I have one other quick question. Is the geforce2 mx 400 supposed to support texture alpha blending (as alluded to above), or is it just incapable of it?
  Reply With Quote
Old 07-28-02, 05:02 PM   #2
PCarr78
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Diego, CA
Posts: 505
Default

i have never heard of this problem before.

Exactly which versions of the driver are you using
PCarr78 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-02, 08:14 PM   #3
Cloral
Guest
 
Posts: n/a
Default

I dunno. It won't tell me.
  Reply With Quote
Old 07-29-02, 08:18 PM   #4
PCarr78
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Diego, CA
Posts: 505
Default

Try the latest 30.30 drivers off NVIDIA's website

what do you mean it wont tell you?
PCarr78 is offline   Reply With Quote
Old 07-29-02, 08:24 PM   #5
Cloral
Guest
 
Posts: n/a
Default



There is no 30.30 download available at the nVidia site! The last one they have that I can see is 29.42, which I tried downloading and installing again just to see, and it prevented Windows from booting! I even did a search on their site for 30.30, and it returned 0 results.

As for the driver version, Windows will only tell me the date, which it lists as sometime in september last year. This makes no sense to me.
  Reply With Quote
Old 07-29-02, 08:30 PM   #6
volt
 
Join Date: Jul 2002
Location: /dev/null
Posts: 1,556
Default

I don't remember new dets being added to nvidia's databse Current version is still 29.42. So you might try those or 30.30

http://www.guru3d.com/files/

Videocard Drivers -> NVIDIA detonator drivers -> Detonator 30.00 Windows 9x/ME
volt is offline   Reply With Quote
Old 07-29-02, 08:53 PM   #7
Cloral
Guest
 
Posts: n/a
Default

OK. I got the drivers. When I tried to install them, it says:

"Wizard Error - Could not find nView on your system. Please reinstall."

I'm trying to do the initial install! How can I reinstall when I can't install in the first place?
  Reply With Quote
Old 07-31-02, 12:38 AM   #8
Wolfie
Registered User
 
Wolfie's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Brooklyn Park Minn.
Posts: 20
Default

do you have the orginal cd? if you do delete everything and put that in. and then upgrade drivers. i think the cd has the nview thing on it.

wolfie
Wolfie is offline   Reply With Quote

Old 07-31-02, 01:06 AM   #9
Cloral
Guest
 
Posts: n/a
Default

Never got a CD - it came installed on my computer. And none of the other versions seem to want nView, just the new one.
  Reply With Quote
Old 08-01-02, 10:57 AM   #10
SavagePaladin
info*****
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,395
Default

If nView is screwing with you, some earlier drivers did NOT uninstall, and when you tried to install over them you may have created a problem. I don't know.
You'll need someone with a better memory than me to tell you how to fix that.
____
it may have been as simple as me not rebooting when i was supposed to, if i had that issue
SavagePaladin is offline   Reply With Quote
Old 08-01-02, 04:01 PM   #11
Cloral
Guest
 
Posts: n/a
Default

I removed the earlier versions using Detonator Destroyer. They should have been completely gone.
  Reply With Quote
Old 08-01-02, 10:35 PM   #12
SavagePaladin
info*****
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 1,395
Default

sounds like a hardware error to me, either heat related or just bad hardware.
I really couldn't say.
My system gets all wierd on me if my vidcard overheats
SavagePaladin is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.