Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-05-03, 09:15 AM   #1
scapester
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Oregon
Posts: 2
Cool Gforce 3 Ti-500 5 min boot up problem

I am currently running RH9 and I just installed the new nvidia drivers without problems except this 5 min boot up. There is an option to turn off tv-out in the XF86Config but I cant remember what it is. I thought is was something like:

option "IgnoreDisplayDevice" "Tv-Out" "DFS"

Does anyone know the proper syntax for this option? Thanks.
scapester is offline   Reply With Quote
Old 06-05-03, 07:12 PM   #2
Andy Mecham
l33t master
 
Join Date: Jul 2002
Location: Santa Clara, CA
Posts: 1,163
Default

From the README:

Option "IgnoreDisplayDevices" "string"
This option tells the NVIDIA kernel module to completely
ignore the indicated classes of display devices when
checking what display devices are connected. You may
specify a comma-separated list containing any of "CRT",
"DFP", and "TV".

For example:

Option "IgnoreDisplayDevices" "DFP, TV"

will cause the NVIDIA driver to not attempt to detect
if any flatpanels or TVs are connected.

This option is not normally necessary; however, some video
BIOSes contain incorrect information about what display
devices may be connected, or what i2c port should be
used for detection. These errors can cause long delays
in starting X. If you are experiencing such delays, you
may be able to avoid this by telling the NVIDIA driver to
ignore display devices which you know are not connected.

NOTE: anything attached to a 15 pin VGA connector is
regarded by the driver as a CRT. "DFP" should only be
used to refer to flatpanels connected via a DVI port.

--andy
__________________
Andy Mecham
NVIDIA Corporation
Andy Mecham is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 12:25 AM   #3
scapester
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Oregon
Posts: 2
Default

Thanks Andy!! It worked!! I really did read the README but I just plain missed it....my fault. I appreciate the quick response.
scapester is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ti4200 and Linux Install Problem ultrajava NVIDIA Linux 5 09-28-02 08:13 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.