Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-05-03, 03:16 AM   #1
gn000we
Earl of Tea
 
gn000we's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Posts: 14
Send a message via ICQ to gn000we
Default PROBLEM!! Mandrake 9.1, GeForce 2MX/MX 400, XF86Config-4 editted..

XF86Config
XF86Config-4
XFree86.0.log

Try downloading those!

Changed XF86Config-4 driver "nvidia", case sensitive??

Compiled both tar and src.rpm, using kernel source etc.
Installed. No complaints.

>>>But goes to text login!!!

Look at errors, please Help.

Mandrake 9.1
GeForce 2MX/MX 400
__________________
gn000we
Jesus == Way == Truth == Life == Love == God

Last edited by gn000we; 06-06-03 at 12:53 AM.
gn000we is offline   Reply With Quote
Old 06-05-03, 03:18 AM   #2
gn000we
Earl of Tea
 
gn000we's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Posts: 14
Send a message via ICQ to gn000we
Default

FOr above post ^^^^^

- Right click links, Save Target As, or whatever..

or if still dont work, look at Zip file in below message.. same files, same beef!
__________________
gn000we
Jesus == Way == Truth == Life == Love == God

Last edited by gn000we; 06-11-03 at 05:04 AM.
gn000we is offline   Reply With Quote
Old 06-05-03, 09:40 AM   #3
u_Zander
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Russia
Posts: 2
Default

I'v got this trouble too , but with a GeForce 4Ti 4200. F86Config-4 and Log are the same. Did you solve this problem?

Last edited by u_Zander; 06-05-03 at 02:19 PM.
u_Zander is offline   Reply With Quote
Old 06-05-03, 04:22 PM   #4
gn000we
Earl of Tea
 
gn000we's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Posts: 14
Send a message via ICQ to gn000we
Default

Nope!

I blame the government!
__________________
gn000we
Jesus == Way == Truth == Life == Love == God
gn000we is offline   Reply With Quote
Old 06-05-03, 11:14 PM   #5
linux > windoze
|\|0 1|\/| |\|07 1337
 
Join Date: Jun 2003
Location: That Place, Where The Stuff Is ;)
Posts: 5
Send a message via AIM to linux > windoze
Default Re: Mandrake 9.1, GeForce 2MX/MX 400, XF86Config-4 editted..

Quote:
Originally posted by gn000we
XF86Config
XF86Config-4
XFree86.0.log

Try those...

Changed XF86Config-4 driver "nvidia", case sensitive??

Compiled both tar and src.rpm, using kernel source etc.
Installed. No complaints.

But goes to text login.

Mandrake 9.1
GeForce 2MX/MX 400
hi,

got some uber newbie questions \/

will these work on mandrake 9?

also, can i load xwindows from text login?
__________________
linux > windoze is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 12:51 AM   #6
gn000we
Earl of Tea
 
gn000we's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Posts: 14
Send a message via ICQ to gn000we
Default Opps more specific

It doesnt work.. i meant by 'try those', meaning try downloading them.. but DONT USE THEM!!!

Arr early morning computer problem. I was tired.

I get text login I need help with it.

SO can you run XWindows from text login?

XWindows is the graphical bit of Linux (I think, im a newbie myself). Depends if you've got it installed, and setup correctly.

If you want to run windows applications in Linux, I've heard of a rumour about a program called WINE, I think.

Don't use my files; full stop!!!

Mandrake 9.0 is cooler. I think you can download an 'rpm' file.
Have you got an athlon processor?

An RPM file basically is like a windows setup file.. Does everything for you. Just double click it. Some packages (not nvidia, I hope) have 'dependancies' meaning, it needs other packages, libraries etc. .. Just future advice.
__________________
gn000we
Jesus == Way == Truth == Life == Love == God

Last edited by gn000we; 06-06-03 at 12:59 AM.
gn000we is offline   Reply With Quote
Old 06-07-03, 06:26 PM   #7
linux > windoze
|\|0 1|\/| |\|07 1337
 
Join Date: Jun 2003
Location: That Place, Where The Stuff Is ;)
Posts: 5
Send a message via AIM to linux > windoze
Default

yeah im a newbie too, i really want to get my vid card qorking to its full potential

thanks for the info

p.s. i know what an rpm is im not that new
__________________
linux > windoze is offline   Reply With Quote
Old 06-10-03, 09:09 AM   #8
u_Zander
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Russia
Posts: 2
Default

Quote:
Originally posted by gn000we
Nope!

I blame the government!
I think the reason is bad settings for my (and may be your ) monitor. I've read X86Free.log and see there is no problems in nVidia section. But many errors and warnings in Monitor section. I have not brand monitor, so I don't know where I can find right settings for it.
u_Zander is offline   Reply With Quote

Old 06-10-03, 12:47 PM   #9
gn000we
Earl of Tea
 
gn000we's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Posts: 14
Send a message via ICQ to gn000we
Default

(II) LoadModule: "nvidia"
(WW) Warning, couldn't open module nvidia
(II) UnloadModule: "nvidia"
(EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)

That's what I get in it!

Well.. I dunno.. I'm windows born and bread.. just moving into Linux.

will do internet serach.
__________________
gn000we
Jesus == Way == Truth == Life == Love == God
gn000we is offline   Reply With Quote
Old 06-10-03, 03:15 PM   #10
Dr0Zz
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 20
Default

well if you can't load the nvidia module you obviously did something wrong or missed a step in the installation...
i can't say much more than that because when i click the xfree log file it says access denied...
Dr0Zz is offline   Reply With Quote
Old 06-10-03, 07:40 PM   #11
linux > windoze
|\|0 1|\/| |\|07 1337
 
Join Date: Jun 2003
Location: That Place, Where The Stuff Is ;)
Posts: 5
Send a message via AIM to linux > windoze
Default

well, i finaly got mine working, but i swiched back to redhat 9

rh9 is actually quite good, give it a try
__________________
linux > windoze is offline   Reply With Quote
Old 06-11-03, 03:37 AM   #12
jmgonet
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Switzerland
Posts: 6
Default

I had exactly the same problem with nvidia driver and Mandrake 9.1 distribution.

When I install, everything is OK. But when I reboot, I have text login.

Try this:
Reboot, but in the lilo, choose the fail safe option.
When it prompts, login as your normal user.
Type:
>>> su (enter the root psw)
>>> startx

In my case, this works (except for a minor issue about a missing font).
__________________
To you do we send up our sighs, mourning and weeping in this valley of tears
jmgonet is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia GeForce 301.42 WHQL drivers DSC NVIDIA Windows Graphics Drivers 5 05-29-12 11:12 PM
New GPU from Nvidia Announced Today, the GeForce GTX 670 News Archived News Items 0 05-10-12 02:50 PM
Gainward Unleashes the Sexy GeForce GTX 670 Phantom Graphics Card, Also launches the News Archived News Items 0 05-10-12 10:28 AM
Mandrake 9 and GeForce 4 4400 Kashmeer NVIDIA Linux 3 10-11-02 06:20 PM
Mandrake 9 and Geforce 4 goyo NVIDIA Linux 1 08-18-02 05:18 PM

All times are GMT -5. The time now is 02:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.