Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-08-03, 01:23 AM   #1
dwricha
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 9
Default Red Hat 9 Hangs

Hello all, I'm having a problem with Redhat 9.0 and I hope that someone here maybe to help me solve this. I installed RH9 on a dual boot system with 2 hd's, the first is a wd80gb with winxp, and the second is a maxtor40gb with redhat 9.0. Although the installation appears to complete successfully, whenever I try to boot, it appears to load everything ok until it gets to the line, "starting firstboot". From there, my monitor looses it's signal and the computer just hangs, and I mean hangs. I've tried just letting it sit, waiting for it to error out, but nothing.
I'm able to ctrl, alt,f1 to regain my signal and it's still just sitting at "starting firstboot". I've tried another linux forum but no luck.
Have anyone else experienced this? Here's a rundown of my hardware.

asus a7n8x
pny geforce 5200 video card
256mb ram
dwricha is offline   Reply With Quote
Old 06-08-03, 12:05 PM   #2
phips
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 3
Send a message via ICQ to phips
Default

Hi,

Do you have any USB devices plugged in? I've found a problem with RH9 that means the USB subsystem hangs the kernel. Once I unplugged any USB devices, the kernel would boot ok (after hard reboot).

RH have released newer kernels to fix this, but 2.4.20-13.9 still freezes on my machine if a USB device of any kind is plugged in.

--Mark
phips is offline   Reply With Quote
Old 06-08-03, 12:19 PM   #3
1stFlight
 
Join Date: Aug 2002
Location: Baghdad
Posts: 95
Default

Are you sure it's not just X hanging? Next time you boot try this

When Grub starts exit to terminal mode, (it says how I forget exactly what it says)

And at the prompt, type

linux 3

It'll put you in runlevel 3, which is pretty much everything but X. see if you can login as root.

If that works, then you're looking at a video driver/configuration problem.
__________________
[b]He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster.[/b]

Friedrich Nietzsche
-------------------------------------------------
[u]Desktop[/u]
AMD AthlonXP 2500 | Corsair CAS2 2x256MB | AOpen AK79G-1394 Nforce2 | GeForce4 4200 128MB | 80 & 60 GB WesternDigital HD's | WinXP & RH Linux 9.0

[u]Laptop[/u]
Dell Inspiron 8600 - Centrino 1.6, 768MB ram, 9600pro 128, WSXGA+ screen
1stFlight is offline   Reply With Quote
Old 06-08-03, 01:43 PM   #4
dwricha
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 9
Default

I do have usb printer cable and usb mouse attached to my computer. I'll try disconnecting these and see if that maybe the cause of the hang up.

The only option that I have is to use the installation cd and boot to resuce mode. I've seen there where x loads successfully and just hangs. If this happens to be a configuration issue, can anyone explain to me step by step how to correct this?I opted not to install a floppy disk drive in my computer.
When booting to rescue mode, I thought that if I could use my cdrom to load the linux video drivers that would clear my issue, but I can't for the life of me mount my cdrom.
dwricha is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Red Hat 7.3 2.4.18-3 & Nvidia drivers Daelin NVIDIA Linux 2 10-07-02 08:02 AM
red hat distros gadido NVIDIA Linux 3 09-02-02 05:17 PM
Nvidia 1.0-2960 and Red Hat 7.3 Kernal 2.4.18-5 Cheetah NVIDIA Linux 30 08-23-02 10:50 AM
Source RPMS for GCC3.2 - Red Hat 8.0? chrisw01 NVIDIA Linux 4 08-21-02 08:17 AM
nVidia drivers + Red Hat Linux 7.3 Error404 NVIDIA Linux 17 08-16-02 11:34 AM

All times are GMT -5. The time now is 11:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.