Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > Benchmarking And Overclocking

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-06-03, 05:06 AM   #1
Kruno
TypeDef's assistant
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia
Posts: 1,641
Send a message via ICQ to Kruno Send a message via AIM to Kruno
Default I'm not crying foul against Ati but...

http://members.optusnet.com.au/ksaho...ore_330MEM.JPG

This is using Cat 3.4 3dmark version 3.20

Look at what I renamed the executable.

I ran a test a few days before hand with the original 3dmark name and 371MHz core and 344MHz mem and scored 1875 with the same settings/drivers/version of 3dmark except my reolution was at 1024x768.

[beyond3d]Someone suggested in the thread below this one that has anyone tested the renaming thing on an Ati card.[/beyond3d]

So here are my results.
__________________
"Never before has any voice dared to utter the words of that tongue in Imladris, Mr. Anderson" - Elrond LOTR
Kruno is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 09:53 AM   #2
Hanners
Elite Bastard
 
Hanners's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 984
Default

Just to update people here, other Rage3D members have tried the same thing and haven't encountered this issue, so it looks like it was just a one-off with K.I.L.E.R's machine.
__________________
Owner / Editor-in-Chief - Elite Bastards
Hanners is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 09:56 AM   #3
digitalwanderer
 
digitalwanderer's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Highland, IN USA
Posts: 4,944
Thumbs up Me too.

I tried running it renamed and got the same score....I did that before I posted ANYTHING about the scandal and making fun of nVidia for it just to make sure I wouldn't have to eat me words in the morning!

Glad to hear that others confirmed it though, muchly reasurring.

(BTW-Hanners, you on the hub? )
__________________
[SIZE=1][I]"It was very important to us that NVIDIA did not know exactly where to aim. As a result they seem to have over-engineered in some aspects creating a power-hungry monster which is going to be very expensive for them to manufacture. We have a beautifully balanced piece of hardware that beats them on pure performance, cost, scalability, future mobile relevance, etc. That's all because they didn't know what to aim at."
-R.Huddy[/I] [/SIZE]
digitalwanderer is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 10:40 AM   #4
Kruno
TypeDef's assistant
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia
Posts: 1,641
Send a message via ICQ to Kruno Send a message via AIM to Kruno
Default

Quote:
Originally posted by Hanners
Just to update people here, other Rage3D members have tried the same thing and haven't encountered this issue, so it looks like it was just a one-off with K.I.L.E.R's machine.
Not to mention I bugged poor old OpenGL Guy to take a look.
Still waiting on a response.

I am uploading pics using the EXACT same settings. I still am suspicious on what is happening as the pics look like they are using AA/AF.

http://members.optusnet.com.au/ksaho/benchmarks/iq.rar

I will mainly be posting my results at this thread (http://www.beyond3d.com/forum/viewto...=127456#127456) I made in Beyond3D as those guys come up with the most logical answers.
__________________
"Never before has any voice dared to utter the words of that tongue in Imladris, Mr. Anderson" - Elrond LOTR
Kruno is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 05:38 PM   #5
Nutty
Sittin in the Sun
 
Nutty's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: United Kingdom
Posts: 1,835
Send a message via MSN to Nutty
Default

There are other methods of detecting an executable than from filename alone you know.

Nutty is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 10:03 PM   #6
Kruno
TypeDef's assistant
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia
Posts: 1,641
Send a message via ICQ to Kruno Send a message via AIM to Kruno
Default

Quote:
Originally posted by Nutty
There are other methods of detecting an executable than from filename alone you know.

Yes, I have suggested a .dll detection system and the like.
Then again I doubt you have read all my posts.
*cough* remember last time *cough*

Just found out: Something is occuring on my end of the spectrum and it is not Ati's way of playing a joke.
I'm going to go and look for answers.
__________________
"Never before has any voice dared to utter the words of that tongue in Imladris, Mr. Anderson" - Elrond LOTR

Last edited by Kruno; 06-06-03 at 10:07 PM.
Kruno is offline   Reply With Quote
Old 06-06-03, 10:24 PM   #7
ChrisRay
Registered User
 
ChrisRay's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Tulsa
Posts: 5,101
Default

Quote:
Originally posted by K.I.L.E.R
Yes, I have suggested a .dll detection system and the like.
Then again I doubt you have read all my posts.
*cough* remember last time *cough*

Just found out: Something is occuring on my end of the spectrum and it is not Ati's way of playing a joke.
I'm going to go and look for answers.

So.. you are making system level cheats for 3dmark. Shame on you :P
__________________
|CPU: Intel I7 Lynnfield @ 3.0 Ghz|Mobo:Asus P7P55 WS Supercomputer |Memory:8 Gigs DDR3 1333|Video:Geforce GTX 295 Quad SLI|Monitor:Samsung Syncmaster 1680x1080 3D Vision\/Olevia 27 Inch Widescreen HDTV 1920x1080

|CPU: AMD Phenom 9600 Black Edition @ 2.5 Ghz|Mobo:Asus M3n HT Deluxe Nforce 780A|Memory: 4 gigs DDR2 800| Video: Geforce GTX 280x2 SLI

Nzone
SLI Forum Administrator

NVIDIA User Group Members receive free software and/or hardware from NVIDIA from time to time to facilitate the evaluation of NVIDIA products. However, the opinions expressed are solely those of the members
ChrisRay is offline   Reply With Quote
Old 06-07-03, 03:19 AM   #8
Kruno
TypeDef's assistant
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia
Posts: 1,641
Send a message via ICQ to Kruno Send a message via AIM to Kruno
Default

Quote:
Originally posted by ChrisRay
So.. you are making system level cheats for 3dmark. Shame on you :P
LMFAO! My error could be used as a system level cheat.
I guess that is something cheaters could use.
__________________
"Never before has any voice dared to utter the words of that tongue in Imladris, Mr. Anderson" - Elrond LOTR
Kruno is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon 9700 not all that? sancheuz Other Desktop Graphics Cards 200 10-12-02 09:31 PM
Faster ATI 9700 Coming? sbp Rumor Mill 38 10-03-02 02:22 PM
Ati To Include 60hz Overide In Drivers... Nvidia To Follow ? Crippler NVIDIA Windows Graphics Drivers 10 09-25-02 08:15 PM
FalconNW and Voodoo under ATI 9700 spell!!! mizzer Other Desktop Graphics Cards 12 09-20-02 07:53 PM
ATI R300 & nVidia NV30 - Different visions Uttar Rumor Mill 6 09-06-02 11:19 AM

All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.