Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-11-09, 08:48 PM   #1
jticeman500
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 28
Unhappy Vista 64bit install ?

Hi I recently purchase a OEM copy of windows vista 64bit Ultimate from newegg.com and I am experience an issue with installation. When I boot off of the disc I get “press any key…” and then it proceeds to black and white “loading setup files” screen with progress bar and once that completes I am left at an all black screen with a very faint Microsoft Corp. type toward the bottom of the screen.. The type is very hard to see; however, after this for 3-4sec the computer reboots and process as normal for windows XP boot. Has anybody experience such a thing? If so what can be done install vista?
Things I have tried:

1. Different DVD drives.
2. Different copies of vista dvd’s.
3. Try disconnecting all USB devices and using old PS 2 keyboard and mouse.
4. Try different HD that are completely formatted.
5. Try only having 2gigs of memory installed..

And still the same problem…
Thanks for any help in advance…
jticeman500 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-09, 01:53 PM   #2
hokeyplyr48
hooah
 
hokeyplyr48's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Raleigh, North Carolina
Posts: 755
Send a message via AIM to hokeyplyr48
Default Re: Vista 64bit install ?

maybe check your RAM? run memtest86+
__________________
Main Rig:
CPU:Q6600 @ 3.5 w/ Ultra 120 extreme|| RAM: 4x2GB G. Skill || Motherboard: ABIT IP35 Pro || VideoCard: eVGA 260GTX & 7200GS for triple monitoring || Sound Card: Creative X-FI xtremegamer || Hard Drive: 2 x 150GB Raptor in RAID 0 (OS and Program Files) | 1 x 150GB Raptor (User Drive) | 1 x WD 2TB HD SATA II | 1 x 1TB Seagate | 1 x WD 500 GB HD SATA II | 1 x Seagate 400 GB HD SATA II | 1 x WD 160 GB HD IDE (slow, only for storage) || Monitor: Dell 30" 3007WFP LCD, Acer 22" widescreen, & Gateway 17" || Case: Antec 900 || PSU: 1 KW athenatech or force or something PSU || Keyboard: Logitech G15 || Mouse: Logitech MX 518 || OS: Windows 7 Build 7201 x64

Secondary Rig: FX-60, 7900GTX, 2 x 1BG OCZ Platinum, A8N32-SLI Deluxe, Antec 180, XP x32
hokeyplyr48 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mageia 2 Cannot Install 71.86.15 for Riva TNT/TNT2 kbulgrien NVIDIA Linux 3 06-29-12 08:27 AM
Why Windows 8 could be the next Vista News Archived News Items 0 06-15-12 10:30 AM
nForce + RedHat 7.3 Success Story rtz NVIDIA Linux 47 02-15-03 02:20 AM
Red Hat null(limbo beta 3), guide to install Nvidia Drivers utiel NVIDIA Linux 21 09-30-02 05:32 PM
can't install old det's after 40.41's m!n!0n NVIDIA Windows Graphics Drivers 1 09-16-02 11:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 09:13 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1998 - 2014, nV News.