Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-13-09, 04:08 PM   #1
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Lightbulb Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

NOTE: Please read the UPDATE at the end of this post.

This is a question for all users of integrated graphics chips (**NOT** plugin cards) and VDPAU.

I'd like to know:
a) Does your BIOS allow configuration of the amount of "graphics" RAM available to your GPU.
b) If so, which options are available (e.g. possibly 32, 64, 128, 256, ...) If not, do you know how much is statically allocated to the GPU?

Thanks very much.

P.S. I'd like to keep this thread clean and simple for me to read so that I can easily collect and interpret the data. PLEASE no discussion of why/when/... or unrelated issues. Just list the answer to the questions. Thank you! Of course, if people are having trouble working out how to obtain that information from the BIOS, that's fair game to ask questions about.

UPDATE:

Thanks for the responses. I believe I've received enough now. However, if you have an IGP, and you can't set the carveout to at least 128MB, then I'd still be interested in knowing that. Thanks.

Last edited by Stephen Warren; 03-20-09 at 10:33 AM. Reason: Added update
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 03-14-09, 12:59 AM   #2
conky
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 70
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

I have a Lenovo T61 with a Quadro NVS 140m with 128 MB of dedicated video RAM. The BIOS does not allow configuration of the amount of "graphics" RAM. According to nvidia-settings, 512MB of RAM is allocated to the card. So, 384MB of system RAM.
conky is offline   Reply With Quote
Old 03-14-09, 01:35 AM   #3
pcjason
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 17
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Motherboard: Gigabyte GA-M78SM-S2H (NVIDIA 8200 IGP)
Allows configurable VRAM allocation: Yes
Available options: 128MB, 256MB, 512MB (using bios F3H)

-pcjason
pcjason is offline   Reply With Quote
Old 03-14-09, 05:02 AM   #4
califdreas
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 2
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Mainboard: MSI K9N2GM-FIH
a) yes
b) 32, 64, 128, 256, 512
califdreas is offline   Reply With Quote
Old 03-15-09, 10:04 PM   #5
cscoggin
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Dell Precision M6300
Quadro FX1600M

a) No option for changing allocated RAM
b) 256MB
cscoggin is offline   Reply With Quote
Old 03-16-09, 06:32 AM   #6
jpterj
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 57
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Mainboard: Asus M3N78-EM with GeForce 8300
a) Yes
b) 64, 128, 256 with original BIOS, also 512 with updated BIOS.
jpterj is offline   Reply With Quote
Old 03-16-09, 02:40 PM   #7
dirkb
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 8
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Motherboard: GigaByte GGA-E7AUM-DS2H (Rev. 1.0, using Bios F3A)
Chipset: NVIDIA GeForce 9400
Allows configurable Frame buffer size: Yes
Frame Buffer Control: Auto and Manual
Available options: 64MB, 128MB, 256MB, 512MB
dirkb is offline   Reply With Quote
Old 03-16-09, 03:12 PM   #8
shaundennie
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 79
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Dell XPS M1330
8400M GS 128M

1) BIOS doesn't allow configuration
2) nvidia-settings reports the card to have 256M so it seems static at 128M.
shaundennie is offline   Reply With Quote

Old 03-16-09, 03:20 PM   #9
kconger
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 3
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Motherboard: MSI K9N2GM-FIH
a) yes
b) 32, 64, 128, 256, 512
kconger is offline   Reply With Quote
Old 03-16-09, 06:00 PM   #10
rtcm
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 51
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Dell Latitude D630
NVIDIA GPU Quadro NVS 135M (G86)

a) no BIOS configuration allowed
b) it's advertised as 128M dedicated but the X log says:

(--) NVIDIA(0): Memory: 262144 kBytes
rtcm is offline   Reply With Quote
Old 03-16-09, 09:22 PM   #11
TheBlackCat
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 84
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Dell Latitude D830
Nvidia Quadro NVS 140M

a) no configuration in bios
b) Video memory is adverstised as 256 MB (of which only half was on-board memory, if I recall correctly) and the bios says the same thing, but the X log says:
(--) NVIDIA(0): Memory: 524288 kBytes
TheBlackCat is offline   Reply With Quote
Old 03-17-09, 12:55 AM   #12
tier
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 118
Default Re: Poll: VDPAU, turbocache and *integrated* graphics

Quote:
Originally Posted by conky View Post
I have a Lenovo T61 with a Quadro NVS 140m with 128 MB of dedicated video RAM. The BIOS does not allow configuration of the amount of "graphics" RAM. According to nvidia-settings, 512MB of RAM is allocated to the card. So, 384MB of system RAM.
Same here.

a) No bios setting available
b) nvidia-settings show 512MiB of video memory
tier is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.