Go Back   nV News Forums > Hardware Forums > General Hardware

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-30-09, 10:40 PM   #1
Vanzagar
Bring me Amberlamps
 
Vanzagar's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,167
Default grrr damn audio

Audio on my PC keeps fading out to low a low volume then comes back loud then goes soft again... so freaken annoying... I download the latest x-fi drivers about 3 weeks ago and that didn't fix it... any idea???

Any thoughts on how to diagnose track down the problem, I've tried turning off all apps and it doesn't go away!! I think it's this garbage audio card that I paid like $80 crap bucks for, last time I every touch Creative if I can prove its the card... everyone told me get a good audio card it makes such a difference, I'm so pissed right now all I want to do is strangle those people... don't have a second machine I can swap it too, going to try taking the card out and going off mobo audio unless someone else can recommend better ideas...

Here's my sound card:
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16829102006

Here's where I got the latest drivers..
http://support.creative.com/Products...Fi+XtremeGamer

Any help would be appreciated...

Thanks,

Vanz
Vanzagar is offline   Reply With Quote
Old 03-30-09, 11:05 PM   #2
jeffmd
Has a vegetation fetish
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,816
Default Re: grrr damn audio

Your links are bad (the actual link got shortened the same way the text version did).

Does the same thing happen of you plug in a pair of headphones to the card and listen that way?

This dosn't sound like a driver issue, either your speakers are malfunctioning or your video card is.

And no computer hardware is perfect..things break down.
__________________
_________________________________________________
Mobo: EVGA 122-ck-nf68 680i sli, CPU: C2D Quad 6600, Video: EVGA GTX 460 1gb SC, Sound: X-fi gaming, Windows 7, Antec P180b,Thermalright Ultra-120 HSF, Antec TruPower TP3-650, 4 Gigs RAM
jeffmd is offline   Reply With Quote
Old 03-30-09, 11:38 PM   #3
Vanzagar
Bring me Amberlamps
 
Vanzagar's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,167
Default Re: grrr damn audio

hmm imagine that its gone, here's pretty close:

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16829102006

It's only like 4 months old...

Havent tried headphones, I'll give that a try... I tried to go to mobo audio but the stupid x-fi drivers are overiding all my mobo drivers and I can't even select it from the audio section in the sound area of the control panel...

speaker worked fine for 4 years before comp upgrade, I have hard time believing it's speakers but I'll try another pair just for shiits n giggles...
Vanzagar is offline   Reply With Quote
Old 04-11-09, 12:03 AM   #4
Vanzagar
Bring me Amberlamps
 
Vanzagar's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,167
Default Re: grrr damn audio

Finally pulled out my sound card and changed to my onboard mobo audio, was a pain getting my onboard to recogonize the drivers cause the x-fi drivers disabled onboard audio in hardware devices section, kind of buried in systems area of hardware device panel... anyways all I can say is :

FUK U Creative and FUK U xFi!!! never never will I touch a creative product again...

Also, just in playing music files at high volumes, at low sound spots in the songs the x-fi card was giving me a hissing sound, that is now also gone with my mobo onboard audio... I had the very latest x-fi drivers and every control panel told me the POS sound card was working properly...

I'm so glad I have normal sound back again, I can't tell you

Vanz
Vanzagar is offline   Reply With Quote
Old 04-11-09, 12:07 AM   #5
Vanzagar
Bring me Amberlamps
 
Vanzagar's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 2,167
Default Re: grrr damn audio

Now I'm not sure what to do with the card, I wonder if it works fine in another system, don;t have another system to try it out on... I'd like to sell it on craigs list but don't want to sell someone a lemon... thoughts...

-V-
Vanzagar is offline   Reply With Quote
Old 04-11-09, 12:13 AM   #6
john19055
 
john19055's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: GREENVILLE,TX
Posts: 3,857
Default Re: grrr damn audio

My first X-Fi sound card I bought was working fine then one day I started to get static and the volume would get real low.I took it out and reset it and loaded the drivers and it worked fine for a day or two then it started it again,fineally just decided my card was bad .I got a new one and it has worked fine for over a year.
john19055 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
8800 GT: audio on TV with a DVI(PC) to HDMI(TV) cable? legluondunet NVIDIA Linux 0 06-23-12 07:58 AM
Upgrade from 290.10 to 295.49 on GeForce 8300 = no hdmi audio + overscan tbubel NVIDIA Linux 2 06-15-12 03:55 AM
No HDMI audio on 302.07 fldc NVIDIA Linux 5 06-01-12 04:46 PM
nForce Audio pergamon NVIDIA Linux 6 12-25-02 11:38 PM
Bohooo HELP, new Nforce 1.13 Audio Utilities won INITIALIZE nanyangview CPUs, Motherboards And Memory 1 09-04-02 07:40 PM

All times are GMT -5. The time now is 07:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.