Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 03-31-09, 06:22 PM   #1
jesso
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 38
Default two lcd's and an HDTV

I have a 9500 GT card. I have a 24" LCD and a 19" LCD connected along with my HDTV via component.

Now that I am using two lcd's and cannot get the HDTV configured.

What am I doing wrong?

Thanks for any help.


Code:
Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "Acer P244W"
    HorizSync       31.0 - 83.0
    VertRefresh     56.0 - 76.0
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Mag"
    ModelName      "Proview"
    Option         "DPMS"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Card0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "nVidia Corporation"
    BoardName      "GeForce 9500 GT"
    Option         "TwinView"
    Option         "TwinViewOrientation" "RightOf"
    Option         "UseEdidFreqs" "True"
    Option         "ConnectedMonitor" "CRT-0, CRT-1, TV"
    Option         "MetaModes" "CRT-0: 1920x1080, CRT-1:1440x900, TV: 1280x720"
    Option         "TVStandard" "HD720p"
    Option         "TVOutFormat" "COMPONENT"
    Option         "AddARGBGLXVisuals" "True"
    Option         "DPMS" "True"
   BusID          "PCI:2:0:0"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce 9500 GT"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "TwinView" "1"
    Option         "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
    Option         "metamodes" "CRT-0: 1920x1080 +0+0, CRT-1: 1440x900 +1920+0, TV: 1280x720 +3360+0"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Card0"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    SubSection     "Display"
        Depth       24
        Modes      "1440x900"
    EndSubSection
EndSection
Code:
(--) NVIDIA(0): TV encoder: NVIDIA
(**) NVIDIA(0): TwinView enabled
(II) NVIDIA(0): Display Devices found referenced in MetaMode: CRT-0, CRT-1,
(II) NVIDIA(0):     TV-0
(WW) NVIDIA(0): There are only 2 CRTCs available, trimming display device list
(WW) NVIDIA(0):     from "CRT-0, CRT-1, TV-0" to "CRT-0, CRT-1".
(WW) NVIDIA(0): The EDID for Proview (CRT-1) contradicts itself: mode
(WW) NVIDIA(0):     "800x600" is specified in the EDID; however, the EDID's
(WW) NVIDIA(0):     valid VertRefresh range (60.000-75.000 Hz) would exclude
(WW) NVIDIA(0):     this mode's VertRefresh (56.2 Hz); ignoring VertRefresh
(WW) NVIDIA(0):     check for mode "800x600".
(II) NVIDIA(0): Assigned Display Devices: CRT-0, CRT-1
(WW) NVIDIA(0): Invalid display device in Mode Description
(WW) NVIDIA(0):     "TV:1280x720+3360+0"
(WW) NVIDIA(0): Not using mode description "TV:1280x720+3360+0"; unable to map
(WW) NVIDIA(0):     to display device
(II) NVIDIA(0): Validated modes:
(II) NVIDIA(0):
(II) NVIDIA(0):     "CRT-0:1920x1080+0+0,CRT-1:1440x900+1920+0,TV:1280x720+3360+0"
(II) NVIDIA(0): Virtual screen size determined to be 3360 x 1080
jesso is offline   Reply With Quote
Old 03-31-09, 07:57 PM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: two lcd's and an HDTV

You can only use two display devices at a time.
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 03-31-09, 08:54 PM   #3
jesso
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 38
Default Re: two lcd's and an HDTV

Quote:
Originally Posted by AaronP View Post
You can only use two display devices at a time.
LOL

What?

Why make such a device with two dvi outputs and an hdtv output if you cannot use all three at once?

Is this not ridiculous?
jesso is offline   Reply With Quote
Old 03-31-09, 09:25 PM   #4
xbobmx
Registered User
 
Join Date: May 2003
Posts: 191
Default Re: two lcd's and an HDTV

Quote:
Originally Posted by jesso View Post
Is this not ridiculous?
No.
xbobmx is offline   Reply With Quote
Old 03-31-09, 09:29 PM   #5
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: two lcd's and an HDTV

Quote:
Originally Posted by jesso View Post
Why make such a device with two dvi outputs and an hdtv output if you cannot use all three at once?

Is this not ridiculous?
Because if the board only had one DVI port or no TV output, then you couldn't use DVI+DVI or DVI+TV configurations, respectively. The TwinView documentation states very clearly that:
Quote:
Originally Posted by README
TwinView is a mode of operation where two display devices (digital
flat panels, CRTs, and TVs) can display the contents of a single X screen
in any arbitrary configuration.
AaronP is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.