Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Windows Graphics Drivers

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 08-30-02, 05:56 PM   #229
Matthyahuw
Registered User
 
Matthyahuw's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: AZ
Posts: 919
Send a message via ICQ to Matthyahuw Send a message via AIM to Matthyahuw Send a message via Yahoo to Matthyahuw
Default

Quote:
Originally posted by Cat Called Domino
my NVDVD is out of wack. It doesn't play right sometimes and it doens't save pics anymore.
Go get yourself the NVDVD update...
__________________
Shalom!
Matthyahuw is offline   Reply With Quote
Old 08-30-02, 06:50 PM   #230
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default

what version is the update? I have 1.22 full.
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-02, 07:07 PM   #231
RAST
<>
 
Join Date: Jul 2002
Location: Chicago
Posts: 42
Default

Quote:
Originally posted by Cat Called Domino
ok, since my damn thread was closed, I'll post my CoolBits **** here.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
"CoolBits"=dword:ffffffff
"NvCplEnableRotatePage"=dword:00000001
"NvCplEnableAGPSettingsPage"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\nv\Device0]
"NvCplEnableHardwarePage"=hex:01,00,00,00
"NvCplCpqConfiguration"=hex:01,00,00,00
"NvCplEnablenForcePage"=hex:01,00,00,00

I have the AGP Panel, but it does nothing and says nothing of my chipset or anything. And yes I do have an AGP Nvidia Card.
Thanks for the post! If you're interested just copy & paste to a notepad file, then save it with a .reg extension. Then double-click on the file you just saved and *BOOM* you got the changes!
__________________
ASUS A7n8x
XP 2500 (11x200)
eVGA GeForce4ti 4600 (300/700)
RAST is offline   Reply With Quote
Old 08-30-02, 07:09 PM   #232
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default

anyone find any way to get the AGP settings working? 'Cause I wanna rock 'n' roll all ready man!!!
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-02, 07:12 PM   #233
JonathanM
Crazy Canuck
 
JonathanM's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Montreal, Quebec
Posts: 173
Default

Quote:
Originally posted by Cat Called Domino
what version is the update? I have 1.22 full.
It's up to 1.71 now.
__________________
That's Crazy!
JonathanM is offline   Reply With Quote
Old 08-30-02, 07:14 PM   #234
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default

ummm yeah, where do I get it? leave a link or something man.
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-02, 07:27 PM   #235
JonathanM
Crazy Canuck
 
JonathanM's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Montreal, Quebec
Posts: 173
Default

As mentioned on the front page of the site, it's available here.

For non-evga owners... I'd like to know where you got your copy
__________________
That's Crazy!
JonathanM is offline   Reply With Quote
Old 08-30-02, 07:27 PM   #236
Kruno
TypeDef's assistant
 
Join Date: Jul 2002
Location: Australia
Posts: 1,641
Send a message via ICQ to Kruno Send a message via AIM to Kruno
Default

"The default setting on the new driver and the old driver are both the same. The problem that is being identified is a bug that occurs when the AF settings are changed. It seems that once the AF slider is moved away from 0 to another setting, then back to 0 again, it triggers a bug that causes the control panel to misread the register setting. That setting is not point sampling, but it is something less than 0. The only way to "reset" back to true 0 is by reinstalling the driver or deleting the registry setting.

We are going to fix this bug and others and submit the new BETA driver to WHQL, before the driver moves from BETA to "official"."

Funny. This is not happening to me.
__________________
"Never before has any voice dared to utter the words of that tongue in Imladris, Mr. Anderson" - Elrond LOTR
Kruno is offline   Reply With Quote

Old 08-30-02, 07:47 PM   #237
AngelGraves13
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,383
Default

non-evga owners as I have ways of getting what we want. *cough* it's um....all in the key. Change the letters and it's free.....I mean you're home free!

Last edited by AngelGraves13; 08-30-02 at 07:57 PM.
AngelGraves13 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-02, 12:38 AM   #238
PsychoSy
 
PsychoSy's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Monroe, MI
Posts: 489
Send a message via ICQ to PsychoSy Send a message via AIM to PsychoSy
Default Re: UNINSTALL PREVIOUS DRIVERS

Quote:
Originally posted by Jeex
[b]IMPORTANT

It is strongly recommended to uninstall previous versions of the Detonator Drivers, reboot, and then do a clean install.

This helps eliminate many of the problems some users are experiencing with the new 40.41 drivers such as:
- ultra-high monitor refresh rates becoming available,
How insanely high are we talking about here?

I just used Refresh Force and it detected that my monitor (Envision 780/780e) can do 640 x 480 @ 140 hz and that doesn't sound right for some reason. I am actually using the correct INF driver for my monitor that I grabbed from Envision's website, too.

I used to use NVRT but it doesn't work with these Dets. Regardless, I don't recall NVRT ever setting the refresh rate of 640x480 to anything higher than 100hz.

Hmmm...is there any Nvidia Driver & Reg cleaner out there that works with WinXP and later dets at all? If so, gimme a heads up so I can give it a whirl. Oh and BTW...I got a 1000 point increase as well for a total of 9060. Not too shabby!
__________________
[b][i]A man's ambition must be small,
To write his name on a s**t-house wall.[/b][/i]
PsychoSy is offline   Reply With Quote
Old 08-31-02, 05:01 AM   #239
CraigGen
Registered User
 
Join Date: Aug 2002
Location: UK
Posts: 48
Default

Well, I'm still finding that NONE of the refresh rate programs work.

WinXP just ignores anything I put in them, and reverts to the refresh I'm using at the time.
This works on the Desktop, D3D, and OpenGL.
So if I have a 1600x1200x32 desktop at 75hz, then every single mode uses 75hz, regardless of the settings I put into ANY refresh rate program.

So I'm back in WinME for now, STLL waiting for some drivers.

I have noticed on forums and newsgroups, that many users are pissed off with NVidia, and are thinking of jumping ship to ATI.
Can you blame them ?

I paid 250 for my Ti4600, and not getting WinME drivers is not quite what I'd call support.
__________________
Athlon 1.6 Ghz o/c to 1.9 150 bus
Epox 8kha+
512Mb Micron DDR PC2100
MSI GF4 Ti 4600
SBLive Platinum + Livedrive
Liteon 48x CDRW
Pioneer Slot DVD 106s
CraigGen is offline   Reply With Quote
Old 08-31-02, 09:49 AM   #240
Remi
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Posts: 169
Default .inf and refresh rates

For the ones of you who likes some adventurous editing in the land of .inf files and refresh rates...

http://download.nvidia.com/Windows/4...Mode_UG_20.pdf

(nb that link is on the det. 40's download page)

Have fun!
Remi is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official Max Payne 3 Feedback Thread Ghosthunter Gaming Central 94 10-05-12 06:00 AM
** Official Dark Souls Thread *** FastRedPonyCar Gaming Central 8 09-11-12 03:42 PM
Official detonator 40.71 feedback thread Crake NVIDIA Windows Graphics Drivers 88 10-01-02 11:38 AM
Official Dentonator 40.52 feedback thread sh*tshot NVIDIA Windows Graphics Drivers 62 09-26-02 05:43 PM
Official Grand Theft Auto 3 thread volt Gaming Central 6 08-01-02 07:04 AM

All times are GMT -5. The time now is 02:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.