Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-10-03, 04:03 AM   #1
Dingens
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1
Unhappy SuSE Linux 8.2 and nForce2 driver

CPU: AMD Athlon 2500+
Mainboard: MSI K7N2 Delta ILSR
RAM: 512 MB
Graphic: ASUS V7700Pro Deluxe 64 MB
OS: SuSE Linux 8.2


After installing the nForce2 driver rpm the onboard network interface dont work. The soundcard works not correct, some applicatoins and games recognizes it but others will not work.

The troubleshootings on nvidia.com dont work on my system. Kernel source is installed.

What can I do?
Dingens is offline   Reply With Quote
Old 06-14-03, 12:41 PM   #2
Cigarman
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Maine!!!
Posts: 37
Default

same here.....I have fiddled with the thing for hours! Time to slap suse programmers and nvidia driver writers in the bum.
Cigarman is offline   Reply With Quote
Old 07-16-03, 03:46 AM   #3
tuxmoppel
Registered User
 
Join Date: Jul 2003
Location: Germany
Posts: 1
Default Lot's of trouble SuSE 8.2 Epox 8RDA+

update
I can answer this one myself:
The kernel option pci=noacpi solved most of the problems except the one I'm having with usb...

I'v installed the SuSE 8.2 rpm v. 261
Prior to that I wasn't able to configure the onboard lan interface. Now the module nvnet is loaded.

My hup shows a connection, ifconfig gives me correct result:
eth0 192.168.1.1 ....

Pinging to or from the machine isn't possible. Sticking in a additional network card and configuring it like the onboard one it works.

Audio only gives me a crackling noise. It does it when I access my SCSI-controller too.

I'm having a second audio card installed . CMI - chipset. Trying to play something on it (with xmms) gives me a kernel panic.

USB: I neither can access my memory card reader nor my graphics tablet (the latter is blinking when attached to the usb for a while but stops blinking after 10 seconds)

All components worked on an Asus A7V333 previously.

Could that be an interrupt conflict and if so, how would I find out about it?

Any help appreciated!

My configuartion:
EPOX 8RDA+ - rev. 1.1
2x 512 DDR - 266
SuSE 8.2
nvidia - SuSE 8.2 rpm v 261
SuSE - Athlon Kernel 2.4.20
Athlon 1800+ (thoroghbred)

Last edited by tuxmoppel; 07-16-03 at 09:23 AM.
tuxmoppel is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
nForce2 Linux support synonymy NVIDIA Linux 4 08-02-02 11:24 PM

All times are GMT -5. The time now is 05:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.