Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows XP And Vista

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-13-09, 07:20 PM   #1
Yaboze
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Location: United States
Posts: 2,057
Default Wierd noise after Realtek Ethernet Vista driver update

I have a P5K-Deluxe and it has a Realtek Gigabit and Marvell. I always just used the Realtek. Today I updated the driver, as it constantly gets updates from Windows Update in Vista x64.

After I did the update, I started getting a wierd squealing sound when using Outlook and Firefox, sounding a lot like coil while. I can't figure out where it's coming from. So I reboot, it's still there.

I reboot again and switch to the Marvell, it gets the 2006 driver and the system is quiet. I updated the driver via Windows update to one dated 1/19/09.

All is quiet.

This is really strange....

Which gigabit ethernet port do you guys use?

EDIT: Also, according to the P5K-Deluxe manual, the uppermost port is Lan 1, which is the Marvell, Lan 2, is the Realtek. When I first set it up and was in the bios, the Realtek was top/first in the bios setting, so I enabled that (almost being more familiar with the Realtek name) and disabled the Marvell.
Yaboze is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Why Windows 8 could be the next Vista News Archived News Items 0 06-15-12 11:30 AM
Problem with Ethernet (nvnet) driver for RH 7.3 bernz NVIDIA Linux 4 08-05-02 11:18 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.