Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 04-20-09, 05:33 AM   #1
blakzer0
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Default X Fails to Start after installation of driver 180.44 on Ubuntu 9.04 RC with 7600GS

After installing a fresh install of the new Ubuntu 9.04 RC and installing all the necessary packages listed in the installation thread using driver 180.44, X now fails to start. The X Server complains no screens have been found. I am running an Nvidia 7600 GS. I've attached my X.org configuration file and the nvidia-bug-report.log.

I've tried doing a fresh install and using the drivers provided by Ubuntu. All versions provided by Ubuntu produce the same results. I've even added the:
Code:
Section "ServerFlags"
	Option 	"IgnoreABI" "True"
EndSection
to no avail. If its note worthy my machine has two 7600GS SLI'ed together.

This is a long standing problem that I have found no solution to. I'm currently still using Ubuntu 8.04 with the 173.14.12 binary drivers installed and they are working perfectly. Previously I attemped to upgrade to 8.10 and received the same error as now.

Any help would be greatly appreciated!
Attached Files
File Type: txt xorg.conf.txt (1.5 KB, 145 views)
File Type: log nvidia-bug-report_part1.log (71.2 KB, 99 views)
File Type: log nvidia-bug-report_part2.log (121.0 KB, 89 views)
blakzer0 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-09, 12:28 PM   #2
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: X Fails to Start after installation of driver 180.44 on Ubuntu 9.04 RC with 7600G

Quote:
(!!) More than one possible primary device found
(--) PCI: (0@1:0:0) nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GS] rev 161, Mem @ 0xfa000000/16777216, 0xe0000000/268435456, 0xfb000000/16777216, I/O @ 0x0000ac00/128, BIOS @ 0x????????/131072
(--) PCI: (0@7:0:0) nVidia Corporation G70 [GeForce 7600 GS] rev 161, Mem @ 0xf7000000/16777216, 0xd0000000/268435456, 0xf8000000/16777216, I/O @ 0x00003c00/128, BIOS @ 0x????????/131072
[...]
(II) Primary Device is:
(EE) No devices detected.
This is the same X server bug as in this thread: http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=131602
AaronP is offline   Reply With Quote
Old 04-21-09, 02:28 PM   #3
blakzer0
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Smile Re: X Fails to Start after installation of driver 180.44 on Ubuntu 9.04 RC with 7600G

Thank you so much! That post you directed me to fixed the problem. I don't know how I didn't come across the error. I suppose I never thought it was related to the SLI considering it used to work before. I always thought it was related to the XServer.

For everyone else out there this is the method I used to fix it from the other post. Boot your computer and when x fails to start press Ctrl+Alt+F1 to drop to a shell. Login in with your user name and password and type:
Code:
sudo nvidia-xconfig -a
sudo /etc/init.d/gdm/restart
Thanks Aaronp. Although you think the driver should automatically detect two cards and run the nvidia-xconfig with the -a flag? Just a thought.
blakzer0 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-09, 04:16 AM   #4
AaronP
NVIDIA Corporation
 
AaronP's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,487
Default Re: X Fails to Start after installation of driver 180.44 on Ubuntu 9.04 RC with 7600G

FYI, I threw together a couple of Ubuntu PPA builds for 9.04 to test a fix for this. I'm still waiting for the i386 builds to finish, but the amd64 ones should work. You'll need the linux-image-2.6.28-11-generic, libpciaccess0, and xserver-xorg-core packages from there.
AaronP is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GT650M not recognized by 295.59 Driver on Ubuntu 12.04 hvontres NVIDIA Linux 13 06-22-12 02:33 PM
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-16-12 08:35 AM
Graphics driver installation problem (your comments will be highly appreciated) apuurboo NVIDIA GeForce 400/500 Series 0 06-13-12 08:58 AM

All times are GMT -5. The time now is 05:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.