Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

View Poll Results: Should there be an option to disable Powermizer?
Yes! 114 95.80%
No! 5 4.20%
Voters: 119. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
Old 02-19-09, 08:14 AM   #1
kantlivelong
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default Should there be an option to disable Powermizer?

I am getting tired of this powermizer BS, its always worked like crap! I want my GPU at full power at all times without hacks.


Ive decided to create this poll to help give the users a voice that can be heard about the powermizer issue.

Vote on whether or not you think there should be an option to fully disable Powermizer!

(If your currently not a member of nvnews.net forum, make an account. Otherwise this may never happen)
kantlivelong is offline   Reply With Quote
Old 02-19-09, 08:51 AM   #2
ieti
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Please NVidia i beg you give us option to disable that thing. Last driver that i used and there is no PowerMizer is 100.14.19. With it all work flawlessly. I have a desktop computer and my graphics card is overclocked by manufacturer. I need max performance, not power saving. Please put a setting to disable it.
ieti is offline   Reply With Quote
Old 02-19-09, 08:54 AM   #3
clarious
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 39
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by kantlivelong View Post
I am getting tired of this powermizer BS, its always worked like crap! I want my GPU at full power at all times without hacks.


Ive decided to create this poll to help give the users a voice that can be heard about the powermizer issue.

Vote on whether or not you think there should be an option to fully disable Powermizer!

(If your currently not a member of nvnews.net forum, make an account. Otherwise this may never happen)
While I have absolutely no problem with my 8600M GT card, I still think it is neccessary for nvidia driver to have an option that will disable PowerMizer if needed. The nvidia driver for windows XP has an option to do this, and there is no reason for not to have it on linux.
clarious is offline   Reply With Quote
Old 02-19-09, 08:58 AM   #4
tier
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 118
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

I'd just want it to keep my nvidia in the low power mode. No need to have higher power consumption and heat production only because I'm scrolling a website.
tier is offline   Reply With Quote
Old 02-19-09, 10:08 AM   #5
kernelOfTruth
Gentoo Linux addict
 
Join Date: Nov 2007
Location: Vienna, Austria; Germany; hello world :)
Posts: 202
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by tier View Post
I'd just want it to keep my nvidia in the low power mode. No need to have higher power consumption and heat production only because I'm scrolling a website.
++

just add 3 options:
- disable
- enable
- auto (old behavior)
__________________
2.6.30-rc3-zen0+ w. compcache, reiser4 + ccreg40 (lzo-compression + checksumming)
gcc version 4.4.0-pre9999 built 20090425 (prerelease) rev. 146764 (Gentoo SVN)
gcc version 4.4.0 (Gentoo Hardened 4.4.0-r1, espf-0.2.1)
Ubuntu Jaunty/9.04 x86_64 Dell XPS M1330
kernelOfTruth is offline   Reply With Quote
Old 02-19-09, 01:45 PM   #6
kantlivelong
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

BUMP
kantlivelong is offline   Reply With Quote
Old 02-19-09, 04:29 PM   #7
busbus
Registered User
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 24
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

bump
busbus is offline   Reply With Quote
Old 02-19-09, 06:13 PM   #8
dirtyboy
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 31
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by tier View Post
I'd just want it to keep my nvidia in the low power mode. No need to have higher power consumption and heat production only because I'm scrolling a website.
I have the same problem. I just enable coolbits and underclock.
dirtyboy is offline   Reply With Quote

Old 02-20-09, 04:31 AM   #9
Gusar
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 277
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by tier View Post
I'd just want it to keep my nvidia in the low power mode. No need to have higher power consumption and heat production only because I'm scrolling a website.
To achieve that, I have this in xorg.conf:
Code:
        Option          "RegistryDwords"        "PowerMizerLevelAC=0x3"
        Option          "RegistryDwords"        "PowerMizerLevel=0x3"
Gusar is offline   Reply With Quote
Old 02-20-09, 08:51 AM   #10
TheBlackCat
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 84
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

@ Gusar: If the registrydwords option worked we wouldn't be having this discussion. But it doesn't work anymore for many people.
TheBlackCat is offline   Reply With Quote
Old 02-20-09, 04:32 PM   #11
RenZ0
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 14
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

We need this option, even if other settings could do the same.
RenZ0 is offline   Reply With Quote
Old 02-20-09, 06:17 PM   #12
damentz
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 59
Default Re: Should there be an option to disable Powermizer?

Quote:
Originally Posted by kernelOfTruth View Post
++

just add 3 options:
- disable
- enable
- auto (old behavior)
enable == auto (just incase you don't know)

But actually, why not use the same terminology as cpufreq?

3 governors:
performance (essentially off, in your case kernelOfTruth)
powersave (lowest clock/memory/voltage, regardless of usage)
ondemand (raise clock/memory/voltage to factory defaults on usage and reduce to lowest under no demand)

nvidia's driver seems to stay at high performance when AC is plugged in or when battery on battery in all cases on my system though - i wonder what's tripping it up.

EDIT: TwinView is breaking powermizer, forcing my gpu to run at full speed all the time.

Xserver 1.4, nvidia 8400m gs: 180.29
damentz is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Redhat 8.0 NVIDIA works - INSTRUCTIONS STEEL1 NVIDIA Linux 267 04-15-03 06:48 PM
TwinView in RedHat 8 nerfherder64 NVIDIA Linux 5 10-07-02 07:19 PM
Xtacy t14600, Redhat 7.3.. X but no logo. Rob C. NVIDIA Linux 8 08-12-02 09:28 AM
Dual Display with main CRT, and secondary TV-out BlackDogg NVIDIA Linux 3 08-10-02 09:52 AM
RedHAT didn't like nVidia GeForce 4 MX 440 alfa2k1 NVIDIA Linux 13 08-09-02 05:06 PM

All times are GMT -5. The time now is 09:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.