Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central > Crysis

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-10-09, 06:21 PM   #1
musman
I Derail Threads
 
musman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: USA
Posts: 976
Default Can't select 1680x1050 in W7RC?

Just installed Windows 7RC & both Crysis games, (patched them both). I can't select 1680x1050 now?

The screen is small and it says DirectX10. W7 says I have DirectX11 intstalled, is that the problem?
__________________
Antec Nine Hundred case. Core I-7 920 @ 3.56GHz, Noctua NH-U12P Cooler, EVGA 01G-P3-1180-AR GeForce GTX-285 1GB, EVGA GT-240 Superclocked 512Mb used as a Physx card, DFI LANPARTY JR X58-T3H6, OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) DDR3 SDRAM 1600 7-7-7-18, Intel X25-V SSD, used as a boot drive, 2X Seagate 500Gig 32MB Cache 7200RPM in RAID 0, Logitec G-15 keyboard, Logitech MX-518 Mouse, CH Combatstick 568, Xboc Controller, LG L227WTG-PF 22" LCD Monitor 1680x1050. Windows 7 Ultimate 64Bit. Speakers: KRK Rokit8 studio monitors.

http://www.realenvironmentxtreme.com/media/customer.jpg
musman is offline   Reply With Quote
Old 05-10-09, 07:23 PM   #2
gerardfraser
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 237
Default Re: Can't select 1680x1050 in W7RC?

You can set resolution by going to this text file
x:\Users\Gerard\Documents\My Games\Crysis\game
Change whats in blue color and save
Code:
-- [Game-Configuration]
-- Attention: This file is re-generated by the system! Editing is not recommended! 

cl_bob = 1
cl_controllersensitivity = 45
cl_invertController = 0
cl_invertMouse = 0
cl_sensitivity = 45
cl_voice_volume = 1
dt_enable = 0
g_blood = 1
g_buddyMessagesIngame = 1
g_displayIgnoreList = 1
g_enableAlternateIronSight = 0
g_PSTutorial_Enabled = 1
g_quickGame_map = "multiplayer/ia/armada"
g_quickGame_min_players = 1
g_quickGame_mode = "InstantAction"
g_quickGame_prefer_favorites = 1
g_quickGame_prefer_lan = 1
g_quickGame_prefer_mycountry = 1
g_startFirstTime = 0
hud_crosshair = 6
hud_showAllObjectives = 0
hud_subtitles = 0
i_forcefeedback = 1
i_mouse_smooth = 0
net_enable_voice_chat = 1
r_Brightness = 0.55
r_Contrast = 0.49
r_Fullscreen = 1
r_Gamma = 0.98
r_Height = 1050
r_MotionBlurShutterSpeed = 0.018
r_VSync = 0
r_Width = 1680
s_DialogVolume = 1
s_MusicVolume = 0.6
s_SFXVolume = 1
sys_spec_GameEffects = 3
sys_spec_MotionBlur = 3
sys_spec_ObjectDetail = 3
sys_spec_Particles = 3
sys_spec_Physics = 3
sys_spec_PostProcessing = 3
sys_spec_Shading = 3
sys_spec_Shadows = 3
sys_spec_Sound = 3
sys_spec_Texture = 3
sys_spec_VolumetricEffects = 3
gerardfraser is offline   Reply With Quote
Old 05-10-09, 09:25 PM   #3
trivium nate
Registered User
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,023
Default Re: Can't select 1680x1050 in W7RC?

i had this same problem ill have to try the above if i ever go back to win 7
__________________
CM-HAF-932//AMD Phenom-II-X4-965-BE-Deneb-3.4 GHz-Quad Core//CorsairH50
ASRock 770 EXTREME3 Mobo//EVGA GTX-480(1536MB GDDR5)-Arctic Cooling Accelero Xtreme+cooler
180GB SSD//3TB//G.SKILL Ripjaws X Series 8GB//DVD-RW//blu-Ray//1000 Watt Corsair PSU
42"Vizio TV-1920x1080-1080P-120Hertz//Win 7 Ultimate(64)//XBox360-pc controller
Saitek Eclipse 2 keyboard//Razer DeathAdder Mouse//250gb-Xbox 360//160gb-PS3
trivium nate is offline   Reply With Quote
Old 05-11-09, 09:00 AM   #4
musman
I Derail Threads
 
musman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: USA
Posts: 976
Default Re: Can't select 1680x1050 in W7RC?

Quote:
Originally Posted by gerardfraser View Post
You can set resolution by going to this text file
x:\Users\Gerard\Documents\My Games\Crysis\game
Change whats in blue color and save
Code:
-- [Game-Configuration]
-- Attention: This file is re-generated by the system! Editing is not recommended! 

cl_bob = 1
cl_controllersensitivity = 45
cl_invertController = 0
cl_invertMouse = 0
cl_sensitivity = 45
cl_voice_volume = 1
dt_enable = 0
g_blood = 1
g_buddyMessagesIngame = 1
g_displayIgnoreList = 1
g_enableAlternateIronSight = 0
g_PSTutorial_Enabled = 1
g_quickGame_map = "multiplayer/ia/armada"
g_quickGame_min_players = 1
g_quickGame_mode = "InstantAction"
g_quickGame_prefer_favorites = 1
g_quickGame_prefer_lan = 1
g_quickGame_prefer_mycountry = 1
g_startFirstTime = 0
hud_crosshair = 6
hud_showAllObjectives = 0
hud_subtitles = 0
i_forcefeedback = 1
i_mouse_smooth = 0
net_enable_voice_chat = 1
r_Brightness = 0.55
r_Contrast = 0.49
r_Fullscreen = 1
r_Gamma = 0.98
r_Height = 1050
r_MotionBlurShutterSpeed = 0.018
r_VSync = 0
r_Width = 1680
s_DialogVolume = 1
s_MusicVolume = 0.6
s_SFXVolume = 1
sys_spec_GameEffects = 3
sys_spec_MotionBlur = 3
sys_spec_ObjectDetail = 3
sys_spec_Particles = 3
sys_spec_Physics = 3
sys_spec_PostProcessing = 3
sys_spec_Shading = 3
sys_spec_Shadows = 3
sys_spec_Sound = 3
sys_spec_Texture = 3
sys_spec_VolumetricEffects = 3
I did this and it worked, thank you!
__________________
Antec Nine Hundred case. Core I-7 920 @ 3.56GHz, Noctua NH-U12P Cooler, EVGA 01G-P3-1180-AR GeForce GTX-285 1GB, EVGA GT-240 Superclocked 512Mb used as a Physx card, DFI LANPARTY JR X58-T3H6, OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) DDR3 SDRAM 1600 7-7-7-18, Intel X25-V SSD, used as a boot drive, 2X Seagate 500Gig 32MB Cache 7200RPM in RAID 0, Logitec G-15 keyboard, Logitech MX-518 Mouse, CH Combatstick 568, Xboc Controller, LG L227WTG-PF 22" LCD Monitor 1680x1050. Windows 7 Ultimate 64Bit. Speakers: KRK Rokit8 studio monitors.

http://www.realenvironmentxtreme.com/media/customer.jpg
musman is offline   Reply With Quote
Old 05-11-09, 09:02 AM   #5
musman
I Derail Threads
 
musman's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: USA
Posts: 976
Default Re: Can't select 1680x1050 in W7RC?

Quote:
Originally Posted by trivium nate View Post
i had this same problem ill have to try the above if i ever go back to win 7
I now find if I uninstall EVGA Precision this problem goes away. Well at least the game doesn't crash when I try to change graphics settings.
__________________
Antec Nine Hundred case. Core I-7 920 @ 3.56GHz, Noctua NH-U12P Cooler, EVGA 01G-P3-1180-AR GeForce GTX-285 1GB, EVGA GT-240 Superclocked 512Mb used as a Physx card, DFI LANPARTY JR X58-T3H6, OCZ Platinum 6GB (3 x 2GB) DDR3 SDRAM 1600 7-7-7-18, Intel X25-V SSD, used as a boot drive, 2X Seagate 500Gig 32MB Cache 7200RPM in RAID 0, Logitec G-15 keyboard, Logitech MX-518 Mouse, CH Combatstick 568, Xboc Controller, LG L227WTG-PF 22" LCD Monitor 1680x1050. Windows 7 Ultimate 64Bit. Speakers: KRK Rokit8 studio monitors.

http://www.realenvironmentxtreme.com/media/customer.jpg
musman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Understanding CineFX - MUCH more than the R300 Uttar Rumor Mill 68 10-02-02 01:02 AM
Unable to select 2048x1536 resolution zack NVIDIA GeForce 7, 8, And 9 Series 17 09-05-02 09:41 AM

All times are GMT -5. The time now is 10:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.