Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 05-11-09, 06:44 AM   #1
DuaneKaufman
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default Problems with JVC HDTV and Nvidia driver

Hi,

I am trying to bring up a dual-booting HTPC (Vista and Kubuntu), with an on-board Nvidia chipset (9300) connected to my JVC HDTV (HD52G886) through the HDMI<->HDMI port.

The setup works fine under Vista (mostly), but under Kubuntu the Nvidia driver defaults to 640x480 resolution, because it thinks the EDID checksum is bad.

I have tried to add lines in the xorg.conf file to disable the reading of the EDID from the TV, and use Modelines I have pulled from PowerStrip and/or MonInfo when running under Windows, but the driver always declares the Modelines invalid and drops off to the default.

The information I have read on the Web is quite, well, diffuse on this matter, and I do not know how to proceed to debug this. I have included my xorg.conf and log files. If someone is willing to spell out a test scenario I should try, I would be greatly appreciative.

Thanks in advance,
Duane
Attached Files
File Type: log xorg.0.log (27.9 KB, 83 views)
File Type: txt xorg.conf.txt (28.0 KB, 78 views)
DuaneKaufman is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blu-ray 3D Movie Playback With PC on a 3D HDTV Using HDMI 1.4 News Archived News Items 0 05-16-12 03:30 AM

All times are GMT -5. The time now is 12:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.