Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 02-25-09, 08:39 AM   #1
BFraser
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Thumbs down 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

I have a MSI NX7900GS-T2D512E-OC.
nvidia-settings works for overclocking and downclocking the card, but
Powermizer has only two performance levels:
0 - 550 / 700 MHz
1 - 550 / 700 MHz
You can guess that's really... useful
So it's not possible to downclock on boot (xorg/dwords/powermizer)

All other nvidia cards I own have multiple (and different) power levels.
It that a bug in the card's BIOS ?

Any way to force frequency on boot instead of power levels ? (I guess no)
BFraser is offline   Reply With Quote
Old 02-25-09, 09:13 AM   #2
mlord
Linux kernel hacker
 
Join Date: Feb 2009
Location: Ottawa, Canada
Posts: 173
Default Re: 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

Quote:
Originally Posted by BFraser View Post
Any way to force frequency on boot instead of power levels ?
Google for NVClock.
mlord is offline   Reply With Quote
Old 02-25-09, 10:35 AM   #3
kantlivelong
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 48
Default Re: 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

Heh sorry to hear that. its prolly a powermizer issue..

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=128635
kantlivelong is offline   Reply With Quote
Old 02-25-09, 03:49 PM   #4
BFraser
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Default Re: 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

Quote:
Originally Posted by kantlivelong View Post
Heh sorry to hear that. its prolly a powermizer issue..

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=128635
Not the same problem.
PowerMiser works for me.
There's just 2 identical performance level. So choosing the lowest level has no effect.
BFraser is offline   Reply With Quote
Old 02-25-09, 03:52 PM   #5
BFraser
Registered User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 3
Default Re: 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

Here's what nvclock replies:

-- VideoBios information --
Version: 05.71.22.42.08
Signon message: GeForce 7900 GT VGA BIOS
Performance level 0: gpu 550MHz/memory 700MHz/1.35V/20%
Performance level 1: gpu 550MHz/memory 700MHz/1.35V/30%
VID mask: 1
Voltage level 0: 1.20V, VID: 1


I'll try to set manually frequencies with nvclock, but it really seems a card bios problem.
BFraser is offline   Reply With Quote
Old 05-15-09, 01:01 PM   #6
quetzyg
Linux Power User!
 
Join Date: Apr 2004
Location: /home/quetzyg
Posts: 63
Exclamation Re: 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

This problem is similar to mine, so I'll expose it.

I've got a PCI-Express GeForce 7600GS w/ 512MB on my mother's desktop, and the powermizer only has ONE performance level!



Attached goes the bug report.

Thanks for your time,
Quetzy
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (34.2 KB, 85 views)
quetzyg is offline   Reply With Quote
Old 05-15-09, 02:31 PM   #7
jcornwall
Registered User
 
Join Date: Aug 2007
Location: Austin, TX
Posts: 120
Default Re: 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

Hmm, the 7900 GS in my Dell XPS M1710 laptop has three performance levels with 185.18.04. 100 / 100, 200 / 300 and 357/507.

It transitions between them correctly. (With a slightly annoying screen flicker but at least it saves the battery.)
jcornwall is offline   Reply With Quote
Old 05-16-09, 09:06 AM   #8
Atomic Punk
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 1
Default Re: 7900GS: PowerMizer: No alternative performance levels

I have the same problem with my BFG BFGE98512GTHE. There is only one level defined.

Even if I try to use NVclock to underclock, 2D and 3D clock rates are locked together.

The card just runs at full speed 24/7 and stays nice and warm as a result.

BFG won't help, they only reply "NO BIOS UPDATE, SORRY."

180.60 does not help either, despite saying it fixes a problem of the same description, so I assume it's just a crappy card.
Atomic Punk is offline   Reply With Quote

Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make the GPU stay in Performance Level 2 on battery? pjman NVIDIA Linux 0 05-12-12 12:33 AM
My UT2003 Tweak Guide DXnfiniteFX Gaming Central 48 10-30-02 11:59 PM
Why in Spider-Man The Movie PC Game only some levels i go to will freeze? imtim83 Gaming Central 5 10-03-02 09:21 PM

All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.