Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-15-09, 02:31 PM   #1
ambro887
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 31
Default VDPAU not working with Quadro NVS 130M

Hi,
I've got a Toshiba Tecra S5 laptop with Quadro NVS 130M, and it apperas VDPAU is not working, that is, vdpinfo returns the error "Error creating VDPAU device: 25". I'm using driver version 185.18.14. It also hasn't worked with any earlier driver I tried.
According to Wikipedia however, my GPU is supported.
Attached Files
File Type: gz nvidia-bug-report.log.gz (31.2 KB, 83 views)
ambro887 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-09, 03:08 PM   #2
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU not working with Quadro NVS 130M

Can you please do the following, then re-run the application you're trying to use:

export VDPAU_NVIDIA_DEBUG=3

That should print out another VDPAU error message, and a backtrace, which will allow us to diagnose the problem in more detail.

Thanks.
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Old 06-15-09, 03:17 PM   #3
ambro887
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 31
Default Re: VDPAU not working with Quadro NVS 130M

Here it is:
Code:
display: :0.0   screen: 0
VDPAU nvidia: Error detected 1030 43  5
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/lib/libvdpau_nvidia.so [0x7f6b06787000] DSO load base
00: /usr/lib/libvdpau_nvidia.so [0x7f6b067d6745]
01: /usr/lib/libvdpau_nvidia.so [0x7f6b067c8806]
02: /usr/lib/libvdpau_nvidia.so [0x7f6b067a22a7]
03: /usr/lib/libvdpau_nvidia.so [0x7f6b0678c5fd] vdp_imp_device_create_x11
VDPAU nvidia: Error detected 0 5441
VDPAU nvidia: Backtrace:
--: /usr/lib/libvdpau_nvidia.so [0x7f6b06787000] DSO load base
00: /usr/lib/libvdpau_nvidia.so [0x7f6b0678c7c4] vdp_imp_device_create_x11
Error creating VDPAU device: 25
ambro887 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-09, 03:24 PM   #4
Stephen Warren
Moderator
 
Stephen Warren's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,327
Default Re: VDPAU not working with Quadro NVS 130M

You have one of the three problems described in this thread:

http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=130690
Stephen Warren is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.