Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > General Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-15-03, 01:52 PM   #1
dom521
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 12
Default A7N8X and latest audio drivers 1.0-0261

It seems like I'm getting the same problems with the latest drivers as I have gotten with the previous. I run KDE and GNOME, and when trying to play a song with xmms - I do it sucessfully at first. But, once I try playing ET (Enemy Territory), the audio drivers seems to be in use right after. Strangest part would be seeing no sight of it being used in the processes (ps ax). It does not happen only with XMMS though, XMMS seems to dedicate the drivers to itself as well, sound plays in it just fine, but no other application seems to give any sound (even when XMMS is closed). I'm just wondering if anyone else has issues similar to these. It gets annoying when the only solution is rebooting the machine, how many times a day can a person reboot their machine?

specs:

A7N8X with XP 2000+
768MB of ram
90gb of space
AIW Radeon (7200)
dom521 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-03, 01:53 PM   #2
dom521
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 12
Default

BTW, its the A7N8X Deluxe I'm talking about.
dom521 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-03, 02:10 PM   #3
CaptNKILL
CUBE
 
CaptNKILL's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: PA, USA
Posts: 18,844
Default Re: A7N8X and latest audio drivers 1.0-0261

Quote:
Originally posted by dom521
It seems like I'm getting the same problems with the latest drivers as I have gotten with the previous. I run KDE and GNOME, and when trying to play a song with xmms - I do it sucessfully at first. But, once I try playing ET (Enemy Territory), the audio drivers seems to be in use right after. Strangest part would be seeing no sight of it being used in the processes (ps ax). It does not happen only with XMMS though, XMMS seems to dedicate the drivers to itself as well, sound plays in it just fine, but no other application seems to give any sound (even when XMMS is closed). I'm just wondering if anyone else has issues similar to these. It gets annoying when the only solution is rebooting the machine, how many times a day can a person reboot their machine?
What is KDE, GNOME and XMMS?
__________________
---- Primary Rig ---- CoolerMaster 690 II Advance - Gigabyte GA-EP45-UD3P - Intel Core 2 Quad Q9550 @ 4.0Ghz + Thermalright Ultra 120 Extreme
6GB DDR2 @ 942Mhz 5-5-5-20 1.9v (2x1Gb Wintec AMPX PC2-8500 & 2x2Gb G.Skill PC2-6400) - EVGA Geforce GTX 470 @ 750/1500/1850 (1.050v)
Sparkle Geforce GTS 250 1Gb Low-Profile (Physx) - Crucial RealSSD C300 64Gb SSD - Seagate 7200.12 500Gb SATA - Seagate 7200.10 320Gb SATA
ASUS VW266H 25.5" LCD - OCZ GameXStream 700W PSU - ASUS Xonar DX - Logitech Z-5500 5.1 Surround - Windows 7 Professional x64
---- HTPC ---- Asus M3A78-EM 780G - AMD Athlon X2 5050e 45W @ 2.6Ghz - 2x2GB Kingston PC2-6400 DDR2 - Sparkle 350W PSU
Seagate 7200.10 320Gb SATA - Seagate 7200.10 250Gb SATA - Athenatech A100BB.350 MicroATX Desktop - Creative X-Fi XtremeMusic
CaptNKILL is offline   Reply With Quote
Old 06-15-03, 02:13 PM   #4
The Baron
Guest
 
Posts: n/a
Default

Linux. So it's moved.

Sorry, we're all a bunch of Windows doofuses here--if I can find a Slack 9.1 ISO, I'll install it on my new board this week.
  Reply With Quote
Old 06-15-03, 02:14 PM   #5
dom521
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 12
Default

my bad, thought clicking on the linux discussion board would get me to the right place :/
dom521 is offline   Reply With Quote
Old 06-15-03, 03:32 PM   #6
Kiamu
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Germany
Posts: 77
Default

have you sorted out the acpi / apic problems? ( the pci=noacpi etc. stuff )
this solved almost all of my problems related to sound
Kiamu is offline   Reply With Quote
Old 06-18-03, 08:13 PM   #7
dom521
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 12
Default

Hmmm, no I didn't actually. Can you point me to a place or explain it a little more?

Thanks
dom521 is offline   Reply With Quote
Old 06-18-03, 08:31 PM   #8
dom521
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 12
Default

Sorry about the delay, hard to keep up with these forums.
dom521 is offline   Reply With Quote

Old 06-19-03, 05:17 PM   #9
dom521
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 12
Default

BTW, any idea how many PCM channels this onboard soundcard offers? SoundStorm. If it offer's more than one, i should be seeing multiple dsp's, unless the driver isn't there yet.
dom521 is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.