Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-10-09, 07:29 AM   #1
damien_d
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 8
Default Repairing Install of v180 After Failed v185 Install on Ubuntu 9.04

Dear all,

Firstly, apologies for the cross-posting: I originally posted this on the Ubuntu forums without success at http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1182507

I am attempting to repair my installation of Ubuntu 9.04 (x86-64) after attempting to install the NVIDIA 185 drivers manually (i.e. via the shell) to get CUDA 2.2 failed in a stinking pile of the proverbial. GLX was working fine before attempting the 185 install.

I have since reinstalled nvidia-glx-180 via the usual Ubuntu repositories, and have restore by xorg.conf file back into its proper state.

However, I am having GLX problems - the visible symptoms are as follows:

Code:
damien@damien-desktop:~$ dmesg
<snip>
[  199.772562] glxinfo[4707]: segfault at 0 ip 000000000040313a sp 00007fffc5946040 error 4 in glxinfo[400000+5000]
[  199.788182] glxinfo[4710]: segfault at 0 ip 000000000040313a sp 00007fff790f47c0 error 4 in glxinfo[400000+5000]
[  220.425252] glxinfo[4836]: segfault at 0 ip 000000000040313a sp 00007ffff60ae2d0 error 4 in glxinfo[400000+5000]
And it looks like it failed to load the glx drivers for the xorg logs as well:
Code:
damien@damien-desktop:~$ cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) Failed to load module "type1" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load module "freetype" (module does not exist, 0)
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/extensions//libglx.so
(EE) Failed to load module "glx" (loader failed, 7)
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the GLX module; please check in your X
(EE) NVIDIA(0):     log file that the GLX module has been loaded in your X
(EE) NVIDIA(0):     server, and that the module is the NVIDIA GLX module.  If
(EE) NVIDIA(0):     you continue to encounter problems, Please try
(EE) NVIDIA(0):     reinstalling the NVIDIA driver.
And basic utilities are failing:

Code:
damien@damien-desktop:~$ glxinfo | grep "OpenGL"
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
<snip>
I have tried a forced reinstall of the nvidia drivers:

Code:
sudo apt-get install --reinstall nvidia-glx-180
I have tried a few things, including the symbolic link suggestions this this particular Ubuntu bug: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...80/+bug/354484

I have attached a nvidia-bug-report if will help anyone.

-- Damien
Attached Files
File Type: bz2 nvidia-bug-report.log.bz2 (38.6 KB, 77 views)

Last edited by damien_d; 06-10-09 at 07:30 AM. Reason: Small clarification
damien_d is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.