Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA Linux

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 06-16-03, 12:11 PM   #1
habo
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 2
Angry Toshiba Sat. 1950 and nvidia

Hi all,

Just got a Toshiba Satellite 1950-801 with a GeForce4 460 Go g-card and a 16" screen.

a) Started with driver version ...4363 that compiles and loads Ok (both kernel mod.if and driver).
When starting X, however, the screen is just garbage.

b) Stepped down to driver version ...4349 that kind of works.
The problem with this driver is as follows:
Running mode 1280x1024 it seems Ok. When switching to any other mode (like 1024x768)
only part of the screen is used. Right hand side black and bottom filled up by part of the top window.
Have tried a lot of XF86Config variants, all with the same outcome.

N:B. It works fine with the vesa dirver.

Any one having some hints on how to fix this problem.

Regards
habo.
habo is offline   Reply With Quote
Old 06-16-03, 12:33 PM   #2
Penumnbra
Registered User
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 1
Default Same Same

I have the exact same problem with 4363 on my 1955. I just got the laptop, so I'm going to try backing off to 4349 like you did.

BTW: The black borders are normal for LCD displays. It's better to have each pixel rasterized to an lcd element than try to spread pixels across lcd boundaries. That usually looks washed out, thin, and weak.

EDIT: I just reverted back to the 4349 drivers, and now I see the black bars you mean.. VERY annoying! There's a terrible overscan problem with this laptop when you're not using it's full LCD display size. BUT -- at least the driver initializes without blooming the screen!

Last edited by Penumnbra; 06-16-03 at 02:58 PM.
Penumnbra is offline   Reply With Quote
Old 08-21-03, 01:08 AM   #3
Stealth
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1
Default My Toshiba 1950-801

I changed to 4349 too, and worked OK. But I'd like to say that the original problem (related, of course, to the driver) is an error in the refresh handling. I tried to plug an external monitor (21") and worked Ok with 4496 and 4363 (glxinfo showed direct rendering usging driver nvidia).

Why is that working with an older version and not with the newer ones?!?!?

And of course that bars in a resolution different to 1280 are annoying :P

Thank you for the change of driver idea...

Stealth
Stealth is offline   Reply With Quote
Old 09-08-03, 02:38 AM   #4
Gutko
Registered User
 
Gutko's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Poland
Posts: 12
Default

Hi,
I have this Toshiba 1950-801 too for about 4 months. I have the same probelm! Only working version for me is 4346 with NVreg_Mobile=2 in modules.conf, and Option "IgnoreEDID" "1" in XF86Config. But only in 1280x1024. Trying to set any lower res causes screen corruption.
And I did not managed to run 4496 at all!!!!! Even with same options as 4346 screen is corrupted....

Andy please help us...................
Gutko is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toshiba Sat 1950 screen setup beaulieu NVIDIA Linux 7 06-13-03 04:17 PM

All times are GMT -5. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.