Go Back   nV News Forums > Software Forums > Microsoft Windows 7

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-25-09, 01:00 AM   #1
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Ok, straight to the point.

Anyone else having issues with windows live messenger and windows 7?

For some reason Live Messenger is quite slow on windows 7, after everything else loads on fresh boot, it takes another extra 30 seconds or so for the messenger to start.

With vista it was almost instantaneous, anyone else experiencing the slow down?
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-09, 01:28 AM   #2
zoomy942
 
zoomy942's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Bellevue, ID
Posts: 5,338
Send a message via AIM to zoomy942 Send a message via MSN to zoomy942
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

im not here. i have win7 on my workstation and wifey has it on her netbook.

what AV you using?
zoomy942 is offline   Reply With Quote
Old 07-25-09, 02:04 AM   #3
XxDeadlyxX
STALKER!!!!!!!!
 
XxDeadlyxX's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: NSW, Australia
Posts: 1,455
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
Ok, straight to the point.

Anyone else having issues with windows live messenger and windows 7?

For some reason Live Messenger is quite slow on windows 7, after everything else loads on fresh boot, it takes another extra 30 seconds or so for the messenger to start.

With vista it was almost instantaneous, anyone else experiencing the slow down?
I'm having a bit of a problem with build 7229 (not sure if it's evident in RTM) where the Windows networking stack seems to take a long time to load after you log in - the Network status icon in the notification area near the clock has a circle on it for about 30secs-1minute after login - so anything requiring Internet access (Steam, WLM etc) doesn't load until Windows lets them connect to the net.
__________________
Main PC [Core i7 980X @ 4.3GHz] [Gigabyte X58A-UD7] [7TB of HDDs] [2x Inno3D GTX 480 SLI @ stock] [12GB Team Xtreem 7-7-7-24 @ 1500mhz] [Antec 1200] [Alienware AW2310 (general use/3D Vision) and Samsung 46B650 @ 1080p24] [X-Fi Forte] [Pioneer Blu-ray BDC-S02] [Silverstone Strider 1500W] [Creative Gigaworks S750 7.1] [Windows 7 x64] 3DMark Vantage - 38010
XxDeadlyxX is offline   Reply With Quote
Old 07-25-09, 02:23 AM   #4
S.SubZero
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 124
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Live Messenger works fine for me. The only glitch I am seeing currently, is when I get new mail and click the little "you have new mail from.." popup, it does take an extremely long time to load. If I go through any other route (the mail icon in Messenger, or on the Start menu) it loads fine.

The other dopey thing is the "mystery window" in the taskbar when Live Messenger is running. Sigh.
S.SubZero is offline   Reply With Quote
Old 07-25-09, 01:25 PM   #5
Tuork
Official pain in the ass
 
Tuork's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,197
Send a message via MSN to Tuork
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

I use Pidgin for my IM needs since I also use AIM.

You should give it a try. It takes a little tweaking (nothing major, just settings in the preferences window), but it's quite nice.

www.pidgin.im
__________________
My avatar: "An obscure and non sensical pattern made to get people to post what they think it is" - Vamp

Dimitri:
Dell XPS M1530
Core2Duo T5550 1.86Ghz | 3GB DDR2 | 8600M GT 256MB | 250GB Hdd | BenQ FP202W 20" LCD | MX1000 mouse | Inspire T5400 5.1
Tuork is offline   Reply With Quote
Old 07-25-09, 01:40 PM   #6
pross
 
pross's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 183
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Quote:
The other dopey thing is the "mystery window" in the taskbar when Live Messenger is running. Sigh.
find the msnmsg.exe in program files dir, go to compatability and select vista sp2..it'll run in the systray then like it used to.
__________________
CPU: i7 2600k @ 4.4Ghz GPU: GTX 560ti 2G SLI PPU: GTX260 RAM: 16G Corsair Vengeance MOBO: P8Z68-V PRO GEN3 BOX: Cosmos S Cooling: Corsair H100 SSD: Corsair 120G ForceGT
pross is offline   Reply With Quote
Old 07-25-09, 02:31 PM   #7
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Quote:
Originally Posted by XxDeadlyxX View Post
I'm having a bit of a problem with build 7229 (not sure if it's evident in RTM) where the Windows networking stack seems to take a long time to load after you log in - the Network status icon in the notification area near the clock has a circle on it for about 30secs-1minute after login - so anything requiring Internet access (Steam, WLM etc) doesn't load until Windows lets them connect to the net.
that is not causing it, my network "icon" loads right away
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-09, 12:44 AM   #8
Crow_Nest
Ace Spammer
 
Crow_Nest's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Singapore, Asia
Posts: 1,418
Send a message via MSN to Crow_Nest
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Ive used WLM in every windows 7 build ive installed. Im currently on 7600 and i dont have any issues with WLM. Maybe you should try disabling the auto run at windows start up, if you're using it. I never enable that, it just slows things down. I always run WLM when i need it.
__________________
Desktop
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel i7 2700K @ 3.5 GHz | MSI GeForce GTX 670 OC 2GB |
| G.Skill RipJawsX PC3 12800 4GB x 2 | Sound Blaster X-Fi XtremeGamer | Intel SSD 520 120GB SSD |
| Hitachi 1TB SATA3 HDD | Asus P8Z68-V/GEN3 | Cooler Master Silent Pro M 700W |
| Cooler Master Centurion 5 II Casing | Samsung SyncMaster XL2370 |


Laptop : Lenovo IdeaPad Y450
| Windows 7 Ultimate x64 | Intel Core 2 Duo T6600 2.2 GHz | NVIDIA GeForce G110M 256MB |
| 4GB DDR3 SDRAM | Western Digital 320GB | 14.1' LED Backlit Screen |


http://www.nvnews.net/vbulletin/image.php?type=sigpic&userid=73666&dateline=135279  2183
Crow_Nest is offline   Reply With Quote

Old 07-29-09, 01:37 PM   #9
Absolution
AbsoUI
 
Absolution's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 933
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Works fine here - no issues.
Absolution is offline   Reply With Quote
Old 07-29-09, 04:04 PM   #10
crainger
 
crainger's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Coffs Harbour, NSW, Australia
Posts: 29,559
Send a message via AIM to crainger
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Live Messenger works fine on my W7 machines.
crainger is offline   Reply With Quote
Old 07-29-09, 07:58 PM   #11
shilk
Registered User
 
shilk's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: California
Posts: 913
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Quote:
Originally Posted by Tuork View Post
I use Pidgin for my IM needs since I also use AIM.

You should give it a try. It takes a little tweaking (nothing major, just settings in the preferences window), but it's quite nice.

www.pidgin.im
Me too. Pidgin has replaced my Google Talk and I can even get Twitter updates form it with a plugin. Awesome, awesome program.
shilk is offline   Reply With Quote
Old 07-29-09, 09:32 PM   #12
Tuork
Official pain in the ass
 
Tuork's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: 127.0.0.1
Posts: 1,197
Send a message via MSN to Tuork
Default Re: Windows Live Messenger + Win7 = no love?

Quote:
Originally Posted by shilk View Post
Me too. Pidgin has replaced my Google Talk and I can even get Twitter updates form it with a plugin. Awesome, awesome program.
I wanted to write a "toaster" message plugin for when I got an email, but I never got around to it... and I don't use hotmail anymore.
__________________
My avatar: "An obscure and non sensical pattern made to get people to post what they think it is" - Vamp

Dimitri:
Dell XPS M1530
Core2Duo T5550 1.86Ghz | 3GB DDR2 | 8600M GT 256MB | 250GB Hdd | BenQ FP202W 20" LCD | MX1000 mouse | Inspire T5400 5.1
Tuork is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.