Go Back   nV News Forums > Graphics Card Forums > NVIDIA Legacy Graphics Cards

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 07-31-09, 02:20 AM   #1
HotblackDesiato
Disaster Area
 
HotblackDesiato's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default 96.43.13 seems to be instable

Hi all,

I have a Geforce 4 Ti graphics card running on an old HP Server (double Pentium III, 2 * 800 MHz). OS is Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope with a vanilla kernel.

Up to now I have used the legacy driver 96.43.11 with kernel 2.6.29. On July 1st the updated driver 96.43.13 came out, which now compiles on the current 2.6.30 kernel.

I installed the new kernel and the new graphics driver. From that on I regularily experienced freezes of the whole system (Gnome with Compiz), and "regularily" means each and every time I booted/re-booted after 5-10 minutes. On a few occasions also the display got distorted a bit. The system did not even accept "ALT+F1" to change to the console anymore, so I always had to press the reset button for reboot.

At first I thought that the new kernel would be the problem. Thus I went back to 2.6.29, but sticked with the new graphics driver 96.43.13. But the system continued to freeze regularily, exactly the same symptoms !

I went back to the older graphics driver 96.43.11 and the problem is gone, as before.

So it seems that the changes from 96.43.11 to 96.43.13 might not work flawlessly.

Anyone else experiencing this behaviour ?


Stefan
HotblackDesiato is offline   Reply With Quote
Old 09-12-09, 06:31 AM   #2
HotblackDesiato
Disaster Area
 
HotblackDesiato's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Default Re: 96.43.13 seems to be instable

Anyone else experiencing this ?
HotblackDesiato is offline   Reply With Quote
Old 09-18-09, 04:42 PM   #3
ATi
RooR
 
ATi's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,500
Default Re: 96.43.13 seems to be instable

don't think any one here is still using a Geforce 4 Ti graphics card
__________________
Intel Core i5-2500K @4.3
ASUS P8P67 (REV 3.0)
msi GTX295
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 2 x 4GB 1648
HD1.5tb
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium
corsair620HX
Windows7 64 home premium
Dell LED G2210
ATi is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 05:05 AM   #4
mennucc
Andrea Mennucc
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Posts: 2
Unhappy Re: 96.43.13 seems to be instable

hi, I am upgraded to Debian/unstable 32bit (after a hard disk crash); I am using kernel 2.6.30 and XOrg 7.4 ; I have a GeForce4 MX 440 ; I compiled and installed NVIDIA-Linux-x86-96.43.13-pkg0 ; but it does not start; the X log ends with

Backtrace:
0: /usr/bin/X11/X(xorg_backtrace+0x3b) [0x81316cb]
1: /usr/bin/X11/X(xf86SigHandler+0x51) [0x80c1e01]
2: [0xb7fa6400]

the full log is available inside http://bugs.debian.org/545228

a.

Last edited by mennucc; 10-04-09 at 05:17 AM. Reason: add URL to full log
mennucc is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.