Go Back   nV News Forums > Software Forums > Networking And Security

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-10-09, 02:33 PM   #1
adefranca
Registered User
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1
Default AP to router to server problem

hi everyone

i've recently set up a wireles network in the complex i live in. the ap's are zyxell g-570s and the router is an asus wl-520g. the layout is as follows: 4 ap's. 2 of them plug into a switch then the switch plugs into the router. the other 2 plug diretly to the router. the router then plugs into the server. and through a proxy server to the internet. i've made i diagram if you'd like to see it, i don't know how to put in this msg. the lengths of cable plugging into the router are approx 85m; 65m; 55m.

now the problem i'm having is that only one ap is communicating with the router, it seems. just the one is getting a gateway and assigning ip adresses. none of the other ap's are getting the gateway assigned to them and they arent assigning ip adresses from the dhcp server.
and so users are getting limited connectivity with a locally assigned ip adress or can't connect at all.
the ap's are set to aquire ip automatically.
users' mac adresses are mannually assined an ip from the dhcp server on the router, this is manage user accounts on the proxy server.

please, i'm in way over my head and i really need and would appreciate help with this.
adefranca is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.