Go Back   nV News Forums > Software Forums > Gaming Central

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 09-15-09, 09:31 PM   #13
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by Shamrock View Post
Damage is STILL only cosmetic. You can ram a car into oblivion, and can still run wide open. The screen will blur out, and will turn black & white, but you can still drive it.
I know this isn't true, since every review has mentioned damage impacts the driving of the car. Check your options menu.
__________________
I gots one of them high powered gaming computers with an EVGA GTX 480 video thingy and a Q9550 processing device and also one of them Windows 7 64 operating programs with 4GB of some Corsair 1033 DDR2 ram.

Steam, Xbox Live and PSN: StingingVelvet
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 09-15-09, 09:49 PM   #14
Shamrock
Royalty gone awry
 
Shamrock's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Kentucky
Posts: 1,612
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

You may be right, I am only running it on medium difficulty, until I get used to the cars. But I don't run ANY driving aids.
__________________
They're after me Lucky Charms!

AMD Phenom II 955BE
16GB G.Skill Sniper DDR3 1333Mhz
Sapphire Radeon HD 7850
Logitech Z-5300 5.1 THX surround sound
HANNS-G 28" LCD
ZBoard Merc Gaming Keyboard
CoolerMaster HAF-932 Full Tower Case
Windows 7 Pro x64
Shamrock is offline   Reply With Quote
Old 09-15-09, 10:04 PM   #15
methimpikehoses
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

A Demo would be nice...
  Reply With Quote
Old 09-15-09, 10:44 PM   #16
jeffmd
Has a vegetation fetish
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,816
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

There is an option for damage to effect driving, although you can't damage the car enough to become undriveable.

Some more moments of zen, as much as I want to play in cawkpit mode, I just performed so much better in 3rd person (which is odd...I usualy hate the 3rd person mode...car becomes to floaty). I think because I am now using an analog controller, and ive got an indicator of if I am going to fast for turns, I now have enough info to turn better now, and of course I can see farther down the road. Maybe when I get to know the tracks like the back of my hand, I can enjoy more cawkpit driving. I just opened up tier 4 and find that I need to retry a race once or twice to get the hang of it enough to win.

btw I suggest turning the sensitivity of your analog controls down to %6-%10. You will need the slight touches of the controls to maintain your car (jamming down the pedal in a turn is guarenteed to cause time loss and control loss now, you need to baby it).

Oh yea...DONT PLAY THE FIRST CAR BATTLE! Oh my god this is a painful track. If the pc dosn't get an irrecoverable lead on you in the first 30 seconds...he will get it on the last 5 seconds in which you do a 180 turn on a skate ramp with a huge bump that only the pc knows how to travel over at speed. Its a kick in the nuts when every other battle track in the tier is 1/3rd of the length and no tricks.

PC still cheats somewhat.. if you spend too much time treading stone/sand its over. Yet I will see the pc with 2 wheels off the road and lose very little or no speed. On the canyon map there was usualy one car that ended up in the edge of the road turning up a dust cloud for several yards and never lost position, something that you will find just dosn't happen. The stone and gravel here is pretty brutal.

And I swear the tunnel walls are magnetic!
__________________
_________________________________________________
Mobo: EVGA 122-ck-nf68 680i sli, CPU: C2D Quad 6600, Video: EVGA GTX 460 1gb SC, Sound: X-fi gaming, Windows 7, Antec P180b,Thermalright Ultra-120 HSF, Antec TruPower TP3-650, 4 Gigs RAM
jeffmd is offline   Reply With Quote
Old 09-15-09, 11:15 PM   #17
Roliath
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Fun game, for the brief moment I played it. Performance was okay, is SLI supported ?

I need to pick up a copy fast though.
  Reply With Quote
Old 09-15-09, 11:19 PM   #18
MaXThReAT
Registered User
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,861
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Well I've spent a few hours with the game and its pretty amazing to see such a turn around for NFS. I really enjoy this one. I'm playing on Pro all assists off with my G25 and it feels nice. I just finished driving the Lotus and man it was allot of fun. The sound of the cars and environments must be heard to understand how good they sound compared to other NFSs as of late. It's no iRacing but the tracks and cars feel very good in the force feedback. Visuals are very nice, I've been using the in-car veiw. I don't mind the blur but it shouldn't blur a car right next to you. The pushed back in your seat feeling is pretty fun they did a really good job with the in-car camera. AI is okay but I do get the feeling there might be some rubber banding going on and some manufactured race experiences like really close finishes or keeping you in the pack. Going off the road does result in a feeling of being pulled into the wall in Pro mode at least. The cars reflections aren't all that but in game and replay graphics look crisper than those of unmodified GRID. Even if there is some rubberbanding going on I really enjoy the races and the work put into this NFS.
__________________
Gigabyte V1.1 EP45-UD3R F5
GO-Q6600@3.6GHz 1/2" D5/GTZ Block W/BIX-II Dual 120mm
Corsair 4GB Dominator DDR2-8500 5-5-5-15 2t@1066GHz
Evga 280 GTX 621/1349/2268
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!

"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Old 09-15-09, 11:27 PM   #19
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

shots !! post some shots MAX
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-09, 11:39 PM   #20
Destroy
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3,994
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Quote:
Originally Posted by nekrosoft13 View Post
shots !! post some shots MAX
Yeah, and without the blur crap.
__________________

Vista64 Home Premium
Gigabyte GA-EP35C-DS3R
CPU E8500 with Corsair H50 cooler
HIS 6970, always 19x10res
Memory 8 Gig OCZ 1000@1024
Display Westinghouse 37" LVM-37w1 LCD monitor
Destroy is offline   Reply With Quote

Old 09-16-09, 12:00 AM   #21
MaXThReAT
Registered User
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,861
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

More in bit.

__________________
Gigabyte V1.1 EP45-UD3R F5
GO-Q6600@3.6GHz 1/2" D5/GTZ Block W/BIX-II Dual 120mm
Corsair 4GB Dominator DDR2-8500 5-5-5-15 2t@1066GHz
Evga 280 GTX 621/1349/2268
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!

"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Old 09-16-09, 12:07 AM   #22
NarcissistZero
Loving Everything Me
 
NarcissistZero's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 8,033
Send a message via AIM to NarcissistZero
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

Some dash textures are iffy, but that looks really, really good.
__________________
I gots one of them high powered gaming computers with an EVGA GTX 480 video thingy and a Q9550 processing device and also one of them Windows 7 64 operating programs with 4GB of some Corsair 1033 DDR2 ram.

Steam, Xbox Live and PSN: StingingVelvet
NarcissistZero is offline   Reply With Quote
Old 09-16-09, 12:22 AM   #23
nekrosoft13
I'm Geralt
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chicagoland, once a year in Poland
Posts: 24,366
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

max, AA not working?
__________________
Windows 8 the next big failure, right after Windows ME
nekrosoft13 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-09, 12:38 AM   #24
MaXThReAT
Registered User
 
MaXThReAT's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: EARTH
Posts: 1,861
Default Re: Official Need For Speed Shift thread

AA is working that was only 2xAA.
Here is 4xAA set in game for now. I still need to fix Nhancer.


__________________
Gigabyte V1.1 EP45-UD3R F5
GO-Q6600@3.6GHz 1/2" D5/GTZ Block W/BIX-II Dual 120mm
Corsair 4GB Dominator DDR2-8500 5-5-5-15 2t@1066GHz
Evga 280 GTX 621/1349/2268
SB X-Fi FPS / Z-5500 + Buttkicker!

"Don't mind the posts, I've been around longer than most know."
MaXThReAT is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.