Go Back   nV News Forums > Linux Support Forums > NVIDIA FreeBSD

Newegg Daily Deals

Reply
 
Thread Tools
Old 10-08-09, 08:57 AM   #1
frase
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 15
Default Strange issues with nvidia.ko

Upgraded to 185.18.36 (from ports) today. Rebooted the system but nvidia.ko wasn't loaded
(thus, errors like "Failed to initialize the NVIDIA kernel module..." in Xorg log).

Here's where it gets strange. The module does not show up in kldstat output, but kldload
produces:

Code:
KLD nvidia.ko: depends on kernel - not available
kldload: can't loadnvidia.ko: File exists
...and `kldunload nvidia.ko` also fails with "kldunload: can't find file nvidia"

I downgraded to 185.18.29, and the problem remained!

My kernel has not changed, nor have I made any significant configuration changes recently.

Any ideas?

[edit] I should mention that there's no unusual output in dmesg except the error above when attempting to load the module manually. nothing about nvidia.ko appears during the boot sequence

Last edited by frase; 10-08-09 at 09:01 AM. Reason: more info
frase is offline   Reply With Quote
Old 10-08-09, 02:11 PM   #2
Harvey Pooka
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 53
Default Re: Strange issues with nvidia.ko

What do you see in /boot/modules (ls -l /boot/modules)? Is nvidia.ko there?

Do you have 'nvidia_load="YES"' or something else in /boot/loader.conf? loadnvidia.ko looks a bit odd to me.

Just in case run 'kldxref /boot/modules'. It will do no harm. It will just regenerate the kernel hints in /boot/modules so the nvidia module may be found.
Harvey Pooka is offline   Reply With Quote
Old 10-08-09, 02:25 PM   #3
adamk75
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 228
Default Re: Strange issues with nvidia.ko

Are you sure the kernel module was built against the same kernel source that the kernel was built from?

Adam
adamk75 is offline   Reply With Quote
Old 10-08-09, 07:10 PM   #4
frase
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 15
Default Re: Strange issues with nvidia.ko

Quote:
Originally Posted by adamk75 View Post
Are you sure the kernel module was built against the same kernel source that the kernel was built from?

Adam
D'oh! That'll be it. I csup'd to RELENG_8 to expedite my upgrade to FreeBSD 8 upon its release. I'll csup back to 7_2 and rebuild.

[edit] yep, that fixed the issue. How daft of me... thanks for the pointer

Last edited by frase; 10-08-09 at 09:36 PM. Reason: new info
frase is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1998 - 2014, nV News.